Skolkurator

Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.

Arbetsplatsen

Bildningsförvaltningen är den största förvaltningen i Trelleborgs kommun med ca 1300 medarbetare. Inom Bildningsförvaltningen är skolkuratorerna fördelade på kommunens gymnasieskola och grundskolor. Elevhälsan i Trelleborgs kommun finns lokalt placerad i verksamheten och är på så sätt en naturlig del av skolornas hälsofrämjande och förebyggande arbete. Nu söker vi en skolkurator som vi erbjuder en god arbetsmiljö med stimulerande arbetsuppgifter, handledning, kompetensutveckling och ersättning för friskvård. Du kommer att vara placerad på Smygeskolan och Klagstorps skolan.

Smygeskolan är en F-6 skola med tillhörande fritidshem. På skolan går det ungefär 220 elever. Skolan ligger i Smygehamn och är belägen mitt i byn med gångavstånd till Smygehuk - Sveriges sydligaste udde med småbåtshamn, hav, strand och slätt.

Klagstorps skolan har elever från förskoleklass upp till årskurs 6. Skolan är den lilla skolan på landet med ungefär 130 elever, som ligger inbäddad i lantlig idyll med böljande åkrar omkring. 

Arbetsuppgifter

Elevhälsan arbetar huvudsakligen med att främja elevernas hälsa, utveckling och måluppfyllelse enligt Skollagen. Du är en naturlig del i elevhälsoteamet och samarbetar med elevhälsans övriga professioner. Tjänsten kräver att man har en förmåga att arbeta självständigt, men ändå ha en god samarbetsförmåga med elever, vårdnadshavare kollegor och externa parter och skapa goda relationer med dessa.

I övrigt ingår bl.a. :

  • Stöd och motivationssamtal med enskild elev och ev. elevens vårdnadshavare
  • Skolsocial kartläggning/utredning av enskild elev/elevgrupp
  • Arbeta med elever i grupp i förebyggande syfte eller vid speciella problemsituationer av social karaktär
  • Samverka med andra myndigheter för insatser kring enskild elev
  • Handledning och konsultation till personal i elevärende
  • Ingå i skolans kris- och katastrofberedskap
  • vara en del av skolans Trygghetsteam
  • tillsammans med berörd personal hantera ev kränkningsärenden

Kvalifikationer

Socionomutbildning eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig. Särskilt meriterande är tidigare erfarenhet från arbete som skolkurator eller annat arbete som bedöms som likvärdigt. God kännedom om socialtjänstlagen och andra relevanta lagar krävs. Som person är du ansvarstagande och har alltid elevperspektivet i fokus. Du har även en positiv elevsyn där olikheter betyder tillgång.

Eftersom du ska ingå i elevhälsoteam förväntar vi oss att du har lätt för att samarbeta med andra. Du är engagerad i ditt yrke, skapar trygghet och arbetsglädje, har lätt för att bygga relationer och samarbeta både inom och utanför den egna enheten. Du ser möjligheter i stället för begränsningar.

Du är lösningsfokuserad och har en rak och tydlig kommunikation. Du har en god förmåga att kommunicera med såväl elever, vårdnadshavare och övrig skolpersonal.

Arbetstid/varaktighet

50%
Tillsvidareanställning

Tillträde

2019-02-01 eller enligt överenskommelse.

Kontaktperson

Irene Nilsson, rektor 0410-73 40 67
Stefanie Sennevall , resurschef 0410-73 41 77

http://www.trelleborg.se/facket 

Sista ansökningsdag

2018-12-17, via vårt rekryteringssystem, ej via e-post eller brev. Vi tillämpar löpande urval så vi ser gärna att du skickar din ansökan snarast. Om du blir kallad till intervju ber vi dig att ta med ett utdrag ur belastningsregistret.

9000 stolta barn, elever och studerande i Trelleborg. Vårt fokus är att skapa ansvarstagande medborgare, som tror på sin förmåga, kan samspela med andra, har drömmar, mål och fortsatt lust till ett livslångt lärande!

Vi längtar och hoppas på att du vill bli en av oss!

Ansök om tjänsten i vårt rekryteringssystem

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

HR-avdelningen

Telefon

0410-73 30 00

Besöksadress

Trelleborgs kommun Algatan 13 231 83 Trelleborg

GPS-koordinater

Latitud: 55,3735078 Longitud: 13,1579755

E-post:
: och