Press

Här hittar du kommunens pressmeddelanden och pressbilder. Du hittar också en del länkar som vi tror att du kan ha nytta av.

Pressmeddelanden

 • Stängning av Högalids förskola – verksamheten flyttas till ersättningslokaler

  Bildningsförvaltningen har, i samverkan med samhällsbyggnadsförvaltningen och serviceförvaltningen, beslutat att stänga Högalids förskola och flytta verksamheten till ersättningslokaler. Detta ska ske snarast möjligt. Flytten berör 85 barn och 17 personal.

 • Skolledare från Trelleborg deltar i världskongress om skolan

  Skolledare på världskongress

  I förra veckan träffades 700 skolledare, forskare och politiker från 46 länder på ICSEI-kongressen i Singapore för att diskutera frågor som hållbart skolledarskap, kollegialt lärande och hur vi utbildar våra unga för ett framtida samhälle.

 • Arbetsmarknadsförvaltningen får ny chef

  Zara Göransson Tosic

  Zara Göransson Tosic blir ny chef för Arbetsmarknadsförvaltningen i Trelleborg. Det beslöt kommunstyrelsen vid sitt sammanträde på onsdagen. Zara Göransson Tosic har tidigare arbetat som bitr. avdelningschef på förvaltningen och kommer närmast från en tjänst i Region Skåne.

 • Väl investerade skattemedel

  När arbetsmarknadsförvaltningen i Trelleborgs kommun summerar 2017 kan man konstatera att de medel man satsat på arbetsmarknadsinsatser gett resultat – 450 trelleborgare har under året blivit självförsörjande genom arbete eller studier.

 • Skateholm ett strategiskt viktigt förvärv

  - Köpet av markområdet i Skateholm är av strategisk betydelse för kommunens utvecklingsplaner, och vi har för avsikt att behålla tomten. Däremot kommer vi att se över regelverket för delegationsbeslut av den här typen.

 • Trelleborgs kommun på plats 55 när grundskolor rankas

  Trelleborgs kommun hamnar på plats 55 av 290 kommuner i SKL:s årliga rapport: Öppna jämförelser: grundskola 2017. Syftet med rapporten är att ge huvudmän och skolor underlag för skolutveckling och möjlighet att jämföra sina resultat med andra på kommunnivå.

 • Vinnande förslagen för Sjöstaden korades

  Arkitekterna bakom de vinnande bidragen och hedersomnämnandet i Europan.

  Två förslag delar på förstapriset i arkitekttävlingen Europan när det gäller Trelleborgs tävlingsområde Sjöstaden. Dessutom får ett tredje förslag hedersomnämnande.

 • Kvalitetschef blir tillförordnad förvaltningschef för Bildningsförvaltningen

  Linda Abrahamsson, tf förvaltningschef Bildningsförvaltningen

  Linda Abrahamsson tar vid som tillförordnad förvaltningschef för Bildningsförvaltningen när Jytte Lindborg lämnar för nytt uppdrag. Som aviserats tidigare lämnar Jytte Lindborg sitt uppdrag som förvaltningschef för Bildningsförvaltningen i Trelleborg till förmån för Lund till årsskiftet.

 • Fullmäktige klubbade budget inför 2018

  Efter ett par timmars debatt fattade politikerna i kommunfullmäktige på senaste sammanträdet beslut om kommande års budget. Den innehåller bland annat satsningar på en familjecentral, trygghetsvärdar samt kultur för äldre.

 • Klart med Trelleborgs kommuns nya stadsarkitekt

  Nu står det klart att Daniel Wasden blir Trelleborgs kommuns nya stadsarkitekt och planchef. Daniel har tidigare jobbat på stadsbyggnadskontor i Lund, Hässleholm och Malmö och kommer börja sin nya tjänst i Trelleborg i mars 2018.

 • Fortsatt tryggt i Trelleborg

  Bilar som kör för fort och buskörning med mopeder – det är de största anledningarna till otrygghet bland befolkningen i Trelleborgs kommun. Speciellt stora är problemen i Anderslöv och Skegrie enligt den trygghetsundersökning som kommunen och polisen nyligen gjort.

 • Diplom för lugnare studentfirande i Trelleborg!

  IQ, dotterbolag till Systembolaget, delar ut diplom till Trelleborg för bra arbete.

  Pernilla Aagesen från IQ delade ut diplom till representanter för Trelleborgs kommun, Bildningsförvaltningen, Söderslättsgymnasiet, Räddningstjänsten och Polisen för sitt arbete med sitt förebyggande arbete. De 4 senaste årens studentfirande har blivit lugnare och samarbetet mellan myndigheterna har stärkts i kommunen.

 • 400 avslut sparar pengar åt Trelleborgs kommun

  Med en och en halv månad kvar av året så har arbetsmarknadsförvaltningen i Trelleborgs kommun redan avslutat 400 personer till självförsörjning genom arbete (334) och studier (66). De två senaste åren har siffran stannat på 365 respektive 369.

 • Trelleborg vinnare av Sveapriset

  Trelleborgs kommun utsågs till vinnare av Sveapriset 2017 under Kvalitetsmässans invigningsgala.

  Kommunens utvecklingsarbete har prisats igen. Tidigare i år har Trelleborg vunnit Guldlänken och eDiamond Award och under tisdagskvällen ropades Trelleborg ut som vinnare av Sveapriset 2017.

 • Satsningar och sparkrav i 2018 års budget

  Familjecentral, fortsatt satsning på barn med speciella behov, utveckling av eftergymnasiala utbildningar, trygghetsvärdar samt kultur för äldre. Det här är några av punkterna i den budget som kommunstyrelsens majoritet kommer att lägga fram för beslut i kommunfullmäktige den 27 november.

 • Samverkan ska öka tryggheten

  Trygghetsvärdar. Ordningsvakter. Kartläggning av ungdomarnas önskemål. Större polisiär närvaro. Bättre samordning av samhällets resurser.

 • Inflyttning i etapp 2 på Sockerbiten

  Onsdagen den 1 november är det inflyttning för etapp 2 på Sockerbrukstomten i Trelleborg. AB TrelleborgsHem har då färdigställt de sista 59 lägenheterna av totalt 133 lägenheter i kvarteret som fått det passande gatunamnet Sockerbiten.

 • Tydligare regler för förskolors och skolors utemiljöer

  Förskolors och skolors utemiljöer har fått riktlinjer.

  Kraven på utemiljön i Trelleborgs kommuns skolor ska bli tydligare. Det fastslogs när samhällsbyggnadsnämnden antog riktlinjer för förskolors och skolors utemiljöer.

 • Planer för både bostäder och verksamheter intill Stortorget

  Platsen idag, sett från Stortorget. I bakgrunden skymtas kvarteret Bävern som just nu byggs utmed Nygatan.

  I centrala Trelleborg, precis intill Stortorget och Stadsparken, finns intresse för att bygga bostadshus i 11 våningar. Och Trelleborgs kommuns samhällsbyggnadsnämnd vill nu se över detaljplanen och möjligheterna för att bygga både bostäder och olika verksamheter där.

 • Berättelser om flykt i ny konstinstallation

  Med hjälp av lågmälda berättelser vill upphovsmännen bakom verket Stanna upp beskriva hur det är att fly från sitt hemland. På fredag är det invigning av konstinstallationen vid Centralstationen.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?