Sommarvikarier till Vård och omsorg, LSS samt socialpsykiatri

Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.

Arbetsplatsen

Nu söker vi sommarvikarier till våra verksamheter inom LSS, socialpsykiatri, särskilt boende och hemvård! Är du 18-år fyllda? Vi söker dig som vill vara med oss, dig som vill ha ett meningsfullt arbete med möjlighet att göra skillnad!

LSS verksamheten i Trelleborg omfattar gruppbostäder för vuxna och barn/ungdom, personlig assistans, kontaktperson, ledsagare, avlösare samt korttids- och fritidsverksamhet för barn och ungdomar.

Verksamheten inom socialpsykiatri vänder sig till gruppen av personer med långvarig psykisk ohälsa som medför svårigheter i vardagen. Vi har ett boende med socialt stöd, där finns det 15 lägenheter.

Vård och omsorg innefattar särskilt boende och hemvård i Trelleborgs tätort och kringliggande landsbygd. Som sommarvikarie inom vård och omsorg ingår du i en arbetsgrupp på ett boende eller i ett hemvårdsdistrikt.

I alla våra verksamheter arbetar vi efter målet att våra brukare och kunder ska uppleva trygghet, trivsel och hög kvalitet.

Arbetsuppgifter

Inom LSS innebär arbetet ett individuellt bemötande där varje brukare får det stöd och den omvårdnad som efterfrågas. Arbetet består av omvårdnad men också pedagogiskt motivationsarbete med syfte att brukarna ska uppnå ökad självständighet och mer inflytande över sin vardag. Du arbetar med hög grad av självständighet och utför ditt uppdrag under stort ansvar.

Inom socialpsykiatrin kommer du att arbeta med boendestöd som består av motivationsarbete, social och praktisk färdighetsträning och olika aktiviteter i den boendes vardag. Vi arbetar med kontaktmannaskap och har en tro på att människor kan förändras och har en vilja att leva ett självständigt liv. Arbetet medför samverkan med närstående och andra instanser.

Inom vård och omsorg hjälper och stöttar du vårdtagare på ett särskilt boende eller i det egna hemmet.

På särskilt boende arbetar du med omvårdnads- och/eller serviceinsatser till våra hyresgäster. Vi strävar efter att varje dag ska vara värdefull för våra hyresgäster.

I hemvården utförs arbetet i vårdtagarens eget hem med biståndsbeslutade insatser. Du planerar tillsammans med vårdtagaren hur den beviljade hjälpen ska utföras. Du arbetar för att ge en god service och möjliggöra för personer med hjälpbehov att kunna få bo kvar hemma med upplevd trygghet och kvalité.

På våra arbetsplatser är arbetstiden förlagd till dag, kväll, natt, sovande jour och helgarbete. Introduktion ges kopplat till det verksamhetsområde som du är tilltänkt att arbeta inom. 

Vi söker kontinuerligt timavlönade vikarier i våra verksamheter och tillsätter utefter behov.

Kvalifikationer

Inom våra LSS verksamheter ser vi gärna sökande med avslutad eller pågående högskoleutbildning tex socionomprogrammet, socialpedagogprogrammet eller studerande från alternativt gymnasieutbildning inom omvårdnad, pedagogik och/ eller socialt arbete.

Erfarenhet av arbeta med TAKK och TEACCH är meriterande.

Inom socialpsykiatrin ser vi gärna sökande med inriktning inom socialpsykiatri, psykosocialt arbete eller att du är studerande på omvårdnadsprogrammet.

Inom vård och omsorg ser vi gärna sökande från omvårdnadsprogrammet eller annan utbildning och/eller erfarenhet som arbetsgivaren finner likvärdig.

För att få arbeta inom våra verksamheter ska du ha fyllt 18 år, ha goda kunskaper i det svenska språket, såväl muntligen som skriftligen då arbetet innebär daglig kundkontakt och dokumentation. Du behöver vara engagerad i det du åtar dig och drivas av en lust för att arbeta med människor. 

Arbetet planeras, dokumenteras och följs noggrant upp. Vi använder oss av verksamhetssystemet Procapita.

B-körkort är i vissa verksamheter nödvändigt och i andra önskvärt. i övrigt används cykel som transportmedel.

Till alla verksamheter behövs att du har en god förmåga att kommunicera, är ansvarstagande, flexibel och pedagogisk. Du ska både kunna arbeta självständigt och samtidigt vara en god samarbetspartner i arbetsgrupperna. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Arbetstid/varaktighet

Sommarvikariat, arbetstid och varaktighet överenskommes i samband med anställning.  

Kontakt personer

Enhetschef Maria Lovèn Gärling, 0410- 73 43 83

Bemanningsansvarig Helèn Carlström 0410-73 42 28

Fackliga kontakter: www.trelleborg.se/facket

Sista ansökningsdag

2019-05-26 via vårt rekryteringssystem. Intervjuer kommer att ske löpande.             

Vi tar ej emot ansökningar via brev eller e-post.

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi längtar och hoppas på att du vill bli en av oss!

Ansök om tjänsten i vårt rekryteringssystem

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

HR-avdelningen

Telefon

0410-73 30 00

Besöksadress

Trelleborgs kommun Algatan 13 231 83 Trelleborg

GPS-koordinater

Latitud: 55,3735078 Longitud: 13,1579755

E-post:
: och