Socialsekreterare/ungdomscoach

Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.

Arbetsplatsen

Råd- och stödenheten är en av fem enheter inom Individ- och familjeomsorgen i Trelleborgs kommun. Enheten ansvarar för öppenvård, beviljat som bistånd, till familjer och barn, familjevåldsfrågor, gruppverksamhet för barn och vuxna, och vissa förebyggande insatser, bl.a. en familjecentral. Enheten har idag 22 tillsvidareanställda medarbetare.

Enheten söker nu en socialsekreterare till behandlingsgruppen med rollen som i huvudsak ungdomscoach, men även andra arbetsuppgifter i behandlingsgruppen kan förekomma. Rollen är ny i arbetsgruppen och ditt fokus blir att arbeta med ungdomar 12-20 år både på hemmaplan, på ungdomens arenor och i samverkan med familjebehandlare. I behandlingsgruppen arbetar du i ett team på 16 kollegor, med behandlingsinsatser för barn och unga 0-20 år på uppdrag av Mottagnings- och utredningsenheten.

Du kommer att mötas av en arbetsplats som präglas av god stämning och hjälpsamhet, hög professionalitet och kompetens, där utveckling och framåtanda är ledord. Handledning tillhandahålls både internt och externt. Som tillsvidareanställd har du möjlighet att semesterväxla och vi tillämpar förtroendearbetstid.

Arbetsuppgifter

Som socialsekreterare med roll som ungdomscoach får du vara med och utforma den nya rollen tillsammans med ett par kollegor som också specialiserar sig på ungdomar. Du bör vara beredd på att vara flexibel i dina arbetstider, så att du kan möta ungdomarna där de befinner sig. Du genomför och följer upp behandlingsinsatser och har stöd och hjälp att tillgå från 1:e socialsekreterare, chef och kollegor. Alla biståndsärenden dokumenteras och följs upp i behandlingsstödet Journal Digital. Extern samverkan är vanligt förekommande - både på individ- och organisationsnivå.

Kvalifikationer

Arbetet kräver att du har socionomexamen, eller liknande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du måste också ha erfarenhet av att arbeta coachande med ungdomar med social problematik, där normbrytande beteende är huvudingrediens. Är du dessutom utbildad i Vägvalet, CPU och HAP, så är det meriterande. Vi tänker oss att du har stort engagemang och bemöter människor med respekt och integritet. Du ska ha körkort.

Arbetstid/varaktighet

Heltid, tillsvidareanställning.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Tillträde

2019-09-01 eller enligt överenskommelse

Kontakt

Li Djurfeldt, enhetschef, 0410-73 39 50.

Fackliga kontakter: www.trelleborg.se/facket

Sista ansökningsdag

2019-07-31 via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post.

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi längtar och hoppas på att du vill bli en av oss!

Ansök om tjänsten i vårt rekryteringssystem

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

HR-avdelningen

Telefon

0410-73 30 00

Besöksadress

Trelleborgs kommun Algatan 13 231 83 Trelleborg

GPS-koordinater

Latitud: 55,3735078 Longitud: 13,1579755

E-post:
: och