Fattade beslut i kommunfullmäktige

På måndagen fattades nya beslut i Trelleborgs kommunfullmäktige, bland annat i frågor om hyressättning på boenden, kompetensfond och utveckling av det östra verksamhetsområdet Business Center Trelleborg (BCT).

Kommunfullmäktige behandlade även delårsrapport 2, alltså hur resultat och utveckling såg ut efter årets åtta första månader. Trelleborgs kommun redovisar ett underskott men trots fortsatta utmaningar ser kommunen förbättrade utsikter för resten av året. Helårsprognosen pekar också på ett resultat bättre än budget.

Läs tidigare nyhet om delårsrapporten

Ny hyresmodell

Fullmäktige beslutade att anta nya principer för hyressättning inom kommunens vård- och omsorgsboenden samt LSS-boenden. Syftet med den nya modellen är att skapa ett tydligt och rättvist hyressystem som ska vara enkelt och hållbart för framtiden. Systemet ska införas 2025 kommer att medföra hyreshöjningar med gradvis infasning.

Mer information om hyresmodellen

Medel till kompetensfond

Fullmäktige beslutade att förstärka kompetensfonden med en miljon kronor samtidigt som inriktningen för utlysningar av medel för nästa år togs fram.

Under 2025 prioriteras projekt eller forskning inom områden där kommuninvånare och näringsliv kan agera medskapare av en hållbar samhällsutveckling. Projekten eller forskningen kan vara av såväl teknisk som digital art och sträva efter hållbarhet för den geografiska platsen Trelleborgs kommun, samt direkt eller indirekt resultera i en potentiell utveckling av kommunen utifrån ett hållbarhetsperspektiv.

Beslut kopplade till östra verksamhetsområdet

Utvecklingen av östra verksamhetsområdet och Business Center Trelleborg (BCT) fortsätter. Kommunfullmäktige fattade beslut i ärenden som rör marköverlåtelser och fastighetsreglering, vilket bland annat skapar förutsättningar för hyresgästen Fiba Technologies att långsiktigt kunna bedriva och utveckla sin verksamhet i Trelleborg.

Läs tidigare nyhet om Fiba Technologies

Uppföljning av miljömålsprogram

Fullmäktige tog del av en återrapportering av hur det går för kommunens miljömålsprogram, som antogs 2021 och sträcker sig till 2030. Programmet rymmer 70 åtgärdsförslag och över 80 procent är påbörjade, delvis eller helt genomförda alternativt kontinuerligt pågående.

Mer information

Ta del av dagordning och handlingar i mötesportalen Meetings

Se måndagens sammanträde i efterhand via webb-tv

Rekommenderade nyheter