Lärare SO/SV/ENG åk. 4-9, Västervångskolan

Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.

9000 stolta barn, elever och studerande i Trelleborg. Vårt fokus är att skapa ansvarstagande medborgare, som tror på sin förmåga, kan samspela med andra, har drömmar, mål och fortsatt lust till ett livslångt lärande.

Arbetsplatsen

Västervångskolan invigdes i augusti i år och är kommunens nyaste skola. Det är dessutom hittills det största skolprojektet i kommunen någonsin.

Västervångskolan ligger i norra delen av centrala Trelleborg och består av grundskola och grundsärskola för cirka 900 elever. De helt nya lokalerna rymmer bland annat ett eget skolbibliotek och i alla klassrum finns modern digital utrustning. Alla elever från årskurs 4 har sin egen dator. Västervångskolan medverkar i IFOUS-programmet ”Inkluderande lärmiljöer” och genom kompetensutveckling och kollegialt lärande utvecklar skolan ett gemensamt förhållningssätt för att alla elever ska nå sin fulla potential.

På Västervångskolan lägger vi stor vikt vid lärares kompetensutveckling, både genom kollegialt lärande och extern fortbildning. Du välkomnas av ett glatt gäng med bred kompetens och god sammanhållning! Vi hjälper varandra där det behövs och lär mycket av varandra.Tydliga mål, höga förväntningar och arbetsglädje vill vi ska genomsyra vår verksamhet! Vi som jobbar på Västervångskolan är organiserade i årskursvisa team där vi samarbetar kring elevernas lärande. Vi har eleven i fokus och skapar glädje och nyfikenhet i lärandet. 

Arbetsuppgifter

Som lärare i SO/SV/ENG kommer du att undervisa våra elever i åk 4-9. I tjänsten ingår också att vara mentor för en grupp elever.Du tycker det är viktigt att fånga elevernas intresse, att möta varje enskild elev utifrån dennes förutsättningar så att de får en god utveckling i stimulerande miljö.

Du skapar, tillsammans med dina kollegor i arbetslaget, en god lärmiljö för varje elev. Du arbetar som en del i ett arbetslag utifrån det förtydligade ansvarsuppdrag som står uttryckt i läroplanen för grundskolan. Det innebär att du tillsammans med rektor och övriga kollegor leder och utvecklar vardagen i skolan för ökad måluppfyllelse.

Antar du utmaningen att vara med och utveckla en framgångsrik skola, då är du den vi söker. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har grundskollärarexamen och behörig i SO/SV/ENG åk. 4-9. Du är passionerad i ditt läraruppdrag och tycker det är roligt att vara lärare. Som person är du utvecklingsinriktad, positiv och har god kommunikativ förmåga samt förmåga att se helheter. Vi förutsätter att du är en professionell och kreativ medarbetare som trivs med att arbeta i team där det ställs höga krav på ansvarstagande, flexibilitet, handlingskraft och social kompetens. 

Du bemöter barn och föräldrar på ett respektfullt sätt och samarbetar med övriga vuxna i skolan för en meningsfull och stimulerande verksamhet. Du är kreativ och utvecklar goda lärandemiljöer för eleverna. Du entusiasmerar och får med dig eleverna samtidigt som du ställer höga krav på dem och tror att de kan leva upp till dina förväntningar. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Arbetstid/varaktighet

100 %
Tillsvidareanställning

Tillträde

Enligt överenskommelse

Kontaktperson

Madelene Carlström, Tf rektor, 0410-73 45 23

http://www.trelleborg.se/facket

Sista ansökningsdag

2018-12-16 via vårt rekryteringssystem, ej via e-post eller brev. Vi tillämpar löpande urval så vi ser gärna att du skickar din ansökan snarast. Om du blir kallad till intervju ber vi dig att ta med ett utdrag ur belastningsregistret.

Vi längtar och hoppas på att du vill bli en av oss!

Ansök om tjänsten i vårt rekryteringssystem

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

HR-avdelningen

Telefon

0410-73 30 00

Besöksadress

Trelleborgs kommun Algatan 13 231 83 Trelleborg

GPS-koordinater

Latitud: 55,3735078 Longitud: 13,1579755

E-post:
: och