Många smakade på sommargatans utbud

Det tog 13 minuter. Sedan var smaka på sommargatan-kupongerna utdelade till 100 lunchsugna besökare. På menyn stod fem smakportioner i sommarsolen på Östergatan – Trelleborgs sommargata.

Två kvinnor sitter på färgglada pallar och äter mat.
Ann-Catrin och Elene var två av besökarna som smakade på sommargatan. Generösa och goda smakportioner, blev omdömet.

– Sommargatan är ett bra initiativ och sådana här arrangemang hjälper till för att få det att lyckas, sa Elene, själv boende på Östergatan, som tillsammans med väninnan Ann-Catrin njöt av det första matstoppet.

– Här har vi precis ätit en bruschetta med skaldjursröra. Väldigt gott och generöst tilltaget. Nu ser vi fram emot att testa resten, sa Ann-Catrin.

Kö av människor bland bänkar och palm.
Smaka på sommargatan lockade för andra året i rad ett stort intresse.

Andra säsongen

Sommargatan är tillbaka i Trelleborg för andra året. På tisdagen var det dags för en favorit i repris – Smaka på sommargatan. 100 kuponghäften med kostnadsfria smakportioner från fem matställen på gatan delades ut till de första besökarna.

Efter 13 minuter var kupongerna slut och människor i alla åldrar cirkulerade runt för att ta del av utbudet. Det testades både mat och sittplatser bland palmerna på sommargatan.

Två händer håller upp kuponghäften.
100 kuponghäften delades ut på 13 minuter.
Två kvinnor sitter bredvid en palm i sommarsol.
På nya sittplatser njöt Elene och Ann-Catrin av både mat och sol.

Musik på torsdag

Årets säsong pågår till och med den 28 augusti. På torsdag (27 juni) kommer feriearbetande ungdomar att bjuda på levande musik på lunchen. Håll utkik på trelleborg.se/sommargata för kommande arrangemang.

Redan nu kan du slå dig ner och läsa en bok. Utanför Art & Crafts gamla lokal finns ett litet bibliotek där du kan både låna och lämna böcker. Passa också på att titta på utställningen i skyltfönstren.

Rött skåp med böcker och kvinna som sitter på grön pall i bakgrunden.
På sommargatan kan du sätta dig och läsa en bok. Du kan också lämna en bok som du vill ge någon annan chansen att läsa.
Blommor och människor på sommargatan.
Sommargatan har smyckats med blommor, palmer och sittplatser.

Var med i quiz

Sommargatan har också ett eget quiz. Du hittar frågorna i åtta skyltfönster. Det är möjligt att lämna in svar så länge årets säsong pågår.

Mer information

Sommargatan är ett samarbete mellan Trelleborgs kommun och Citysamverkan.

Sommargatan i Trelleborg