Bygga, Bo & Miljö

AB Trelleborgshem äger och förvaltar det allmännyttiga bostadsbeståndet i Trelleborg. Företaget har bostäder av skilda slag såväl i centralorten som i byarna.

I Trelleborg finns det inte någon kommunal bostadskö för hyres- eller bostadsrätter, men en kommunal tomtkö för den som är intresserad av att bygga hus. Här hittar du information kring att bygga hus, men också sånt som är bra att veta kring ditt boende.

Vi kan även bistå med information om privata tomter. Vi kan hjälpa er med t.ex. vem som äger viss tomt.

 • Ny avfallstaxa 2017

  Taxan för hushållsavfall höjs med 15 % från och med den 1 januari 2017. Förändringen kommer att synas på fakturan från Trelleborgs kommun som skickas ut i februari.

 • Om matavfallet är fastfruset i kärlet

  Matavfallet kan frysa fast i kärlet vintertid. Chaufförerna har ingen möjlighet eller ansvar att gå ut och ta loss fastfrusna påsar ur kärlet. Här är några tips för att undvika fastfruset matavfall.

 • Banta soppåsen i jul och nyår

  Lämna julgranen till återvinningscentralen. Då återvinns den som energi!

  Lämna förpackningar från julklappar, julpynt och julmat och även jultidningar/-kataloger i jul- och nyårshelgen i återvinningen. Det allra bästa är att äta upp julmaten och näst bäst är att lämna matrester i matavfallsinsamlingen. Då kan du njuta av julen fullt ut med gott miljösamvete!

 • En Köpfri dag - Europa minskar avfallet 2016

  Ge dig själv en Köpfri dag!

  Hur kan du bidra till att minska avfallet? Jo, genom att konsumera hållbart, återanvända och återbruka mer. Eller genom att ge dig själv en Köpfri dag! Känns det svårt? Kanske några frågor kan hjälpa dig att ta beslut innan du köper:

 • Nu tändas åter ljusen

  Elavfall innehåller gifter, ämnen och komponenter som kan återvinnas eller återanvändas. Miljön skonas, resurser och energi sparas när du lämnar in gamla eller trasiga elprodukter för återvinning.

  Nu i adventstid vill vi gärna pynta och lysa upp mörkret, både inne och ute. Tänk på att gamla eller trasiga lampor och slingor räknas som farligt avfall och ska lämnas till återvinning.

 • Matolja blir tvål, stearinljus och biodiesel

  Matolja återvinns och blir till nya produkter

  Nu kan du lämna flytande matfett, mat- och frityroljor på Sysavs återvinningscentral i Trelleborg. Matfettet kan då komma till nytta och bli till nya produkter.