Omsorg & Hjälp

I olika omfattning och i olika skeden av livet behöver vi människor stöd, hjälp och omvårdnad på olika sätt.

Du som är äldre eller har en funktionsnedsättning har rätt till stöd och hjälp från kommunen. Det gäller också dig som behöver tillfälligt ekonomiskt stöd, har problem med missbruk eller vill anmäla att någon far illa. På dessa sidor får också råd och tips för livets olika skeenden, som till exempel vigsel, familjeliv, äldreboende och begravning.

 • Jörgen kartlägger tryggheten

  Jörgen Bergkvist besöker Birgitta Vejmarker på Milda Matilda för att diskutera trygghet i butik.

  Sedan en månad tillbaka är Jörgen Bergkvist ett välkänt ansikte bland affärsidkarna i centrala Trelleborg. Som ett led i sin utbildning till säkerhets- och trygghetskoordinator, gör Jörgen just nu sin praktikperiod. Hans arbetsuppgift är att inventera orosnivån bland butikerna i city.

 • Se upp för vilt!

  Bild på rådjur

  Under hösten sker det många viltolyckor. Ta del av tipsen och var försiktig när du rör dig ute på vägarna.

 • Tag gärna kontakt med trygghetsvärdarna!

  Behöver du komma i kontakt med Trygghetsvärdarna? Sedan den 15 juni är Trygghetsvärdarna i gång och rör sig runt om i kommunen för att verka för en ännu tryggare kommun. Under arbetspassen kan man hitta dem gåendes i tätorten eller ute i byarna.

 • Trelleborg satsar på Trygghetsvärdar

  Kommunstyrelsens ordförande Torbjörn Karlsson och Räddningstjänstutskottets ordförande Patrik Holmberg tillsammans med två av trygghetsvärdarna Mirella Florens och Albert Merovci.

  Trelleborgs kommun har under våren rekryterat sex trygghetsvärdar som ska arbeta kommunövergripande med många olika arbetsuppgifter. Anställningarna är ett led i att ytterligare öka tryggheten i Trelleborg.

 • Krisberedskapsveckan Upp & Ner

  Välinformerade och engagerade invånare är en viktig tillgång vid en samhällskris. Därför startar MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, Krisberedskapsveckan, en kampanj tillsammans med kommunerna. Fokus ligger på vad människor själva kan göra och bidra med vid allvarliga samhällsstörningar. Krisberedskapsveckan äger rum 28 maj – 3 juni 2018.

 • Säkerhet på valborg

  Blåsigt vid kusten

  Anordnaren av en valborgsmässoeld har ansvaret för att eldningen ska ske på ett säkert sätt genom att förebygga och säkra mot brand. Den ansvarige ska söka information om väderförhållanden, eldningsförbud med mera.

 • Brandvarnardagen

  Ge bort en brandvarnare i julklapp. Vad är finare än att tänka på dina nära och käras trygghet. 1 december är det brandvarnardagen, så glöm inte testa och byt batteri i din brandvarnare.

 • Se upp för vilt!

  Bild på rådjur

  Under hösten sker det många viltolyckor. Ta del av tipsen och var försiktig när du rör dig ute på vägarna.