Stödpedagog Väduren

Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.

Arbetsuppgifter

Ditt uppdrag som stödpedagog inom LSS är att ge stöd och handledning till de boende utifrån ett pedagogiskt förhållningssätt. Du, tillsammans med övriga kollegor ska ge möjlighet för brukaren att få leva ett så självständigt liv som det bara går, med största möjliga självbestämmande, vilket är vår ledstjärna i verksamheten.

Som stödpedagog har du dokumentationsskyldighet. Du kommer att arbeta enligt schema med oregelbundna tider där morgnar, kvällar och helger ingår, dock med majoritet på eftermiddag/ kväll. Vi arbetar lågaffektivt, lösningsfokuserat och alltid med inställning att det kan bli bättre.

Du har ett utökat pedagogiskt ansvar som innefattar bland annat arbete kring metoder och strategier i det dagliga arbetet, genomförandeplaner, handledning av såväl brukare som kollegor, samverkan internt och externt samt omvärldsbevakning. Du behöver kunna leda och medverka på bland annat brukarmöten. Du behöver kunna arbeta övergripande inom LSS och bidra med kompetens, handledning och fortbildning internt och externt på beställning från närmsta enhetschef. Det är också av vikt att vara insatt och aktiv kring digitala hjälpmedel samt att ha en drivkraft kring implementering av dessa verktyg. 

Kvalifikationer

Eftergymnasial utbildning om minst 200 YH poäng alternativt 60 HP poäng med inriktning mot beteendevetenskap alternativt pedagogik eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Möjligen blandade poäng som motsvarar våra krav.

Du ska ha tidigare erfarenhet att arbete inom LSS och med målgruppen autism. Du ska ha arbetat tidigare med TEACH-modellen, tydliggörande pedagogik samt genomförandeplaner och handledning.

Meriterande om du har erfarenhet av arbete med psykisk ohälsa, andra funktionsnedsättningar än autism. Det är även om du har barn - och fritidsutbildning alternativt omsorgsutbildning.

Personliga egenskaper som efterfrågas är att du ska vara lugn, trygg i dig själv, vara drivande och kreativ. Du ska även kunna vägleda och handleda övriga kollegor i arbetsgruppen på ett pedagogiskt och tydligt sätt samt skapa motivation och arbetsglädje. Som person har du förmåga att arbeta både självständigt samt i grupp. Du ska kunna ta ett stort eget ansvar samt ha förmåga till en god kommunikation och samarbete med brukare och kollegor. Du ska ha tidigare erfarenhet av arbete med autism och utmanande beteende.

B körkort är ett krav.

Arbetstid/varaktighet

Tillsvidareanställning på deltid.

Dag, kväll- och helgtjänstgöring.

Provanställning kan komma att tillämpas.

Tillträde

Tillträde 2019/01 eller enligt överenskommelse

Kontaktperson

Enhetschef Jasmina Elezaj

tel: 0410-73 32 53

Sista ansökningsdag

2019-01-02 via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post.

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi längtar och hoppas på att du vill bli en av oss!

Ansök om tjänsten i vårt rekryteringssystem

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

HR-avdelningen

Telefon

0410-73 30 00

Besöksadress

Trelleborgs kommun Algatan 13 231 83 Trelleborg

GPS-koordinater

Latitud: 55,3735078 Longitud: 13,1579755

E-post:
: och