Beslut om fortsatt kamerabevakning av Nygatan

Kamerabevakningen i korsningen Nygatan/Hantverkaregatan i centrala Trelleborg får en fortsättning. Efter beslut av Polisen kommer den tillfälliga övervakningskamera som myndigheten satte upp i korsningen i början av april i år att övervaka platsen åtminstone in i oktober månad.

Bild på övervakningskamera
Sedan april i år är korsningen Nygatan/Hantverkaregatan i centrala Trelleborg kamerabevakad. Nu har Polisen fattat beslut om fortsatt kamerabevakning av platsen i åtminstone 90 dagar till. Kameran i korsningen är ett exempel på trygghetsskapande åtgärder inom ramen för Tryggare Trelleborg, där Polisen och kommunen samverkar.

– Detta är en bra nyhet för Trelleborg och för vårt trygghetsskapande arbete tillsammans med Polisen, säger kommunens säkerhetschef Malin Ekblad.

Effektiv samordning för trygghet

Övervakningskameran i korsningen Nygatan/Hantverkargatan är ett resultat av den senaste samverkansöverenskommelsen som Trelleborgs kommun och Polisen tecknade 2023. Överenskommelsen innehåller flera fokusområden och mål för samverkan. Bland annat hålls veckovisa möten Inom ramen för konceptet EST – effektiv samordning för trygghet – där parterna kan skapa en gemensam lägesbild och bedöma behoven av trygghetsskapande åtgärder på kort och lång sikt.

Förutom åtgärder som kamerabevakning kan kommun och polis med hjälp av EST-metoden till exempel identifiera behov av extra hög närvaro av kommunens trygghetsvärdar på utpekade platser. Arbetet sker inom ramen för Tryggare Trelleborg.

Förebygger, förhindrar och upptäcker brott

Polisen ansvarar för kamerabevakningen i den aktuella korsningen. Trelleborgs kommun står för elektriciteten.

– Syftet med kamerabevakningen är att förebygga, förhindra, upptäcka och utreda brott och ordningsstörningar, säger Sarah Søndergaard, säkerhetssamordnare i kommunen och processledare för Tryggare Trelleborg. Målet är att öka tryggheten och säkerheten för alla invånare.

Mer information

Brottsförebyggande samverkan

Tryggare Trelleborg

Kamerabevakning

Rekommenderade nyheter