Specialpedagog till förskoleverksamhet

Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.

Arbetsplatsen

Bildningsförvaltningen i Trelleborgs kommun ansvarar för all utbildningsverksamhet från förskola till vuxenutbildning. Vi arbetar utifrån visionen ”9000 stolta barn, elever och studerande i Trelleborg”.

Nu rekryterar vi en specialpedagog till vår förskoleverksamhet. Du kommer verka på  Örtagårdens förskola och Gertrudsgårdens förskola med integrerad OB-verksamhet dvs dygnet runt öppen verksamhet. Idag har vi totalt 155 förskolebarn och 25 fritids barn men efter Gertrudsgårdens pågående tillbyggnad ökar barnantalet till 238 förskolebarn.

Läs mer om våra förskolor på: www.trelleborg.se/sv/barn-och-utbildning/forskola-och-pedagogisk-omsorg/

Arbetsuppgifter

Som specialpedagog inom förskoleverksamhet är du en observerande medarbetare som arbeta förebyggande, utvecklingssyftande och pedagogiskt fördjupande. Du har ett tydligt och nära samarbete med förskolechefen och tillsammans arbetar ni med utveckling av det pedagogiska arbetet för att möta behoven hos alla barn i förskolan. Ditt arbete riktar sig till både personal, barn och föräldrar inom förskolan. Som grund för arbetet ligger Förskolans läroplan. I läroplanen betonas förskolans ansvar för barn, som tillfälligt eller varaktigt behöver mer stöd än andra, skall få detta stöd utformat med hänsyn till egna behov och förutsättningar varför specialpedagogen särskilt uppmärksammar barn som behöver särskilt stöd. I arbetet behöver du vara en kvalificerad samtalspartner och rådgivare i specialpedagogiska frågor. Utifrån arbetslagets handlingsplaner stötta förskolan i insatser på grupp- och individnivå. Stödja pedagogerna att utveckla förståelse för barnets behov och förutsättningar för att lära och utvecklas.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är behörig specialpedagog, med inriktning och erfarenhet mot förskola. Du har gedigna specialpedagogiska kunskaper och ett genuint intresse för alla barns lärande, utveckling och mående. För att lyckas och trivas hos oss behöver du ha en god förmåga att samarbeta, vara lyhörd och har lätt för att sätta dig in i andra människors perspektiv. Du behöver vara trygg i dig själv, stabil och ha god självinsikt. Det är viktigt i rollen att du har en väl utvecklad pedagogisk förmåga. Du har god förståelse för hur barn tar till sig kunskap och om olika förutsättningar för lärande. Det är också viktigt att du har en flexibel inställning till ditt arbete. Ingen dag är den andra lik och du förväntas anpassa dig till ändrade omständigheter i verksamheten. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Meriterande är kännedom och strävan efter att utveckla tillgängliga lärmiljöer, kunskaper och metoder för att utveckla förebyggande insatser i arbetet kring NPF. 

Arbetstid/varaktighet

Tillsvidareanställning, 100%

Tillträde

Efter överenskommelse.

Kontaktperson

Carina Berggren, Förskolechef, 0708 - 81 77 60

Katarina Jönsson, Lärarförbundet, 0410-73 34 12
Ronnie Johansson, Lärarnas Riksförbund 0410-73 34 14

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Sista ansökningsdag

2018-10-28. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken för ansökan. Vi arbetar med löpande urval och därför är det viktigt att du skickar in din ansökan så snart som möjligt.

Vi längtar och hoppas på att du vill bli en av oss!

Ansök om tjänsten i vårt rekryteringssystem

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

HR-avdelningen

Telefon

0410-73 30 00

Besöksadress

Trelleborgs kommun Algatan 13 231 83 Trelleborg

GPS-koordinater

Latitud: 55,3735078 Longitud: 13,1579755

E-post:
: och