Sportlovsaktiviteter

Sportlovslediga barn och ungdomar är välkomna till Albäcksskogen, Badhuset, Biblioteket, fritidsgårdar, föreningar, Museet, Söderslättshallen och Trelleborgen för att prova på olika aktiviteter tillsammans med gamla och nya vänner!

Matteslinga i Albäcksskogen
Foto: Maria Tigerschiöld Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Matteslinga i Albäcksskogen

Kultur- och fritidsförvaltningen arrangerar sportlovsaktiviteter till kommunens grundskoleelever på sportlovet vecka 8. Stort tack till alla föreningar och övriga arrangörer som åter ställer upp med ledare och engagemang!

På programmet står bland annat bad, badminton, bordtennis, bowling, brottning, budokai, fotboll, hoppborgar, konståkning, luftgevärsskytte, modellflyg, padel, ridning, rugby, skridskoåkning och tennis.

Nytt för i år är boule, fota fejs, Friskis & Svettis, judo, miniracing, padel, rallybilkörning e-sport, sportlovsöppet på Trelleborgs Sjöfartsmuseum, sportlovskul i Smygehallen, stallkul och tyngdlyftning. Det finns många aktiviteter även för den som är intresserad av mer än bara sport, till exempel experiment och matteslinga i Albäcksskogen, Öppet Hus på Filmverkstan, sagor i långhuset på Trelleborgen, språkcafé på Föreningarnas Hus, tapetverkstad och hitta fejset på Museet.

Skollediga barn inom Trelleborgs kommun kan i mån av plats boka gratis Fritt Fram i sporthall på Söderslättshallen för att idrotta med kompisarna. Passa på! Skridskoåkning i ishallen för skolungdom är gratis på sportlovet med konståkning på tisdagen. Låna gratis skridskor från Fritidsbanken på Söderslättshallen. På Fritidsbanken på Föreningarnas Hus kan du låna gratis sportutrustning! Isormen har öppet för gratis skridskoåkning runt Sjöormen på Stortorget.

Sportlovsprogram 2020

Sportlovsprogram medföljer som bilaga i Trelleborgs Allehanda lördag 1 februari och skickas till alla skolor i Trelleborgs kommun i början av februari.

Lördag 15 februari

Söndag 16 februari

Måndag 17 februari

Tisdag 18 februari

Onsdag 19 februari

Torsdag 20 februari

Fredag 21 februari

Lördag 22 februari

Söndag 23 februari

Föranmälan

De flesta aktiviteterna är kostnadsfria men några kostar en liten slant. En del aktiviteter kräver föranmälan. Eventuella frågor besvaras av respektive arrangör.

Sportlovsbuss

Sportlovsbuss till Badhuset och Söderslättshallen finns enligt turlista för barn från bland annat Anderslöv, Smygehamn och Skegrie. Ingen föranmälan behövs och det kostar ingenting för kommunens skolelever att åka med bussen.

Badhuset

Badhuset har öppet alla dagar utom måndag.

Fritidsgårdarna

Som vanligt har också fritidsgårdarna massvis med roliga aktiviteter både till gamla och nya gårdsbesökare, dessutom den årliga innefotbollsturneringen på Söderslättshallen. Kom och se hur vi har det – här finns alltid plats till fler!

Fritidsbanken lånar ut gratis sportutrustning

Vad är Fritidsbanken?

Fritidsbanken är som ett bibliotek fast med sport- och fritidsprylar. Alla kan låna bättre begagnad sportutrustning i 14 dagar och allt är gratis! Det finns 95 stycken Fritidsbanker från Kiruna i norr till Trelleborg i söder.

Fritidsbanken Trelleborg

Matteslinga i Albäcksskogen

Fritidsnämnden har genom en särskild satsning på friluftsliv i Albäcksskogen låtit uppföra en 500 meter lång natur- och matteslinga med skyltar där barn och vuxna kan lösa natur- och matteproblem på 12 olika stationer. Kultur- och fritidsförvaltningen har arbetat tillsammans med naturpedagog Sophie Tranborg på Naturbarn för att ta fram dessa frågor. Naturslingan står permanent på området.

Varje station berättar något om naturen och har en matematikuppgift. Uppgiften är tänkt att inspirera barn och vuxna att tänka, klura och prata matematik. En QR-kod ger fler matteuppgifter i lite olika svårighetsgrad. Varje station har en bild som förstärker matteuppgiften så att det blir enkelt att förstå uppgiften. Illustrationer: Joakim Larsson

Matteslinga i Albäcksskogen

Inlämning av aktiviteter till sportlovsprogram 2020

Föreningar och organisationer som vill medverka anmäler sitt intresse till och skickar in sportlovsprogram senast fredag 10 januari för att komma med i tryckt bilaga som skickas till skolorna. Rekryteringsbidrag 1000 kronor utbetalas till medverkande föreningar plus 8 kronor per deltagare 4-20 år.

Antal deltagare 2019

På sportlovet 2019 medverkade 19 föreningar och totalt 4 874 barn provade på olika aktiviteter. Av dessa var 2 385 flickor och 2 489 pojkar. Förhoppningsvis rekryterades nya medlemmar för fortsatt föreningsverksamhet liksom nya besökare till fritidsgårdar, kultur- och fritidsaktiviteter. Till Badhuset kom 1 750 barn och Söderslättshallen hade cirka 1 200 allmänna sportlovsbesökare utöver ordinarie verksamhet. Till fritidsgårdarna kom 680 besökare vecka 8 och till Bibliotek, Museum och Trelleborgen totalt 800 sportlovslediga barn och ungdomar. 450 deltagare provade på övriga föreningsaktiviteter.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för din hjälp!