Kulturgaranti för unga

Kommunfullmäktige beslutade 2015 att införa en kulturgaranti för unga. Barn och elever från 4 års ålder till årskurs 9 ska garanteras professionellt producerade kulturupplevelser varje läsår.

Syftet med kulturgarantin är att eleverna årligen ska ha fått ta del av något av kommunens eget kulturutbud genom kommunens egna kulturinstitutioner. Utöver detta ska de äldre eleverna få besöka externa kulturinstitutioner.

Utbudet är framtaget i dialog mellan kultur- och fritidsnämndens och bildningsnämndens personal och i linje med läroplanen. Kultur- och fritidsförvaltningen tar fram utbudskatalog och bokningsbara tider. Bildningsförvaltningen sköter bokning av alla klasser till utbuden.

Bokning/anmälan av besök

Alla klasser bokas till utbudspunkterna av personal på bildningsförvaltningen.

Bokningsschemat skickas med e-post till respektive kulturansvarig på varje skola som sedan vidarebefordrar till berörda klasser.

Berörd lärare noterar tid och aktivitet samt bekräftar bokningen senast den 1 september, även aktiviteter för vårterminen 2024,  via e-post till besöksmålet, enligt adress i programmet och anger kontaktperson och antal elever.  Programmet hittar du längre ner på denna sida.

Transport till kulturgarantiutbudet

Busstransporter ska bokas av varje skola.  För att boka transport till kulturgarantiutbudet används ”Beställning av busstur” som finns på Sharepoint. Gäller endast upp till årskurs 6.

Kontaktperson för beställningar

Ange att det är kulturgarantiutbud ni ska till vid bokning. Kostnaden debiteras kultur- och fritidsnämnden.

Skolbussarna kör till kommunens kulturinstitutioner för elever upp till åk 6. Elever från åk 7 använder sina busskort och allmänna kommunikationsmedel som buss och tåg.

Kontaktuppgifter

Har du frågor om utbudet eller annat är du välkommen att höra av dig enligt nedanstående.

Bokning och transport: ingela.berglund@trelleborg.se

Biblioteken: barnochunga.bibliotek@trelleborg.se

Trelleborgs museum, Axel Ebbes konsthall och Kulturmagasinet: musped@trelleborg.se

Trelleborgen: trelleborgen.pedagogik@trelleborg.se

Kulturskolan: kulturskolan@trelleborg.se

Besök på kulturinstitutioner utanför kommunen: annika.eriksdotter@trelleborg.se