Turist

Trelleborg är Sveriges sydligaste stad och kommun, belägen mitt i de båda expansiva regionerna Öresund och södra Östersjön.

Visit Trelleborg heter Turistbyråns webbplats som innehåller all information som du som turist kan behöva om Trelleborg.

Det är nära till Trelleborg - tjugo minuter från Malmö Airport, trettio minuter från Öresundsbron, en timme från centrala Köpenhamn och sex timmar från Berlin.

Trelleborg har anor från vikingatiden och idag är den rekonstruerade ringborgen från Harald Blåtands dagar en av de stora turistmagneterna. En annan är Smygehuk, Sveriges och Skandinaviens sydligaste udde som inte minst sommartid lever upp med konstutställningar, arrangemang och skånsk mat.

Trelleborg är med sina nära 43 000 invånare Sveriges femtionde störst kommun, den sjätte största i Skåne. För såväl boende som för turister erbjuder kommunen livskvalitet, nära storstadens puls men med småstadens alla fördelar. Ett rikt föreningsliv ger ett brett utbud av olika evenemang och 32 kilometer kuststräcka bjuder på vackra naturupplevelser.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för din hjälp!