Stödassistent LSS

Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.

Arbetsplatsen

Kasalagatan 14 är ett LSS gruppboende bestående av 5 lägenheter som alla ligger i markplan, med en trevlig utemiljö. med gemensamma utrymmen. Gruppboendet är en enplansvilla som är belägen i norra delarna av Trelleborg.

Arbetsgruppen består av trevliga, engagerade och kompetenta medarbetare som har nära till skratt och som är mycket måna om brukarna och varandra. Vi har idag fem brukare boende hos oss. Brukarnas problematik är genomgående inom personkrets 1. Vi arbetar med låg affektivt bemötande gentemot våra brukare och använder oss bland annat av TEACH-modellen samt tydliggörande pedagogik. Vi är 6 medarbetare och arbetar dygnet runt med sovande jour. Vi som arbetar här är antingen stödassistenter eller stödpedagoger och nu ska en av våra stödassistenter gå på föräldraledighet, vilket gör att vi söker en vikarierande kollega som passar in i vårt team och vill jobba för att göra våra brukare så självständiga som möjligt.  

Arbetsuppgifter

Ditt uppdrag som stödassistent är att ge brukarna stöd och handledning utifrån ett pedagogiskt förhållningssätt, i allt som rör brukarnas dagliga liv. Du, tillsammans med övriga kollegor ska ge möjlighet för brukaren att få leva ett så självständigt liv som det bara går, med största möjliga självbestämmande, vilket är vår ledstjärna i verksamheten.

Som stödassistent har du dokumentationsskyldighet, det vill säga att du har skyldighet att föra dagliga journalanteckningar samt vara delaktig i upprättande av genomförandeplaner samt kartläggningar som kan behöva göras. 

Du kommer att arbeta enligt schema med oregelbundna tider där morgnar, kvällar och helger ingår, dock med majoritet på eftermiddag/ kväll. Vi arbetar lågaffektivt, lösningsfokuserat och alltid med ett salutogent förhållningssätt. 

Kvalifikationer

Du ska ha gått barn och fritidsprogrammet, omvårdnadsprogrammet eller annan lämplig utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig för arbetet. 

Ditt arbetssätt ska präglas av ett pedagogiskt förhållningssätt med mycket lugn och stabilitet. Du brinner för att arbeta med människor samt att få utveckla brukarnas självständighet. Som person har du förmågan att arbeta både självständigt och i grupp. Du är ansvarsfull, en pedagogisk och god kommunikatör, lösningsfokuserad och handlingskraftig samt samarbetar väl med såväl brukare som arbetskamrater. Du bidrar till ett bra arbetsklimat genom att visa glädje och en positiv anda. Du har ett stort driv och engagemang.

Du ska ha erfarenhet av att tidigare ha arbetat med med målgruppen: individer med utvecklingsstörning, autism eller autismliknande tillstånd. Erfarenhet av att arbeta med tydliggörande pedagogik och lågaffektivt bemötande är meriterande.

Det är också av vikt att vara insatt och aktiv kring digitala hjälpmedel samt att ha en drivkraft kring implementering av dessa verktyg. Du ska ha god datorvana och du måste kunna uttrycka dig väl i svenska språket både i tal och skrift, eftersom arbetet enligt lag innebär dokumentationsskyldighet.

Arbetstid/varaktighet

Heltid/deltid enligt överenskommelse. 
Föräldraledighetsvikariat fr.o.m. 2019-01-14 t.o.m 2019-12-01 med ev förlängning.

Arbetstiderna är varierade. Schema förlagt: dag, kväll och helg.

Tillträde

2019-01-14 eller enligt överenskommelse.

Kontaktperson

Enhetschef Jasmina Elezaj 0410-73 32 53

Fackliga kontakter
www.trelleborg.se/facket

Sista ansökningsdag

2019-01-02. Intervjuer sker löpande.

Ansök via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post.

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi längtar och hoppas på att du vill bli en av oss!

Ansök om tjänsten i vårt rekryteringssystem

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

HR-avdelningen

Telefon

0410-73 30 00

Besöksadress

Trelleborgs kommun Algatan 13 231 83 Trelleborg

GPS-koordinater

Latitud: 55,3735078 Longitud: 13,1579755

E-post:
: och