Press

Här hittar du kommunens pressmeddelanden och pressbilder. Du hittar också en del länkar som vi tror att du kan ha nytta av.

Pressmeddelanden

 • Trelleborgs kommuns hållbarhetschef får förtroendeuppdrag i regeringens insynsråd

  Hållbarhetschef Lina Wedin-Hansson får förtroendeuppdrag i regeringens insynsråd.

  Trelleborgs kommuns hållbarhetschef Lina Wedin Hansson har fått förtroendeuppdrag i upphandlingsmyndighetens insynsråd. Insynsråden vid de statliga myndigheterna är ett rådgivande organ och har en viktig uppgift - de ska på uppdrag av regeringen utöva insyn och ge myndighetschefen råd.

 • Avtal för fastighetsvärdering klart

  Karta med den planerade sträckningen för ringvägen och hamninfarten efter beslut i kommunfullmäktige i november 2017.

  Ett flertal fastighetsägare inom området för den planerade östliga ringvägen och hamninfarten har ställt sig positiva till frivillig förtida inlösen. Nu har Trelleborgs kommun tecknat avtal med två värderingsföretag.

 • Ny ledning för Bildningsförvaltningen

  I oktober 2017 blev det klart att Jytte Lindborg, då förvaltningschef för Bildningsförvaltningen i Trelleborg, fått tjänsten som Lunds skoldirektör. Nu följer tillförordade förvaltningschefen Linda Abrahamsson efter, och blir kvalitets- och myndighetschef på barn- och skolförvaltningen i Lunds kommun efter sommaren.

 • Trelleborgs kommun satsar på att öka den digitala förmågan

  Trelleborgs kommun och Telia inleder samarbetet "Mer Digital". Från vänster: Sandra Holtenfjord från Telia samt Mikael Karlsson, Maria Staf och Michel El-Dabh från Trelleborgs kommun.

  Kommuninvånare från 65 år ska erbjudas IT-utbildningar för att minska det digitala utanförskapet. Trelleborg ingår i Telias koncept "Mer Digital" i syfte att stärka den digitala förmågan.

 • Söderslättsgymnasiets bibliotek utsett till Skolbibliotek i världsklass

  Söderslättsgymnasiet har ett skolbibliotek i världsklass.

  För andra året i rad får Söderslättsgymnasiets skolbibliotek DIK:s utmärkelse ”Skolbibliotek i världsklass”. Biblioteket får utmärkelsen för sitt fina kvalitets – och utvärderingsarbete och för sitt nära samarbete med lärare och skolledning.

 • Blixtlåsets regionsfinal i Trelleborg

  Onsdagen den 14 mars är Söderslättsgymnasiet arrangör av innovationstävlingen Blixtlåsets distriktsmästerskap. Det är 34 lag från hela Skåne som tävlar om vem som har årets mest uppfinningsrika idé och går vidare till riksfinalen.

 • Nu är det nolltolerans som gäller!

  På torsdagseftermiddagen träffades Kommunstyrelsens arbetsutskott förstärkta med fritidsnämndens och socialnämndens ordförande för att diskutera problemen i Trelleborgs centrum som har lett till att Gasverket har tvingats stänga tillfälligt.

 • Bildningsnämnden beslutar om namn på ny skola och avveckling av familjecenter

  På bildningsnämndens möte den 7 mars 2018 beslutades att den nya skolan som ersätter nuvarande Lillevångskolan och Vannhögskolan ska heta Västervångskolan.

 • Vannhögskolan stänger för dagen

  Värmepannan på Vannhögskolan har havererat och temperaturen har sjunkit så pass att undervisning inte kan bedrivas.

 • kommun träffade föräldrar och fastighetsägare för att informera om flytten från Högalids förskola till ersättningslokaler vid Vattentornet

  På måndagskvällen den 5 mars träffade representanter för Trelleborgs kommun både föräldrar till barn på Högalids förskola samt grannarna kring området runt Vattentornet (Östervång 1:85-1:109) för att berätta om planerna på att uppföra ersättningslokaler vid Vattentornet. Mötet hölls på Vannhögskolan.

 • Trelleborgs kommun bygger ersättningslokaler vid Vattentornet för barn och personal på Högalids förskola

  Som tidigare meddelats stänger Högalids förskola på grund av fukt och mögel i fastigheten. Utflyttning av barn och personal ska ske senast den 20 april.

 • Finansministern besöker Söderslättsgymnasiet i Trelleborg

  Måndagen den 12 februari besöker finansminister Magdalena Andersson Söderslättsgymnasiet i Trelleborg.

  Måndagen den 12 februari kommer finansminister Magdalena Andersson på besök till Söderslättsgymnasiet i Trelleborg. Där ska hon träffa elever, som får rösta för första gången vid höstens val, för att diskutera aktuella samhällsfrågor.

 • Trelleborgs kommun får Yrkeshögskola

  Trelleborgs kommun får yrkeshögskoleutbildningar inom följande områden: Pedagogik och undervisning - Studiehandledare med IKT-kompetens för flerspråkiga elever och Hälso- och sjukvård- Specialistutbildad undersköterska inom välfärdsteknik.

 • Stängning av Högalids förskola – verksamheten flyttas till ersättningslokaler

  Bildningsförvaltningen har, i samverkan med samhällsbyggnadsförvaltningen och serviceförvaltningen, beslutat att stänga Högalids förskola och flytta verksamheten till ersättningslokaler. Detta ska ske snarast möjligt. Flytten berör 85 barn och 17 personal.

 • Skolledare från Trelleborg deltar i världskongress om skolan

  Skolledare på världskongress

  I förra veckan träffades 700 skolledare, forskare och politiker från 46 länder på ICSEI-kongressen i Singapore för att diskutera frågor som hållbart skolledarskap, kollegialt lärande och hur vi utbildar våra unga för ett framtida samhälle.

 • Arbetsmarknadsförvaltningen får ny chef

  Zara Göransson Tosic

  Zara Göransson Tosic blir ny chef för Arbetsmarknadsförvaltningen i Trelleborg. Det beslöt kommunstyrelsen vid sitt sammanträde på onsdagen. Zara Göransson Tosic har tidigare arbetat som bitr. avdelningschef på förvaltningen och kommer närmast från en tjänst i Region Skåne.

 • Väl investerade skattemedel

  När arbetsmarknadsförvaltningen i Trelleborgs kommun summerar 2017 kan man konstatera att de medel man satsat på arbetsmarknadsinsatser gett resultat – 450 trelleborgare har under året blivit självförsörjande genom arbete eller studier.

 • Skateholm ett strategiskt viktigt förvärv

  - Köpet av markområdet i Skateholm är av strategisk betydelse för kommunens utvecklingsplaner, och vi har för avsikt att behålla tomten. Däremot kommer vi att se över regelverket för delegationsbeslut av den här typen.

 • Trelleborgs kommun på plats 55 när grundskolor rankas

  Trelleborgs kommun hamnar på plats 55 av 290 kommuner i SKL:s årliga rapport: Öppna jämförelser: grundskola 2017. Syftet med rapporten är att ge huvudmän och skolor underlag för skolutveckling och möjlighet att jämföra sina resultat med andra på kommunnivå.

 • Vinnande förslagen för Sjöstaden korades

  Två förslag delar på förstapriset i arkitekttävlingen Europan när det gäller Trelleborgs tävlingsområde Sjöstaden. Dessutom får ett tredje förslag hedersomnämnande.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?