Visits verksamhet fortsätter i bolagsform

Visit Trelleborgs verksamhet fortsätter att drivas i bolagsform. Det beslutade kommunfullmäktige under sitt senaste sammanträde på måndagskvällen.

Fullmäktige hade att ta ställning till ett förslag om att Visit Trelleborgs verksamhet skulle flyttas över till kommunens förvaltningsorganisation från och med den 1 oktober.

Bakgrunden till förslaget var att koncernbolagets styrelse valt att inte godkänna affärsplanen som AB Visit Trelleborg tagit fram för att visa hur bolaget skulle kunna finansieras utan koncernbidrag.

Efter votering gick kommunfullmäktige på en annan linje än liggande förslag. Visit Trelleborgs verksamhet kommer även fortsättningsvis att drivas i bolagsform. Fullmäktige beslutade också att ge kommunstyrelsen i uppdrag att teckna avtal med AB Visit Trelleborg gällande köp av tjänster samt att utse beställarrepresentant för kommunstyrelsen.

Övriga ärenden

I övrigt behandlade fullmäktige bland annat följande ärenden:

  • Valfrihet enligt lagen om valfrihetssystem (LOV) ska införas inom familjerådgivningen. Socialnämnden får i uppdrag att ta fram underlag för att göra det möjligt för privata aktörer att bedriva familjerådgivning inom ramen för LOV. Familjerådgivningen i Trelleborg ansvarar i dag för behovet för invånare i både Trelleborgs och Vellinges kommun.
  • Fullmäktige antog en energistrategi som sträcker sig fram till 2030. Strategin utgörs av fyra fokusområden: förnybar energitillförsel, hållbara transporter, energieffektivisering och hållbara fastigheter samt en hållbar och driftsäker energiförsörjning.
  • Kommunstyrelsen får i uppdrag att genomföra en översyn av kommunens småbåtshamnar.
  • Årets första delårsrapport godkändes.
    Mer information i tidigare nyhet
  • Tekniska servicenämnden har gjort en första utvärdering av införandet av parkeringsavgifter. Med införandet av parkeringsavgifter i röd zon har tillgången till parkering på kommunal mark blivit bättre. Det är dock för tidigt att utvärdera den mer långsiktiga effekten av införandet. En djupare utvärdering ska därför presenteras för kommunfullmäktige i april 2025.

Mer information

Ta del av dagordning och handlingar i mötesportalen Meetings

Se måndagens sammanträde i efterhand via webb-tv