Kommunsekreterare/Processledare

Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.

Arbetsplatsen

Vi söker en kommunsekreterare till kommunkansliet. Kommunkansliet är kommunfullmäktiges, kommunstyrelsens och valnämndens sekretariat. Kansliets huvuduppgift är att stödja kommunfullmäktige, kommunstyrelsen och kommundirektören i arbetet med att styra och leda kommunen. Det innebär att kansliet ansvarar för politisk service och beredning av ärenden. Juridisk rådgivning, utredningsarbete, arkivfrågor och kommunövergripande administration ingår också i kansliets ansvar.

Kommunkansliet har även ansvaret för att utveckla och förvalta kommunens ärendehanteringsprocess. Trelleborgs kommun arbetar idag med ärendehanteringssystemet W3D3 och Meetings. Ett av målen för verksamheten är en väl fungerande och effektiv ärendehanteringsprocess.   

Arbetsuppgifter

Ditt huvudansvar är att få ärendehanteringsprocessen att fungera i alla dess delar.

I rollen som kommunsekreterare har du ett nära samspel med kommunstyrelsens ordförande, kommundirektör, chefer och förtroendevalda i hela organisationen samt handläggare på alla nivåer. Du är sekreterare i kommunstyrelsen, dess arbetsutskott samt biträdande vid kommunfullmäktiges sammanträden.

I tjänsten ingår även löpande utvecklingsarbete i samverkan med samtliga förvaltningar, till exempel processanalys av ärendehanteringen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning med samhällsvetenskaplig, statsvetenskaplig eller juridisk inriktning eller motsvarande erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Du ska ha juridiska kunskaper inom det kommunalrättsliga området och ska ha erfarenhet av liknande arbetsuppgifter i en politiskt styrd organisation. Du är bekväm i rollen som sekreterare och hanterar det svenska språket utmärkt i tal och skrift. Du är även noggrann och utåtriktad.

Arbetstid/varaktighet

Heltid/tillsvidareanställning. Viss kvällstjänstgöring kan förekomma.

Tillträde

Enligt överenskommelse.

Kontakt

Stabschef Charlotte Rosenlund Sjövall 0708-81 71 11

Fackliga kontakter: www.trelleborg.se/facket

Sista ansökningsdag

2019-08-04 via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post.

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi längtar och hoppas på att du vill bli en av oss!

Ansök om tjänsten i vårt rekryteringssystem

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

HR-avdelningen

Telefon

0410-73 30 00

Besöksadress

Trelleborgs kommun Algatan 13 231 83 Trelleborg

GPS-koordinater

Latitud: 55,3735078 Longitud: 13,1579755

E-post:
: och