Firande och framtidsdrömmar för 50-årig mötesplats

I helgen var det fullt ös på Söderslättshallen – precis som vanligt! Eller kanske till och med lite mer än vanligt, eftersom anläggningens 50-årsjubileum uppmärksammades. Många föreningar och andra aktörer ordnade tävlingar, matcher eller konserter i samband med jubileumshelgen.

illustration sporthall exteriör
Förslag på ny entréyta, söderifrån.

– Det var en storsatsning när man byggde Söderslättshallen på 1970-talet, och platsen är fortfarande en tillgång för kommunens föreningsliv. Många trelleborgare tillbringar en stor del av sin lediga tid på Södan, inklusive jag själv, säger Magnus Isgren, ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Under helgen var det premiär för en miniutställning om Södan i samarbete med föreningen Gamla Trelleborg. Den innehåller trelleborgarnas minnen från den 50-åriga anläggningen och foton från invigning och olika arrangemang genom åren – men också en möjlighet att blicka framåt.

Inom ramen för en markering av jubileumsåret har kultur- och fritidsförvaltningen låtit ta fram några skisser över hur Söderslättshallen skulle kunna utvecklas i framtiden.

– Det finns i dagsläget inga beslut om att utveckla eller förändra Söderslättshallen, men vi tycker att det är viktigt att alla som använder anläggningen får drömma. Vem och vad kan bidra till att Södan fortsätter vara en levande och relevant plats för möten, arrangemang och aktiviteter under vår fritid – vår fria tid? Säger Maria Tsakiris, förvaltningschef på kultur- och fritidsförvaltningen.

Utställningen finns kvar att se i foajén på Söderslättshallen under hösten.

Följ med på visning i Söderslättshallen!

Är du nyfiken på vad som händer i Söderslättshallen? Följ med på en visning torsdagen den 7 november 2024, klockan 17.

Läs mer och anmäl dig på trelleborg.se/sodan50.

Rekommenderade nyheter