Distansundervisningen under pandemin har granskats

Under coronapandemin fick eleverna i kommunens grund- och gymnasieskolor det stöd de behövde – genom digitala hjälpmedel och särskilda anpassningar. Kunskapsresultaten har i vissa fall utvecklats positivt, och ligger i övrigt på samma nivå som innan pandemin. Det framgår av en granskning som kommunrevisionen gjort.

När det gäller vuxenutbildningen, som också ingick i granskningen, rekommenderar revisorerna att det systematiska kvalitetsarbetet ska utvecklas. Man vill se tydligare resultatredovisning och utökad analys för att säkerställa elevernas måluppfyllelse. Dock ger Skolinspektionen, som även de gjort en granskning av arbetet under pandemin, inga rekommendationer eller förslag på förbättring när det gäller hur vuxenutbildningen planerat och anpassat undervisningen för att eleverna ska nå målen.

Enligt granskningsrapporten har undervisningen på vuxenutbildningen och i den kommunala grund- och gymnasieskolan under pandemin organiserats så att skollagen följts och elevernas stödbehov tillgodosetts. Till exempel har flera praktiska moment och andra delar som krävt fysisk närvaro kunnat genomföras på plats, genom särskilda smittbegränsande åtgärder.