Måltider på vård- och omsorgsboenden

Vi tillagar goda, näringsrika och hållbara måltider med glädje och stolthet! Vi vet att måltiderna har stor betydelse för livskvalitet. Förutom att ge energi och näring, är den också ett avbrott i vardagen och bidrar till glädje och gemenskap. Att måltiderna är en positiv och integrerad del av vården och omsorgen är en självklarhet för oss!

Måltidsenheten på socialförvaltningen serverar goda och näringsriktiga måltider.

Fotograf: Niclas Ingvarsson

Årets alla dagar tillagar våra kockar måltider till våra hyresgäster. De flesta luncher och middagar bereds i vårt nybyggda kök på Familjens hus i Anderslöv. Vi erbjuder säsongsanpassade och varierade menyer som bygger på svensk husmanskost, men det finns även andra goda maträtter att välja på. Vi utvärderar våra matgästers nöjdhet regelbundet.

Bra råvaror

Vi satsar på bra råvaror och vår meny innehåller maträtter till största delen är tillagade från grunden. Färskt kött kommer från skånska gårdar. Vi prioriterar svensk kyckling och miljömärkt fisk. Mjölk och övriga mejeriprodukter kommer från gårdar i södra Sverige.

Varje tisdag serverar vi fisk och varje torsdag traditionell soppa. Kokt torsk med senapssås och stekt sill med potatismos och lingonsylt är populärt liksom ärtsoppa och ängamat. Onsdagar tillagar vi en god färsrätt.  Vad sägs om pannbiff med stekt lök, biff Lindström eller kålpudding? Till söndagsmiddag blir det ofta stek med gräddsås eller klassiker som skånsk kalops och dillkött.

Speciella dagar

Vi uppmärksammar traditionella högtider såsom jul, påsk och midsommar. Måltidens dag firar vi varje höst liksom Mårten gås. Fettisdagen med goda fastlagsbullar, våffeldagen, kanelbullens dag i oktober och lussekatter den 13 december är andra exempel. Vår traditionsenliga dukningstävling i samband med Nobelmiddagen är uppskattad. Våra kockar besöker också alla boenden under sommarhalvåret och tillagar måltiden utomhus på en stor stekhäll vilket är en höjdpunkt.

Individanpassning

Våra hyresgäster ska känna sig trygga med vår mat. Vid inflyttning går personalen på avdelningen och matgästen tillsammans igenom behov och önskemål om mat och måltider. Vi har kunskap om livsmedelshygien och specialkoster. Våra kockar har vunnit pris för sin konsistensanpassade kost till våra matgäster med tugg- och sväljsvårigheter. Andrapristagaren i tävlingen ”årets seniorkock” hittar du också hos oss!

På varje boende serveras måltiderna i en trevlig och trivsam miljö. Som matgäst väljer du själv om du vill äta måltiderna tillsammans med andra eller inte. Upplägg, sallader, måltidsdryck och tillbehör planeras tillsammans och olika kryddor och smaksättningar finns alltid tillgängligt i samband med servering. Frukost och mellanmål och daglig dessert tillagas på varje avdelning. Goda dofter sprider sig när det förbereds måltider och bakas på avdelningen!

På kvällen förbereder personal på avdelningen kvällens måltid genom att, till exempel, koka ris, steka ägg, skära sallad samt värma upp lasagnen eller grytan till den tid matgästerna önskar äta. Som hyresgäst är du välkommen att delta vid förberedelser av måltider och bakning om du tycker det är roligt. Kom gärna med förslag på recept!

Våra menyer

Måltiderna i menyn här intill serveras till våra matgäster på Trelleborgs kommuns särskilda boenden (förutom Byagården – här finns menyn direkt på boendet). Vi lagar också måltider till matgäster inom växelvården, korttidsverksamheten och dagverksamheten inom kommunen samt till S:t Knut och Aspen i Vellinge kommun.

Kom ihåg också att det finns fler valmöjligheter än vad som står på menyn. Du kanske önskar äta vegetariskt eller önskar utesluta något du inte tycker om. Prata med personalen på boendet. Det mesta kan vi lösa tillsammans!

Följ gärna måltidsenhetens arbete på Facebook!

  • Måndag 8 april

    Chili con carne serveras med kokt ris/potatis och grönsaker – Lunch
    Rotfruktssoppa med skinka toppad med persiljekräm och mjukt bröd – Middag/Kvällsmat

    Tisdag 9 april

    Stekt sill serveras med kökets potatismos, gröna ärter och lingonsylt – Lunch
    Kökets ost- och skinkpaj serveras med morotssallad – Middag/Kvällsmat

    Onsdag 10 april

    Köttfärslimpa (fläskfärs) med grönsaker serveras med gräddsås, kokt potatis och broccoli – Lunch
    Kryddig korv serveras med potatissallad/bröd och grönsaker – Middag/Kvällsmat

    Torsdag 11 april

    Ärtsoppa med fläsk serveras med senap och kokt potatis – Lunch
    Pannkakor serveras med sylt – Dessert
    Pasta serveras med kycklingfärssås och sallad – Middag/Kvällsmat

    Fredag 12 april

    Panerad sejfilé serveras med romsås, kokt potatis och grönsaker – Lunch
    Parisare (fläskfärsbiff, bröd) serveras med stekt ägg, potatismos och tomat – Middag/Kvällsmat

    Lördag 13 april

    Klassisk och mustig fläskköttsgryta serveras med kokt potatis och smörstekta grönsaker – Lunch
    Plocktallrik serveras med goda tillbehör och garnityr – Middag/Kvällsmat

    Söndag 14 april

    Fläskfilé serveras med rödvinssås, stekt potatis och grönsaker – Lunch
    Prinskorvar serveras med potatisbullar och vitkålsallad med lingon – Middag/Kvällsmat

    Veckans Alternativ

    Lunch: Nötköttbullar med stuvade grönsaker och tillbehör
    Middag/Kvällsmat: Oxpytt, gräddsås, stekt ägg och rödbetor

  • Måndag 15 april

    Kycklinglevergryta serveras med kokt potatis, grönsaker och lingonsylt – Lunch
    Kokt frukostkorv serveras med pepparrotssås, kokt potatis och skivade morötter – Middag/Kvällsmat

    Tisdag 16 april

    Rödspätta med räkor och dill serveras med potatismos, dillsås och grönsaker – Lunch
    Kalvsylta serveras med kokt potatis, gräddfil och inlagda rödbetor – Middag/Kvällsmat

    Onsdag 17 april

    Kålpudding serveras med gräddsås, kokt potatis och grönsaker – Lunch
    Vegetarisk paj med tomat, ost och paprika, rhode islandsås och kokt broccoli – Middag/Kvällsmat

    Torsdag 18 april

    Krämig champinjonsoppa med bacon serveras med kokt potatis – Lunch
    Smulpaj med bär serveras med vaniljsås – Dessert
    Tonfiskgratäng med ris serveras med citronsås och vitkåls- och pumpasallad – Middag/Kvällsmat

    Fredag 19 april

    Korv stroganoff serveras med kokt ris/kokt potatis och grönsaker – Lunch
    Skinkgratäng med pasta serveras med ostsås och sallad – Middag/Kvällsmat

    Lördag 20 april

    Ostgratinerad kyckling serveras med choronsås, kokt potatis och grönsaker – Lunch
    Köttbullar serveras med broccoli- och blomkålsgratäng, kokt potatis – Middag/Kvällsmat

    Söndag 21 april

    Skånsk kalops (nötkött) serveras med kokt potatis och rödbetor – Lunch
    Stekt sill i ättika serveras med smörgås/kokt potatis och gräddfil, tomat Middag/Kvällsmat

    Veckans Alternativ

    Lunch: Köttfärssås serveras med pasta och grönsaker
    Middag/Kvällsmat: Raggmunkar serveras med korv

  • Måndag 22 april

    Korvgryta med bacon serveras med kokt potatis och grönsaker – Lunch
    Kycklingspett serveras med sås, klyftpotatis och grönsaker – Middag/Kvällsmat

    Tisdag 23 april

    Kokt torsk serveras med skånsk senapssås, kokt potatis och gröna ärtor – Lunch
    Tomatsoppa med risoni serveras med miniköttbullar och mjukt bröd – Middag/Kvällsmat

    Onsdag 24 april

    Färsbiffar (blandfärs) serveras med gräddsås, kokt potatis och grönsaker – Lunch
    Potatiskaka serveras med bacon och rödkålssallad med mandariner – Middag/Kvällsmat

    Torsdag 25 april

    Fisksoppa serveras med mjukt bröd – Lunch
    Kockens bärkräm serveras med vispgrädde – Dessert
    Pastagratäng med strimlad rökt kalkon serveras med grönsaker – Middag/Kvällsmat

    Fredag 26 april

    Oxbringa/falukorv serveras med kökets rotmos och kokt broccoli – Lunch
    Kökets lax- och skaldjurspaj serveras med krämig sallad – Middag/Kvällsmat

    Lördag 27 april

    Kycklinggryta med soltorkade tomater serveras med kokt potatis och grönsaker – Lunch
    Skivad kassler serveras med potatissallad och tomat – Middag/Kvällsmat

    Söndag 28 april

    Stekt fläskarré serveras med gräddsås, kokt potatis, rödkål och brysselkål – Lunch
    Rökt makrill serveras med spenatstuvning, kokt potatis och kokt ägg – Middag/Kvällsmat

    Veckans Alternativ

    Lunch: Köttbullar serveras med tillbehör
    Middag/Kvällsmat: Kycklingfalukorv, pasta och stuvning

  • Måndag 29 april

    Korvgryta à la Forsell serveras med kokt potatis och grönsaker – Lunch
    Bacon- och purjolökfrestelse serveras med morotssallad – Middag/Kvällsmat

    Tisdag 30 april – Valborgsmässoafton

    Stekt lax i teriyakisås serveras med potatismos och gröna ärter – Lunch
    Grillbricka med två sortens korv, potatissallad och tillbehör – Middag/Kvällsmat

    Onsdag 1 maj – Första maj

    Wallenbergare serveras med skirat smör, potatismos, gröna ärter och lingonsylt – Lunch
    Festlig smörgås med ägg och räkor serveras majonnäs och garnering – Middag/Kvällsmat

    Torsdag 2 maj

    Dilldoftande vitkålsoppa serveras med kokt potatis och miniköttbullar – Lunch
    Jordgubbs- och rabarberkräm serveras med kaffegrädde – Dessert
    Prinskorv serveras med sockerbrynt potatis och morfars sallad- Middag/Kvällsmat

    Fredag 3 maj

    Kycklinginnerfilé i senaps- och baconsås serveras med potatisstomp och grönsaker – Lunch
    Tacopaj (nötfärs) serveras med kinakålsallad – Middag/Kvällsmat

    Lördag 4 maj

    Ugnsgratinerad kassler serveras med svampsås, kokt potatis och grönsaker – Lunch
    Kalkonschnitzel serveras med stekt potatis, kall bearnaisesås och tomat – Middag/Kvällsmat

    Söndag 5 maj – Kebabdagen

    Biff bourgonegryta serveras med kokt potatis och grönsaker – Lunch
    Kycklingkebabröra serveras med bröd/stekt potatis och isbergssallad – Middag/Kvällsmat

    Veckans Alternativ

    Lunch: Kyckling med tillbehör
    Middag/Kvällsmat: Kökets paj med kinakålsallad

  • Måndag 6 maj

    Fransk korvgryta med vita bönor serveras med kokt potatis och grönsaker – Lunch
    Majs- och potatissoppa med skinka serveras med mjukt bröd – Middag/Kvällsmat

    Tisdag 7 maj

    Fiskgratäng med dillsås serveras med kökets potatismos och gröna ärter – Lunch
    Flygande Jacob serveras med kokt ris/potatis och grönsaker – Middag/Kvällsmat

    Onsdag 8 maj

    Biff Lindström (fläskfärs) serveras med gräddsås, kokt potatis och morotsklyftor – Lunch
    Blodkorv/prinskorv serveras med potatisbullar, rårivna morötter och lingonsylt – Middag/Kvällsmat

    Torsdag 9 maj – Kristi himmelsfärds dag

    Gratinerad fläskfilé serveras med pepparsås, stekt potatis, örtkryddade smörstekta morötter – Lunch
    Vaniljpannacotta med bär – Dessert
    Sparrissoppa serveras med ra kor och rostat bro d – Middag/Kvällsmat

    Fredag 10 maj

    Stekt kycklinglårfilé serveras med kokt potatis, sås och wokgrönsaker – Lunch
    Festlig plocktallrik (se Matilda) – Middag/Kvällsmat

    Lördag 11 maj

    Panerad fisk serveras med citronsås, kokt potatis och grönsaker – Lunch
    Kökets kalkonpaj serveras med örtkräm och tomat – Middag/Kvällsmat

    Söndag 12 maj

    Dillkött (kalvkött) serveras med kokt potatis och morötter – Lunch
    Tonfisk- och äggröra serveras med kavring och sallad – Middag/Kvällsmat

    Veckans Alternativ

    Lunch: Oxpytt serveras med tillbehör
    Middag/Kvällsmat: Varmkorv serveras med potatismos

  • Måndag 13 maj

    Gratinerad falukorv med äpple och lök serveras med potatismos och grönsaker – Lunch
    Köttfärssås med pasta serveras med kokt broccoli – Middag/Kvällsmat

    Tisdag 14 maj

    Fisk bordelaise serveras med persiljesås, kokt potatis och gröna ärter – Lunch
    Åkerbönssoppa serveras med mjukt bröd – Middag/Kvällsmat

    Onsdag 15 maj

    Amerikabiffar serveras med tomatsås, kokt potatis, grönsaker och lingonsylt – Lunch
    Wienerkorv serveras med spenatstuvning, kokt potatis och kokt ägg – Middag/Kvällsmat

    Torsdag 16 maj

    Ängamatsoppa med skinka serveras med kokt potatis – Lunch
    Pannkakor serveras med sylt – Dessert
    Nötköttbullar serveras med stuvade makaroner och grönsaker – Middag/Kvällsmat

    Fredag 17 maj

    Kyckling i krämig sås serveras med cous cous/kokt potatis och grönsaker – Lunch
    Vegetarisk lasagne serveras med vitkålssallad – Middag/Kvällsmat

    Lördag 18 maj – Pingstafton

    Teriyakilax i ugn serveras med kall sås, kokt ris/potatis och grönsaker – Lunch
    Kökets ostpaj serveras med krämig broccoli- och morotssallad – Middag/Kvällsmat

    Söndag 19 maj – Pingstdagen

    Pingststek (fläskkött) med kokt potatis, gräddsås, brysselkål, gelé och inlagd gurka – Lunch
    Festlig smörgås med räkor, ägg, majonnäs och garnityr – Middag/Kvällsmat

    Veckans Alternativ

    Lunch: Korvstroganoff (nötkorv) med tillbehör
    Middag/Kvällsmat: Kycklingklubba serveras med tillbehör

  • Måndag 20 maj – Annandag pingst

    Grillad kycklingfilé serveras med rödvinssås, kokt potatis och bukettgrönsaker – Lunch
    Kassler serveras med pepparrotskräm och fransk potatissallad med grönsaker – Middag/Kvällsmat

    Tisdag 21 maj

    Fiskgratäng med tomat och ost serveras med kokt potatis och ärter – Lunch
    Oxpytt serveras med stekt ägg, gräddsås och rostade rödbetsklyftor – Middag/Kvällsmat

    Onsdag 22 maj

    Kycklingjärpar serveras med persiljesås, kokt potatis och grönsaker – Lunch
    Pastasallad serveras med rökt kalkon och dressing – Middag/Kvällsmat

    Torsdag 23 maj

    Krämig fisksoppa med potatis och grönsaker serveras med bröd – Lunch
    Rabarber- och jordgubbskräm serveras med kaffegrädde -Dessert
    Miniköttbullar (fläskfärs), potatis- och grönsaksgratäng och vitkålssallad med lingon – Middag/Kvällsmat

    Fredag 24 maj

    Kökets frikadeller serveras med currysås, kokt ris/potatis, brytbönor och morötter – Lunch
    Kökets tonfiskpaj med romsås serveras med grönsaker – Middag/Kvällsmat

    Lördag 25 maj

    Skinkschnitzel serveras med bearnaisesås, citron, kokt potatis och gröna ärter – Lunch
    Kycklingspett serveras med stekt potatis, kall mangochutneysås och grönsaker – Middag/Kvällsmat

    Söndag 26 maj – Mors dag

    Mors dragondoftande fläskköttsgryta med rotfrukter, kokt potatis och grönsaker – Lunch
    Gratinerade pannkakor med räk- och dillstuvning, sallad – Middag/Kvällsmat

    Veckans Alternativ

    Lunch: Nötfärsbiff med gräddsås och tillbehör
    Middag/Kvällsmat: Smörgås/bakad potatis, kyckling/curryröra

  • Måndag 27 maj

    Stekt falukorv serveras med potatis- och palsternacksstomp och grönsaker – Lunch
    Krämig broccoli- och potatissoppa serveras med mjukt brytbröd – Middag/Kvällsmat

    Tisdag 28 maj

    Fisk à la Uffe serveras med dillpotatismos, ärter och morötter – Lunch
    Raggmunkar serveras med stekt bacon och vitkålssallad med äpple – Middag/Kvällsmat

    Onsdag 29 maj – Veterandagen

    Pannbiff (blandfärs) serveras med stekt lök, gräddsås, kokt potatis och grönsaker – Lunch
    Festlig smörgås med klassisk gubbröra (ansjovis) med ägg och garnityr – Middag/Kvällsmat

    Torsdag 30 maj

    Vårsoppa med skinka, spenat och sparris serveras med kokt potatis – Lunch
    Kökets ostkaka serveras med sylt – Dessert
    Engelsk nötfärslåda med potatismos (cottage pie) serveras med sallad – Middag/Kvällsmat

    Fredag 31 maj

    Laxpudding (med potatis) serveras med ärter, majs och paprika – Lunch
    Rökt skinka serveras med kokt potatis/bröd och legymsallad – Middag/Kvällsmat

    Lördag 1 juni

    Ostpanerad kycklinginnerfilé serveras med choronsås, kokt potatis, grönsaker – Lunch
    Köttbullar serveras med broccoli- och blomkålsgratäng, kokt potatis – Middag/Kvällsmat

    Söndag 2 juni

    Ölmarinerad fläskkarré serveras med plommonsås, kokt potatis och grönsaker – Lunch
    Skinkfrestelse serveras med kokt ägg och tomat – Middag/Kvällsmat

    Veckans Alternativ

    Lunch: Färsfylld paprika serveras med tillbehör
    Middag/Kvällsmat: Kycklingpytt serveras med kall sås

  • Måndag 3 juni

    Stekt fläsk serveras med löksås, kokt potatis och grönsaker – Lunch
    Kalvsylta serveras med kokt potatis, kaffegrädde och tomat – Middag/Kvällsmat

    Tisdag 4 juni

    Kokt sejrygfilé serveras med ägg- och persiljesås, kokt potatis och gröna ärter – Lunch
    Stekt korv serveras med klyftpotatis, kall senapssås och grönsaker – Middag/Kvällsmat

    Onsdag 5 juni

    Fläskfärsbiffar, medelhavssås, kokt potatis och sallad med paprika, oliver och salladsost – Lunch
    Potatiskaka med champinjonstuvning serveras med bönsallad – Middag/Kvällsmat

    Torsdag 6 juni – Sveriges nationaldag

    Kokt lax serveras med hollandaisesås, kokt potatis och stekt sparris – Lunch
    Rabarber- och jordgubbspaj serveras med vaniljglass – Dessert
    Grön ärtsoppa serveras med crème fraiche mjukt bröd – Middag/Kvällsmat

    Fredag 7 juni

    Isterband/frukostkorv serveras med dillstuvad potatis och grönsaker – Lunch
    Lasagnette serveras med ostsås och vitkålssallad med ananas – Middag/Kvällsmat

    Lördag 8 juni

    Stekt kassler serveras med ädelostsås, kokt potatis, broccoli med morötter – Lunch
    Festlig plocktallrik med sallad och baguette – Middag/Kvällsmat

    Söndag 9 juni – EU val

    Krämig biff stroganoff serveras med kokt potatis, Brysselkål och paprika – Lunch
    Kyckling drumstick serveras med kall mangosås och fransk potatissallad – Middag/Kvällsmat

    Veckans Alternativ

    Lunch: Stekt kycklingkorv med tillbehör
    Middag/Kvällsmat: Hamburgare med tillbehör

  • Måndag 10 juni

    Chili con carne serveras med kokt ris/potatis och grönsaker – Lunch
    Rotsellerisoppa med skinka toppad med persiljekräm och mjukt bröd – Middag/Kvällsmat

    Tisdag 11 juni

    Stekt sill serveras med kökets potatismos, gröna ärter och lingonsylt – Lunch
    Krämig pastasallad med ost- och skinka serveras med isbergssallad – Middag/Kvällsmat

    Onsdag 12 juni

    Wienerlimpa (fläskfärs) serveras med gräddsås, kokt potatis och broccoli – Lunch
    Kryddig korv serveras med potatissallad/bröd och grönsaker – Middag/Kvällsmat

    Torsdag 13 juni

    Purjolök- och potatissoppa serveras med tärnad, rökt skinka – Lunch
    Kökets skogsbärskräm serveras med kaffegrädde – Dessert
    Kycklingfärssås serveras med pasta och sallad – Middag/Kvällsmat

    Fredag 14 juni

    Kokt sejfilé serveras med citronsås, kokt potatis och grönsaker – Lunch
    Parisare (fläskfärsbiff, bröd) serveras med stekt ägg, potatismos och tomat – Middag/Kvällsmat

    Lördag 15 juni

    Klassisk och mustig fläskköttsgryta serveras med kokt potatis och smörstekta grönsaker – Lunch
    Skaldjurspaj serveras med kall sås och sallad – Middag/Kvällsmat

    Söndag 16 juni

    Fläskfilé serveras med rödvinssås, stekt potatis och grönsaker – Lunch
    Prinskorvar serveras med potatisbullar och vitkålsallad med lingon – Middag/Kvällsmat

    Veckans Alternativ

    Lunch: Nötköttbullar med tillbehör
    Middag/Kvällsmat: Oxpytt serveras med tillbehör

  • Måndag 17 juni

    Kycklinglevergryta serveras med kokt potatis, grönsaker och lingonsylt – Lunch
    Tomatsoppa med risoni serveras med miniköttbullar – Middag/Kvällsmat

    Tisdag 18 juni

    Stekt rödspätta serveras med potatismos, dillsås och grönsaker – Lunch
    Kokt frukostkorv serveras med senapssås, kokt potatis och skivade morötter – Middag/Kvällsmat

    Onsdag 19 juni

    Färsbiff med morötter serveras med gräddsås, kokt potatis och grönsaker – Lunch
    Italiensk pastalåda med kalkon, tomat och oliver serveras med kall sås, broccolisallad – Middag/Kvällsmat

    Torsdag 20 juni

    Krämig champinjonsoppa med bacon serveras med kokt potatis – Lunch
    Smulpaj med bär serveras med vaniljsås – Dessert
    Skinkgratäng med pasta serveras med ostsås och sallad – Middag/Kvällsmat

    Fredag 21 juni – Midsommarafton

    Midsommartallrik med två sorters sill, rädisor, gräddfil, gräslök och nypotatis – Lunch
    Midsommarbuffé med köttbullar, prinskorv, gravad lax, sås, kalvsylta, potatisgratäng – Middag/Kvällsmat

    Lördag 22 juni – Midsommardagen

    Grillade revben serveras med kall paprikasås och somrig potatissallad – Lunch
    Janssons frestelse/kycklingfrestelse serveras med kokt ägg och sallad – Middag/Kvällsmat

    Söndag 23 juni

    Skånsk kalops (nötkött) serveras med kokt potatis och rödbetor – Lunch
    Västerbottenpaj serveras med kall sås och tomatsallad – Middag/Kvällsmat

    Veckans Alternativ

    Lunch: Köttfärssås serveras med pasta och grönsaker
    Middag/Kvällsmat: Grillbricka med potatissallad

  • Måndag 24 juni

    Korvgryta med bacon serveras med kokt potatis och grönsaker – Lunch
    Kycklingspett serveras med sås, klyftpotatis och grönsaker – Middag/Kvällsmat

    Tisdag 25 juni

    Kokt Alaska pollock serveras med senapssås, kokt potatis och gröna ärtor – Lunch
    Mild thaikycklingsoppa (Tom yum) serveras med mjukt bröd – Middag/Kvällsmat

    Onsdag 26 juni

    Persiljejärpar (blandfärs) serveras med gräddsås, kokt potatis och grönsaker – Lunch
    Potatiskaka serveras med bacon och rödkålssallad med mandariner – Middag/Kvällsmat

    Torsdag 27 juni

    Grönsakssoppa med linser serveras med mjukt bröd – Lunch
    Kockens bärkräm serveras med kaffegrädde – Dessert
    Pastagrata ng med strimlad ro kt skinka serveras med gro nsaker – Middag/Kvällsmat

    Fredag 28 juni

    Ugnsgratinerad falukorv serveras med kökets potatis- och palsternacksmos och kokt broccoli – Lunch
    Stekt sill i ättika serveras med smörgås/kokt potatis och gräddfil, tomatsallad – Middag/Kvällsmat

    Lördag 29 juni

    Kycklinggryta med soltorkade tomater serveras med kokt potatis och grönsaker – Lunch
    Skivad kassler serveras med pastasallad och tomat – Middag/Kvällsmat

    Söndag 30 juni

    Stekt fläskkarré serveras med gräddsås, kokt potatis, och rödkål – Lunch
    Smörgås med rökt makrillröra och kokt ägg – Middag/Kvällsmat

    Veckans Alternativ

    Lunch: Köttbullar serveras med tillbehör
    Middag/Kvällsmat: Kökets paj med kinakålsallad

  • Måndag 1 juli

    Köttfärssås serveras med pasta och grönsaker – Lunch
    Morotssoppa med röda linser och ingefära serveras med mjukt bröd – Middag/Kvällsmat

    Tisdag 2 juli

    Laxburgare serveras med potatismos/bröd och sallad – Lunch
    Festlig smörgås köttbullar, kökets rödbetssallad och garnityr – Middag/Kvällsmat

    Onsdag 3 juli

    Köttfärslimpa med lingonsås, kokt potatis, grönsaker och lingonsylt – Lunch
    Prinskorvar serveras med stekt potatis och morfars sallad – Middag/Kvällsmat

    Torsdag 4 juli

    Dilldoftande vitkålsoppa serveras med kokt potatis och miniköttbullar – Lunch
    Smulpaj med hallon och blåbär serveras med vaniljsås – Dessert
    Laxpytt serveras med kall sa s – Middag/Kvällsmat

    Fredag 5 juli

    Korvgryta à la Forsell serveras med kokt potatis och grönsaker – Lunch
    Tacopaj (nötfärs) serveras med kall sås och sallad – Middag/Kvällsmat

    Lördag 6 juli

    Ugnsgratinerad kassler serveras med svampsås, kokt potatis och grönsaker – Lunch
    Grillbricka med två sortens korv, potatissallad och grillad tomat – Middag/Kvällsmat

    Söndag 7 juli

    Biff bourgonegryta serveras med kokt potatis och grönsaker – Lunch
    Kycklingkebabröra serveras med bröd/stekt potatis och isbergssallad – Middag/Kvällsmat

    Veckans Alternativ

    Lunch: Kyckling med tillbehör
    Middag/Kvällsmat: Grillkorv, klassisk potatissallad

Måltidsenheten

Socialförvaltningen