Söderslättshallen

Söderslättshallen är medelpunkten för inomhussporterna i Trelleborg. På Söderslättshallen finns lokaler för många olika inomhussporter, till exempel skridskoåkning, handboll, innebandy, innefotboll, bowling, brottning, tyngdlyftning, skytte, squash, motionsgymnastik, dans, bordtennis med mera.

Söderslättshallen är medelpunkten för inomhussporterna i Trelleborg.
Foto: Maria Tigerschiöld Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Söderslättshallen är medelpunkten för inomhussporterna i Trelleborg.

Vad händer på Söderslättshallen?

Trelleborgs kommun följer utvecklingen gällande Coronapandemin kontinuerligt. Läget kan förändras snabbt. Aktuell information om kommunens och andra myndigheters direktiv hittar du på www.trelleborg.se/corona.

Nya högtalare i A-hallen

12 nya 15" högtalare finns nu på plats i A-hallen på Söderslättshallen. Med ljudet riktat åt olika håll garanteras en hög ljudkvalitet inför höstens handbollsmatcher och andra kommande arrangemang.

Service, målning och underhåll pågår på Söderslättshallen när anläggningen har stängt för att minska risk för smittspridning av Coronaviruset. Östervångsstadion har öppet som vanligt.

Bokningar på Söderslättshallen

Dagens bokningar på Söderslättshallen.

Vilka arrangemang och träningstillfällen är bokade på Söderslättshallen? Här kan du se vad som är bokat på alla idrottsanläggningar, hallar och fotbollsplaner i Trelleborg. Välj aktuellt datum.

Prislista för privatbokningar på Söderslättshallen

Prislista från och med 1 januari 2020.

A-hall och B-hall: 615 kronor per timme.
* Ishall: 865 kronor per timme.
Allmänhetens åkning: 30 kronor per person. 10-kort 200 kronor. 25-kort 400 kronor. Familjekort 100 kronor per gång.
Pelarsal: 180 kronor per timme.
Squash: 180 kronor per timme. 90 kronor per halvtimme.
Badminton: 145 kronor per timme och bana. Ungdom till och med 20 år: 110 kronor.
Bordtennis: 40 kronor per timme och bord. Ungdom till och med 20 år: 30 kronor.

* Matcher och föreningar har första prioritet vid bokningar i ishallen. Det finns inte många lediga timmar till privatpersoners bokningar i ishallen.

Bokningar över 500 kronor faktureras. Övriga bokningar betalas kontant. Inträde till ishallen kan även betalas med Swish.

Utrustning såsom racket, bollar och skridskor finns inte för uthyrning. På Fritidsbanken finns fritidsutrustning för gratis utlåning.

Kim Wall-utställning i Kim Wall-foajén

På initiativ från kommunfullmäktige har Kim Wall-utställningen hittat en fast plats att ställas ut under de perioder den inte är ute på turné. Platsen har tillsammans med grundarna av fonden, tillika Kim Walls föräldrar, valts ut och nu har utställningen kommit på plats. Utställningen i Kim Wall-foajén invigdes 26 februari 2020 av kultur- och fritidsnämndens ordförande Thomas Nilsson i kultur- och fritidsnämnden inviger utställningen tillsammans med Ingrid och Joachim Wall.

- Att få barn och unga att våga drömma och inte begränsas är en viktig uppgift för vår kommun. Här kan utställningen vara en förebild för barn och unga i Trelleborg som inspiration till högre studier och att våga följa sina drömmar.

Wall of Fame

Lagkaptenen och trelleborgaren Fatmir Seremeti skänkte sin matchtröja till kommunalråd Mikael Rubin i samband med uppvisningsmatcher vid det officiella utnämnandet av Trelleborg som hemmaplan för Svenska goalball-landslaget 30 mars 2019. Tröjan finns nu på Söderslättshallens Wall of Fame där några av väggarna i den stora foajén dedikeras till idrottshistoria.

Kultur- och fritidsförvaltningen fick 2016 i uppdrag av kommundirektören att ta hand om Andreas Isakssons matchtröja och samtidigt påbörja arbetet med ett Wall of Fame-projekt på Söderslättshallen. Det finns i Trelleborgs kommun en tradition att via kommunledningen uppmärksamma framgångsrika idrottsutövare som gjort förtjänstfulla insatser för Trelleborg.

Icke-idrottsliga evenemang på Söderslättshallen

Söderslättshallen får inte bokas till icke-idrottsliga evenemang med undantag för redan existerande årliga arrangemang som får dispens i avvaktan på att dessa kan genomföras i ändamålsenliga lokaler.

Vid varje enskild förfrågan om bokning av arrangemang på Söderslättshallen bedömer kultur- och fritidsförvaltningen huruvida respektive arrangemang har betydande ekonomisk- och / eller profilstärkande dignitet för kommunen.

Karta

Söderslättshallen karta

Klörupsvägen 48 Trelleborg
55.3873437, 13.1555699
Telefon: 0410-733850

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för din hjälp!