Fullmäktige utsåg kommunalråd

I samband med det senaste sammanträdet utsåg kommunfullmäktige Bert Westerberg (M) till kommunalråd och vice ordförande i kommunstyrelsen. Detta är till följd av att Ann Kajson Carlqvist lämnade sina politiska uppdrag tidigare i år.

Sedan Mathias Andersson utsågs till kommunstyrelsens ordförande har det funnits behov att ersätta honom som vice ordförande, ett uppdrag som nu alltså går till Bert Westerberg.

Övriga ärenden

I övrigt behandlade fullmäktige bland annat följande ärenden:

  • Handlingsplan för husbilsturism i Trelleborgs kommun antogs. Samtidigt fick kommunstyrelsen i uppdrag att arbeta vidare med frågan och återkomma till fullmäktige under våren 2025 med en långsiktig riktning för husbilsturismen.
  • Fullmäktige gav klartecken till att inleda förhandling kring markförvärv i anslutning till utbyggnaden av Västra ringvägen. Markförvärv genomföras först när detaljplanen vunnit laga kraft.
  • Ansökan om testbädd och kustskydd beviljas medel ur kommunens hållbarhetsfond. Syftet med projektet är att identifiera mest lämpliga tillvägagångssätt för att minska risken för översvämning från havet och erosionen av kommunens sandstränder. Ett antal naturbaserade lösningar ska utvärderas inom ramen för projektet.

Mer information

Ta del av dagordning och handlingar i mötesportalen Meetings

Se måndagens sammanträde i efterhand via webb-tv