Kulturstipendium

Kultur- och fritidsnämnden i Trelleborgs kommun delar årligen ut ett kulturstipendium om 10 000 kronor. Syftet med stipendiet är att uppmuntra yngre kulturutövare att fortsätta sitt arbete inom kulturens område.

en man och en kvinna på scen
Una Persson fick Årets kulturstipendium 2023. Priset delades ut av Torbjörn Christensen, 1:a vice ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Kriterier för den eller de som ansöker eller nomineras

  • Stipendiaten ska vara 15-30 år.
  • Stipendiaten ska bo i, vara verksam i eller ha eller ha haft en stark anknytning till kommunen.
  • Stipendiaten ska ha ambitionen att fortsätta och förbättra sin kulturutveckling.
  • Stipendiaten ska på ett tydligt sätt ha uppvisat goda färdigheter inom sitt kulturområde.
  • Kulturstipendiet kan undantagsvis tilldelas mer än en person.

Förslag till nomineringar ska lämnas in senast den 30 september 2024. Priserna delas ut på Parken i Trelleborg den 11 december.

Nominera till årets kulturstipendie

Jag som nominerar ovanstående heter:

GDPR-information till dig som nominerar en person till pris

För att nominera behöver du även fylla i ditt eget namn, telefonnummer och/eller e-postadress. Dina uppgifter kommer inte att publiceras publikt.

Trelleborgs kommun samlar in och lagrar de personuppgifter som du lämnar för att kunna ta emot och bereda din inskickade nominering. De personuppgifter som hanteras för detta ändamål är namn, telefonnummer och e-post.

De personuppgifter som behandlas sker med stöd av allmänt intresse och säker identifiering, som är en laglig grund i artikel 6 i dataskyddsförordningen samt i skäl 40-49.

Dina personuppgifter kommer att raderas när nomineringar och prisutdelningar är avslutade. Personuppgiftsansvarig för denna behandling är kultur- och fritidsnämnden som kan kontaktas på kulturfritid@trelleborg.se.

Mer information om hur vi behandlar personuppgifter, om dina rättigheter och om Dataskyddsförordningen finns på www.trelleborg.se/personuppgifter.

Dataskyddsombudet för Trelleborgs kommun nås på dataskyddsombud@trelleborg.se eller 0410-73 30 00.

Kultur- och fritidsförvaltningen

0410-73 38 54
0410-73 30 84
Facebook
Instagram
Besöksadress

Klörupsvägen 48
231 56 Trelleborg