Lärare i SVA på SFI

Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.

Arbetsplatsen

Bildningsförvaltningen är den största förvaltningen i Trelleborgs kommun med ca 1300 medarbetare och ansvarar för förskola, grundskola, gymnasieskola, särskola och vuxenutbildning

På Vuxenutbildningen välkomnas du av ett positivt arbetslag med bred kompetens och god sammanhållning! Vi hjälper varandra när det behövs och har alltid nära till skratt. Vi erbjuder dig en god arbetsmiljö med stimulerande arbetsuppgifter, kompetensutveckling och ersättning för friskvård. I Trelleborgs kommun har vi även möjlighet att erbjuda våra särskilt yrkesskickliga lärare olika karriärvägar som processledare, programutvecklare eller som förstelärare.

SFI- undervisningen genomförs för närvarande på uppdrag av Arbetsmarknadsförvaltningen. Från den 1 juli övergår all vuxenutbildning (inkl. sfi) i Arbetsmarknadens regi. 

Arbetsuppgifter

Som lärare i svenska som andraspråk på SFI inom Vuxenutbildningen, skapar du och dina kollegor en utvecklande studiemiljö för eleverna. Du arbetar som en del i ett arbetslag utifrån det förtydligade ansvarsuppdrag som står uttryckt i läroplanen för Vuxenutbildningen. Det innebär att du tillsammans med rektor, bitr. rektor och övriga kollegor leder och utvecklar skolans vardag för ökad måluppfyllelse. Du kommer i huvudsak att undervisa i svenska som andraspråk på SFI. Utöver det ingår handledning i uppdraget. 

Vi arbetar med ett coachande förhållningssätt med fokus på den enskilde individens behov och förutsättningar på väg mot ett arbete eller vidare studier.Dessutom har vi fullt fokus på arbetsmarknadens behov och vår ambition är att alla SFI studerande ska etablera sig i samhället, i arbete eller vidare studier så snabbt som möjligt. Det innebär att du som lärare kan komma att ha SFI undervisning förlagd till företag eller undervisning som på annat sätt kopplas till arbetsmarknadens behov.

Kvalifikationer

Vi söker en lärare för SFI-undervisning med ämnesexamen i svenska som andraspråk alternativt svenska på grundläggande nivå. Du måste vara intresserad av arbetsmarknad och kompetensförsörjning samt intresse att jobba och utveckla samarbete med lokal företag

Du är passionerad i ditt läraruppdrag och tycker att det är roligt att vara lärare! Du tar del av aktuell forskning och vågar tänka nytt. Samarbete ser du som en naturlig del i ditt arbete och du tar gärna emot feedback från både kollegor och ledning i syfte att förbättra ditt lärarskap. Kontakter med elever ser du som en naturlig del i ditt dagliga arbete. Du ser helheten i pedagoguppdraget och kan arbeta med att motivera elever till utveckling både kunskapsmässigt och personligt.

Som person är du utvecklingsinriktad och har god kommunikativ förmåga samt förmåga att se helheter. Du trivs med att arbeta i en miljö som ställer höga krav på ansvarstagande, flexibilitet, handlingskraft och social kompetens. Du är en kreativ medarbetare som kan erbjuda eleverna goda lärandemiljöer och har ett gott bemötande! Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Arbetstid/varaktighet

100 %, vikariat under perioden 2019-09-01 t.o.m. 2019-12-31, semestertjänst

Tillträde

2019-09-01 enligt överenskommelse

Kontaktperson

Bengt-Göran Persson, Rektor, 0708-81 76 01 
Anna Bohman, Bitr. rektor, 0733- 51 14 83

http://www.trelleborg.se/facket

Sista ansökningsdag

2019-07-19
Urval och intervjuer kommer att ske löpande

9000 stolta barn, elever och studerande i Trelleborg. Vårt fokus är att skapa ansvarstagande medborgare, som tror på sin förmåga, kan samspela med andra, har drömmar, mål och fortsatt lust till ett livslångt lärande!

Vi längtar och hoppas på att du vill bli en av oss!

Ansök om tjänsten i vårt rekryteringssystem

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

HR-avdelningen

Telefon

0410-73 30 00

Besöksadress

Trelleborgs kommun Algatan 13 231 83 Trelleborg

GPS-koordinater

Latitud: 55,3735078 Longitud: 13,1579755

E-post:
: och