Sportlovsaktiviteter

Välkomna till Albäcksskogen, Badhuset, Biblioteket, fritidsgårdar, föreningar, Kulturhuset, museet, Parken, Söderslättshallen och Trelleborgen för att prova på olika aktiviteter tillsammans med gamla och nya vänner!

Matteslinga i Albäcksskogen
Foto: Maria Tigerschiöld Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Matteslinga i Albäcksskogen

Kultur- och fritidsförvaltningen arrangerar sportlovsaktiviteter till kommunens grundskoleelever varje år på sportlovet vecka 8. Stort tack till alla föreningar och övriga som åter ställer upp med ledare och engagemang!

Antal deltagare

På sportlovet 2018 medverkade 24 föreningar och totalt 4532 barn provade på olika aktiviteter. Av dessa var 2134 flickor och 2398 pojkar. Förhoppningsvis rekryterades nya medlemmar för fortsatt föreningsverksamhet liksom nya besökare till fritidsgårdar, kultur- och fritidsaktiviteter. Till Badhuset kom 1737 barn och Söderslättshallen hade cirka 844 allmänna sportlovsbesökare utöver ordinarie verksamhet. Till fritidsgårdarna kom 974 besökare vecka 8 och till Bibliotek, Museum och Trelleborgen totalt 494 sportlovslediga barn och ungdomar. 483 deltagare provade på föreningsaktiviteterna.

På programmet står bland annat aerobic, akrobatik, bad, badminton, bordtennis, bowling, boxning, brottning, budokai, bågskytte, cheerleading, cirkelträning, core, familjefys, FIFA-fotbollsspelturnering, fotboll, funktionsträning, gymnastik, hoppborgar, indoor walking, innebandy, ishockey, judo, konståkning, matteslinga, MMA, modellflyg, natursnokar, parkour, ridning, rush, sportlovsbio, tennis, yoga och zumba.

Det finns många aktiviteter även för den som är intresserad av mer än bara sport, till exempel Hattjakt och White diaries på Museet, Kulturdagläger på Kulturhuset, Mysterium och serieteckning på biblioteket, Medeltida vapenmåleri på Trelleborgen, Sportlovsmagi på Parken och Språkcafé Ungdom på Föreningarnas Hus.

Skollediga barn inom Trelleborgs kommun kan i mån av plats boka gratis Fritt Fram i sporthall på Söderslättshallen för att idrotta med kompisarna. Passa på! Skridskoåkning i ishallen för skolungdom är gratis på sportlovet med konståkning och ishockey på tisdagen. Låna gratis skridskor från Fritidsbanken på Söderslättshallen. Det är också gratis att åka skridsko alla dagar på Isormen på Stortorget!

Skridskoåkning i ishallen lördag 24 februari är inställd med anledning av Play OFF kvalmatch.

Program

Sportlovsprogram medföljer som bilaga i Trelleborgs Allehanda lördag 3 februari och skickas till alla skolor i början av februari. Med reservation för eventuella ändringar och tryckfel.

Kulturdagläger

9.00-12.00 eller 13.00-16 måndag-torsdag
13.00-18.00 fredag
Kulturhuset, Valldammsgatan 2
Kultur- och fritidsförvaltningen, Trelleborgs kommun

Det finns plats på kulturdaglägret även om du inte har föranmält dig eller har varit med alla dagar. Välkommen till Kulturhuset och anmäl dig till personal på plats. Från 6 år.

Under fem dagar arbetar vi med teater, kör och dans. Allt avslutas med en föreställning för föräldrar och vänner! Måndag-torsdag klockan 9-12 eller klockan 13-18 arbetar vi separat med två olika åldersgrupper där varje dag består av övningar i teater, kör och dans. På fredagen klockan 13-18 arbetar båda grupperna tillsammans under hela dagen för att förbereda den gemensamma föreställningen. Under veckan kommer vi arbeta runt begrepp som vänskap, ensamhet, självkänsla, glädje och utanförskap. Halvdag varje dag. Anmälan till kulturfritid@trelleborg.se. Begränsat antal platser. Ange namn, ålder, målsmans telefonnummer och målsmans e-post.

Matteslinga i Albäcksskogen

Fritidsnämnden har genom en särskild satsning på friluftsliv i Albäcksskogen låtit uppföra en 500 meter lång natur- och matteslinga med skyltar där barn och vuxna kan lösa natur- och matteproblem på 12 olika stationer. Kultur- och fritidsförvaltningen har arbetat tillsammans med naturpedagog Sophie Tranborg på Naturbarn för att ta fram dessa frågor. Natur/matteslingan står permanent på området.

Matteslinga i Albäcksskogen

Badhuset

Badhuset har öppet alla dagar utom måndag. Badhuset och Ungdomsenheten arrangerar vattendisco med bad och discomusik!

Fritidsgårdarna

Som vanligt har också fritidsgårdarna massvis med roliga aktiviteter både till gamla och nya gårdsbesökare, dessutom den årliga innefotbollsturneringen på Söderslättshallen. Kom och se hur vi har det – här finns alltid plats till fler!

Fritidsbanken

Fritidsbanken på Föreningarnas Hus kan du låna gratis sportutrustning. Fritidsbanken är som ett bibliotek fast med utlåning av idrottsutrustning istället för böcker. Alla kan låna och allt är gratis!

Föranmälan

De flesta aktiviteterna är gratis men några kostar en liten slant. En del aktiviteter kräver föranmälan. Eventuella frågor besvaras av respektive arrangör.

Gratis sportlovsbuss

Gratis sportlovsbuss till Badhuset och Söderslättshallen finns enligt turlista för barn från bland annat Anderslöv, Smygehamn och Skegrie. Ingen föranmälan behövs.

Sportlovsbilder

Dela dina sportlovsbilder på Instagram #kulturfritidtrelleborg eller på kultur- och fritidsförvaltningens Facebooksida!

Hjälpte informationen på den här sidan dig?