Valbuss ska ge fler chans att förtidsrösta

Idag startar förtidsröstningen inför EU-valet den 9 juni. Nytt för i år är att du kan lämna din förtidsröst i valbussen som ända fram till valet trafikerar Söderslätt med två dagliga stopp i olika byar.

Valet till EU-parlamentet äger rum den 9 juni. Om du inte kan eller vill rösta på valdagen kan du förtidsrösta. Förtidsröstningen är öppen från och med den 22 maj. Tidigare val har Trelleborgs kommun försökt ordna fasta röstningslokaler på landsbygden men nu tar man alltså ett nytt grepp.

– Det är inte helt lätt att hitta lokaler och skulle vi ha en röstningslokal i varje by kräver det också att fler människor ställer upp som röstmottagare. Valbussen gör att vi kan ha en hög närvaro i alla våra större byar, på ett väldigt effektivt sätt, säger Jörgen Flink, valsamordnare i Trelleborgs kommun.

Valbussen trafikerar Söderslätt enligt en fast tidtabell. Totalt finns det hållplatser i sju byar; Alstad, Anderslöv, Beddingestrand, Klagstorp, Gislövs läge, Skegrie (Snarringe IP) och Smygehamn.

Utöver valbussen finns även fem fasta röstningslokaler där du kan förtidsrösta; Valengallerian, biblioteket samt mataffärerna City gross, Stora Coop och Ica Maxi i Trelleborg.

Mer information

På trelleborg.se/eu-val-2024 finns valbussens tidtabell, röstningslokalernas öppettider och information om vad du behöver ha med dig för att kunna rösta.

På www.val.se finns Valmyndighetens information om EU-valet, vem som har rösträtt och annat som kan vara bra att känna till.