Verksamhetsrapport - Vad händer på Badhuset?

Verksamhetsrapporterna presenteras från respektive enhet till fritidsnämnden vid deras sammanträden. Här berättar enhetscheferna månadsvis om en del av vad som händer i verksamheten.

Varmvattenbassängen på Trelleborgs Badhus
Foto: Karolina Jonasson Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Varmvattenbassängen på Trelleborgs Badhus

Januari

Nytt år, nya möjligheter. Samtidigt som vi bedriver den vardagliga verksamheten så har vi nu påbörjat arbetet med att komma ifatt det som vi inte kunde åtgärda eller köpa in under hösten 2017 då vi hade besparingskrav. Bland annat har vi gjort en översyn av alla våra skåp på herr- och damavdelningen. Söndriga skåp och lås på damsidan är lagade. Vi har även köpt in nya spotlightslampor vid bubbelpoolen och serviceförvaltningen har bytt ut alla lysrörsarmaturer i varmvattenbassängen.

Den höj- och sänkbara botten i varmvattenbassängen har gått sönder och är låst på 1.20 meters djup. Reparation kommer att ske i vecka 12 av det tyska företag som är leverantör och efter påsk hoppas vi kunna ha en fungerande botten igen. Detta är en reparation av det som gått sönder i hissanordningen, men själva bottenplattorna måste också bytas ut. Vi har kunnat bedriva en hel del verksamhet på 1.20 meter, men en del föreningar och vattengymnaster har valt att avboka sina tider.

Bubbelpoolen i äventyrsbadet är avstängd tillsvidare på grund av läckage. Det droppade ner i varmvattenbassängen, som ligger våningen under bubbelpoolen. Gamla rör har bytts ut, men läckaget kvarstår. Lokalisering av läckaget kan inte fortsätta förrän botten i varmvattenbassängen kan hissas upp. Beroende av vad de kommer fram till får vi se hur vi går vidare. Bubbelpoolen är från 1997 och börjar bli gammal.

Verksamhet 2018

På Badhuset i Trelleborg finns det möjlighet till motionssim, simskola för såväl barn som vuxna, äventyrsbad och vattenlekar samt till avkoppling. På Badhuset arbetas det aktivt med att öka simkunnigheten för Trelleborgs invånare, bland annat genom simundervisning för skolklasser och intensiv sommarsimskola.

Simkunnigheten bland barnen i kommunen betraktas i nuläget som hög. Uftallet visar att hela 98 % av eleverna i årskurs sex bedöms vara simkunniga.

Enheten arbetar tillsammans med de aktiva föreningarna, som bedriver verksamhet på Badhuset. Målet är att fortsätta skapa förutsättningar för att bedriva och utveckla sina verksamheter.

Enhetens arbete med att utveckla Friluftsbadet i Anderslöv fortsätter under 2018. På Friluftsbadet finns det möjlighet till att bada, spela volleyboll och boule och sola utomhus.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?