Miljöinspektör

Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.

Arbetsplatsen

Miljö, Hälsa & Livsmedel finns på Trelleborgs kommuns samhällsbyggnadsförvaltning. Vi är ett ambitiöst team på 12 personer som utvecklas tillsammans, drar nytta av varandras kunskaper och ansvarar för kommunens åtaganden inom miljö- och hälsoskyddstillsyn, livsmedelskontroll med mera. Vi har frisk luft och rent vatten, bra mat, hälsosamma bostäder och en hållbar stad i fokus.


Arbetsuppgifter

Som miljöinspektör kommer du att arbeta med tillsyn och prövning enligt miljöbalken med fokus på enskilda avlopp. Tillsynen enligt miljöbalken omfattar bl a bostäder, enskilda avlopp, lantbruk, skolor, industrier och förorenade områden. I avdelningens arbete ingår handläggning av tillståndsansökningar och anmälningsärende samt besvarande av remisser t ex i samband med förändring av miljölagstiftning. Även andra arbetsuppgifter inom miljöbalken kommer att bli aktuella. Livsmedelskontrollen omfattar tillsyn på bl. a. restauranger, livsmedelsbutiker, skol- och förskolekök, dricksvatten och tillverkningsindustrier. 


Kvalifikationer

Du har miljö- och hälsoskyddsutbildning på högskolenivå eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Erfarenhet inom verksamhetsområdet är ett krav. Då en stor del av arbetet innebär omfattande kontakter med verksamhetsutövare, andra förvaltningar och allmänhet, ställer vi höga krav på din kommunikativa förmåga i tal och skrift. Att du är professionell och serviceinriktad ser vi som en självklarhet. Tjänsten kommer att vara inriktad på tillsyn och prövning av enskilda avlopp varför erfarenhet om minst 3 år inom detta område är ett krav.

Du är en drivande person och känner dig trygg med myndighetsrollen. Du kan arbeta självständigt och ta ansvar för dina uppgifter och har en god samarbetsförmåga då avdelningen delar på arbetsuppgifterna och har ett gemensamt ansvar. Vi utgår från att du har god datorvana. B-körkort är ett krav.

Arbetstid/varaktighet
Heltid, tillsvidareanställning.

Tillträde

Snarast enligt överenskommelse.

Kontaktperson
Rima Dauod, miljöchef, 0410-734797.
Facklig kontakt: www.trelleborg.se/facket.

Sista ansökningsdag

2018-12-30, via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post. Vi arbetar med löpande urval så vänta inte med din ansökan.

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning tillrekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi längtar och hoppas på att du vill bli en av oss!

Ansök om tjänsten i vårt rekryteringssystem

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

HR-avdelningen

Telefon

0410-73 30 00

Besöksadress

Trelleborgs kommun Algatan 13 231 83 Trelleborg

GPS-koordinater

Latitud: 55,3735078 Longitud: 13,1579755

E-post:
: och