Jullovsaktiviteter

Vad ska skollovslediga barn och ungdomar göra på jullovet i Trelleborg? Du kan bland annat gå matteslingan i Albäckskogen, åka skridskor i ishallen, bada på Badhuset och besöka fritidsgårdarna.

Spel och eldshow på Trelleborgen
Foto: Linda Olofsson Licens: © Copyright Spel och eldshow på Trelleborgen

Matteslinga i Albäcksskogen

Från och med jullovet 2018 finns nya frågor på matteslingan i Albäck! Fritidsnämnden har genom en särskild satsning på friluftsliv i Albäcksskogen låtit uppföra en 500 meter lång natur- och matteslinga med skyltar där barn och vuxna kan lösa natur- och matteproblem på 12 olika stationer. Kultur- och fritidsförvaltningen har arbetat tillsammans med naturpedagog på Naturbarn för att ta fram dessa frågor. Natur/matteslingan står permanent på området.

Matteslinga i Albäcksskogen

Skridskoåkning i ishallen

Det kostar  30 kronor per person. Familjebiljett för två vuxna och max tre barn: 100 kronor. Endast kontant betalning.

Hockeyklubbor eller puckar är inte tillåtet. Mat och dryck får inte medtagas i ishallen.

Fleråk-kort till allmänhetens skridskoåkning

10-kort: 200 kronor. Giltigt två säsonger.
25-kort: 400 kronor. Giltigt två säsonger.
Fleråk-korten är opersonliga och har en giltighetstid på två år.

Ishallen

Låna skridskor från Fritidsbanken

Fritidsbankens skridskor finns i anslutning till ishallen på Söderslättshallen. Alla kan låna och det är gratis. Fritidsbanken garanterar inte att alla storlekar finns. Det går inte att reservera. Du lämnar tillbaka skridskorna på hyllan igen när du har åkt färdigt. Ta med egen hjälm, det finns bara ett fåtal hjälmar. Det finns cirka 100 par skridskor och 15 hjälmar till utlåning.

Fritidsbanken

På Fritidsbanken på Föreningarnas Hus kan du lämna och låna bättre begagnad sportutrustning.

Fritidsbanken i Trelleborg finns på Föreningarnas Hus, Klörupsvägen 25. Fritidsbanken Trelleborg har kvällsöppet i samarbete med Språkcafé Ungdom måndag och onsdag klockan 17.30 – 19.00. tisdag och torsdag klockan 18.00 – 20.00. Övriga tider enligt överenskommelse med kultur- och fritidsförvaltningen. Hela lagret av skridskor finns för utlåning på Söderslättshallen i ishallen.

Fritidsbanken

Fritidsgårdar

Som vanligt har fritidsgårdarna massvis med roliga aktiviteter både till gamla och nya gårdsbesökare. Kom och se hur vi har det – här finns alltid plats till fler!

Ladda ner UNG i TRELLEBORG på App Store eller Google Play - här kan du följa vad som händer på fritidsgårdarna.

Fritidsgårdar i Trelleborg

Föreningar i Trelleborg

Mer information om föreningar i Trelleborg finns i föreningsregistret.

Föreningsregister

Äventyrsbad på Badhuset

Pris: 30 kronor för barn och ungdom 7-20 år.

Badhuset har två 25-metersbassänger, hoppramper, äventyrsbad, vattenrutschbanor, virvelkanal, vattengrotta, vattenkanon, kaskad, ångbad, bubbelpool och en grund bassäng med rutschbana för de allra minsta.

Bada själv får man göra från och med det år man fyller 10 år och kan simma 200 meter. Barn som inte uppfyller båda dessa krav badar endast i betalande och badande vuxens (över 18 år) sällskap. Föräldrarna ansvarar alltid för sina barns säkerhet. Max tre barn per vuxen gäller alla dagar och alla tider på Badhuset. Begränsat antal platser.

Badhuset

Hjälpte informationen på den här sidan dig?