Kommunen varnar för falska meddelanden om vattenmätarkontroll

Ett eller flera privathushåll i Trelleborg har i dagarna fått lapp i brevlådan från någon som uppger sig vara Trelleborgs kommun. Enligt meddelandet ska tekniker från kommunen göra hembesök för att se över vattenmätare och vattenmätarkonsol. Trelleborgs kommun vill understryka att detta meddelande och eventuella liknande är falska. Kommunen har polisanmält händelsen som bedrägeriförsök.

– Meddelandet är falskt och är alltså inget som vi har skickat ut eller lagt i brevlådan, säger Sofie Bard, enhetschef på Trelleborgs kommuns VA-organisation Kretslopp och vatten. Vi har polisanmält det som ett försök till bedrägeri.

I meddelandet som en privatperson tagit emot nämner avsändaren bland annat kommunens vatten- och avloppsplan och behov ”att möjliggöra långsiktig planering för större framtida investeringar”. Avsändaren vill därför se över vattenmätare och vattenmätarkonsol och ”kommer skicka tekniker för kontroll”. Därefter följer datum och ungefärlig tid för hembesöket. Meddelandet är försett med kommunens logotyp i sidfoten.

Inga arbeten under sommaren

– Under sommaren har vi inga aktiva arbeten kring vattenmätare på gång, säger Sofie Bard. Vår entreprenör som står för byte av vattenmätare har dessutom semesteruppehåll fram till september.

– Om du fått ett meddelande eller brev och känner dig osäker kan du alltid kontakta kommunens Kontaktcenter.

Rekommenderade nyheter