Uppleva & Göra

Är du kultur- och idrottsintresserad finns det mycket att uppleva och göra i Trelleborg. Här finns bibliotek, museum, konsthall, badhus och idrottsplatser. Här finns också fina naturområden, badstränder, campingplatser och småbåtshamnar.

Sydkustleden går längs fina cykelvägar utmed sydkusten.
Foto: Maria Tigerschiöld Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Sydkustleden går längs fina cykelvägar utmed sydkusten.

Du kan vistas utomhus i fina parker, naturområden, på discgolfbana i Albäck, motionsspår i Albäck och Östervångsparken, cykelled längs med sydkusten, badstränder, campingplatser och småbåtshamnar.

För en aktiv utomhusfritid kan du också prova utegym i generationsparken och på Dalaslingan, skatepark i generationsparken och utomhus multiarenor på Liljeborgsskolan, Fagerängen och Pilevallsskolan.

Coronaviruset

Trelleborgs kommun följer utvecklingen kring coronaviruset och sjukdomen covid-19. Kommunen agerar med stöd av Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Kommunala verksamheter påverkas i olika grad av viruset.

Idrottsanläggningar, gymnastiksalar och sporthallar i Trelleborgs kommun håller tillsvidare öppet med undantag för Söderslättshallen och Badhuset som har stängt. För de verksamheter som är utarrenderade i Söderslättshallen, bowlinghallen samt sportbaren, hänvisas till respektive verksamhet.

Begränsningar gäller som följer av förordningen om förbud mot att hålla allmänna sammankomster och offentliga tillställningar. Aktuella rekommendationer och information om hur kommunens verksamheter påverkas för att minska risken för smittspridning av coronaviruset hittar du på www.trelleborg.se/corona.

Vilka evenemang finns i Trelleborgs kommun?

Föreningar och arrangörer ombedes att rapportera sina evenemang till Visit Trelleborgs evenemangskalender www.visittrelleborg.se. Frågor om arrangemangen besvaras av respektive arrangör. Evenemangskalendern är alltid uppdaterad och visas digitalt på webben och digitala informationsskärmar på bland annat Trelleborgs Centralstation, Turistbyrån, Biblioteket, Trelleborgs Museum och Parken.

Upplevelser!

Här kan du läsa om nyheter från kultur- och fritidsförvaltningen, föreläsningar, film, föreningsbidrag, konserter, språkcafé, utbildningar, öppettider med mera...

Bibliotekets nyheter ligger på deras nya webbplats:
bibliotek.trelleborg.se

 • Påskkul på Trelleborgen

  Påskkul på Trelleborgen dymmelonsdagen 8 april. Vikingagården och Vikingamuseet är öppet. Välkomna!

 • Så hanterar biblioteket risken för coronavirus

  Trelleborgs bibliotek

  Biblioteken i Trelleborgs kommun har öppet som vanligt. Vi tar spridningen av coronaviruset på allvar och följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

 • Våren på Trelleborgen

  Bösarpsmasken och fläderblommor

  Välkomna till vikingarnas borg i vår. Vikingamuseet är öppet alla helger i april 12.00 - 16.00 och utökar öppettiderna ytterliggare från maj månad. Öppettider och arrangemang hittar ni i vårt vårprogram.

 • mekARTiskt-Matz Nordell

  Hole maker av Matz Nordell.

  Lekfullt och finurligt, glada färger och flera olika material – som dessutom rör på sig – vilken fest! Matz Nordell har kul när han skapar! Utställningen pågår 21 mars-24 maj.

  Utställningen mekARTiskt med Matz Nordell skjuts upp till nästa år. Det blir därmed ingen vernissage den 21 mars.

 • Vad händer på fritidsgårdarna?

  Ungdomens Hus Trelleborg finns i nya lokaler på Norregatan 46-48.

  Fritidsgårdarna har fått nya lokaler, nya namn och ny pop upp-verksamhet. Ladda ner vår app UNG i TRELLEBORG - här kan du följa vad som händer på fritidsgårdarna!