Ny version av broschyren Om krisen eller kriget kommer

I slutet av november skickar Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) ut en ny version av broschyren Om krisen eller kriget kommer till alla hushåll. Redan nu finns den att läsa på msb.se.

Framsida av en broschyr.
I slutet av november skickas den här broschyren ut till alla hushåll i Sverige.

Med anledning av att säkerheten i vår omvärld ha försämrats sedan den förra broschyren skickades ut 2018, har regeringen gett MSB i uppdrag att ta fram en ny version. Den nya broschyren kommer att delas ut till alla hushåll under två veckor, 18–29 november.

Inget omedelbart hot just nu

Den nya broschyren har större fokus på vår beredskap för krig och hur man ska agera vid ett militärt angrepp. Den ger även konkreta råd för hur man kan förbereda sig och agera om något allvarligt händer.

Veta att den kommer

För att så många som möjligt ska känna igen broschyren när den kommer presenterar MSB redan nu en digital version på svenska på MSB:s webbplats. Det är viktigt att alla vet att man ska läsa den, följa råden och spara den.

I samband med att broschyren börjar delas ut i brevlådorna den 18 november, kommer det gå att ladda ner den på flera olika språk på msb.se. Den kommer också att finnas på teckenspråk, i punktskrift, inläst på svenska och engelska och som korta filmer på olika språk.

Den version som finns att läsa på msb.se går att få uppläst i uppläsningsverktyg.

Går att beställa i november

Än så länge finns det bara en digital version att ta del av, men mellan den 18–29 november skickas en tryckt version ut till alla hushåll. Om man inte fått en broschyr i slutet av november går det att beställa kostnadsfritt på msb.se.  Broschyren kommer då även gå att beställa på lätt svenska och engelska.

Rekommenderade nyheter