Sportlovsaktiviteter

Sportlovslediga barn och ungdomar är välkomna till Albäcksskogen, Badhuset, Biblioteket, fritidsgårdar, föreningar, Kulturskolan, museet, Söderslättshallen och Trelleborgen för att prova på olika aktiviteter tillsammans med gamla och nya vänner!

Matteslinga i Albäcksskogen
Foto: Maria Tigerschiöld Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Matteslinga i Albäcksskogen

Kultur- och fritidsförvaltningen arrangerar sportlovsaktiviteter till kommunens grundskoleelever på sportlovet vecka 8. Stort tack till alla föreningar och övriga arrangörer som åter ställer upp med ledare och engagemang!

Sportlovsprogram 2019

Sportlovsprogram medföljer som bilaga i Trelleborgs Allehanda lördag 2 februari och skickas till alla skolor i början av februari. Med reservation för eventuella ändringar och tryckfel.
Sportlov_kul-i-fem.pdf (PDF-dokument, 3,9 MB)

På programmet står bland annat bad, badminton, bordtennis, bowling, brottning, budokai, fotboll, funktionsträning, gymnastik, innebandy, handboll, karate, konståkning, modellflyg, ridning, rugby, streetdance, tennis, thaiboxning, yoga och zumba. Karate och rugby är nytt för i år. På Badhuset finns den nya isbjörnen eller vikingaskeppet i vattnet tisdag till fredag.

Det finns många aktiviteter även för den som är intresserad av mer än bara sport, till exempel cirkusskola på Kulturskolan, matteslinga, skattjakt och skräpsamling i Albäcksskogen, mus-eum på Museet, pixelpyssel på Biblioteket, sportlovsbio i Östra Torp, språkcafé, disco och pyssel på Föreningarnas Hus och sagor i långhuset på Trelleborgen.

Skollediga barn inom Trelleborgs kommun kan i mån av plats boka gratis Fritt Fram i sporthall på Söderslättshallen för att idrotta med kompisarna. Passa på! Skridskoåkning i ishallen för skolungdom är gratis på sportlovet med konståkning på tisdagen. Låna gratis skridskor från Fritidsbanken på Söderslättshallen. På Fritidsbanken på Föreningarnas Hus kan du låna gratis sportutrustning!

Detaljerat program för alla dagar på sportlovet

Lördag 16 februari

Söndag 17 februari

Måndag 18 februari

Tisdag 19 februari

Onsdag 20 februari

Torsdag 21 februari

Fredag 22 februari

Lördag 23 februari

Söndag 24 februari

Föranmälan

De flesta aktiviteterna är gratis men några kostar en liten slant. En del aktiviteter kräver föranmälan. Eventuella frågor besvaras av respektive arrangör.

Gratis sportlovsbuss

Gratis sportlovsbuss till Badhuset och Söderslättshallen finns enligt turlista för barn från bland annat Anderslöv, Smygehamn och Skegrie. Ingen föranmälan behövs.

Badhuset

Badhuset har öppet alla dagar utom måndag.

Fritidsgårdarna

Som vanligt har också fritidsgårdarna massvis med roliga aktiviteter både till gamla och nya gårdsbesökare, dessutom den årliga innefotbollsturneringen på Söderslättshallen. Kom och se hur vi har det – här finns alltid plats till fler!

Fritidsbanken lånar ut gratis sportutrustning

Vad är Fritidsbanken?

Fritidsbanken är som ett bibliotek fast med sport- och fritidsprylar. Alla kan låna bättre begagnad sportutrustning i 14 dagar och allt är gratis! Det finns 87 stycken Fritidsbanker från Kiruna i norr till Trelleborg i söder.

Öppettider på sportlovet

Fritidsbanken Trelleborg har sportlovsöppet i samarbete med Språkcafé Ungdom måndag – lördag klockan 15.00 -20.00. Hela lagret av skridskor finns för utlåning på Söderslättshallen i ishallen.

Fritidsbanken Trelleborg

Matteslinga i Albäcksskogen

Fritidsnämnden har genom en särskild satsning på friluftsliv i Albäcksskogen låtit uppföra en 500 meter lång natur- och matteslinga med skyltar där barn och vuxna kan lösa natur- och matteproblem på 12 olika stationer. Kultur- och fritidsförvaltningen har arbetat tillsammans med naturpedagog Sophie Tranborg på Naturbarn för att ta fram dessa frågor. Naturslingan står permanent på området.

Varje station berättar något om naturen och har en matematikuppgift. Uppgiften är tänkt att inspirera barn och vuxna att tänka, klura och prata matematik. En QR-kod ger fler matteuppgifter i lite olika svårighetsgrad. Varje station har en bild som förstärker matteuppgiften så att det blir enkelt att förstå uppgiften. Illustrationer: Joakim Larsson

Matteslinga i Albäcksskogen

Antal deltagare 2018

På sportlovet 2018 medverkade 24 föreningar och totalt 4532 barn provade på olika aktiviteter. Av dessa var 2134 flickor och 2398 pojkar. Förhoppningsvis rekryterades nya medlemmar för fortsatt föreningsverksamhet liksom nya besökare till fritidsgårdar, kultur- och fritidsaktiviteter. Till Badhuset kom 1737 barn och Söderslättshallen hade cirka 844 allmänna sportlovsbesökare utöver ordinarie verksamhet. Till fritidsgårdarna kom 974 besökare vecka 8 och till Bibliotek, Museum och Trelleborgen totalt 494 sportlovslediga barn och ungdomar. 483 deltagare provade på föreningsaktiviteterna.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?