HR-chef

Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.

Arbetsplatsen

HR-funktionen har en kommunövergripande roll i arbetsgivarfrågor men fungerar också som stöd åt verksamheterna vad gäller till exempel arbetsrätt, löneadministration och arbetsmiljö. HR-funktionen är i nuläget indelad i löne- och HR-kontoret som stödjer kommunens olika förvaltningar. Vårt mål är att ge ett kvalificerat stöd i HR-frågor som bidrar till verksamhetens utveckling. Du välkomnas av ett glatt gäng med bred kompetens, god sammanhållning och en stor portion humor. Vi hjälper varandra när det behövs, vi har goda möjligheter att själva påverka hur våra arbetsdagar ser ut och vi har alltid nära till skratt.

Arbetsuppgifter

Som HR-chef i Trelleborgs kommun har du det övergripande ansvaret för att utveckla kommunens HR-arbete, både strategiskt och operativt, utifrån verksamhetens kort- och långsiktiga mål. En av HR-funktionens främsta uppgifter är att bidra till att Trelleborgs Kommun är och förblir en attraktiv arbetsgivare. Det innebär bland annat att arbeta med att kontinuerligt utveckla ledar- och medarbetarskap, strategisk kompetensförsörjning samt att verka för en god arbetsmiljö. Som HR-chef driver du processer proaktivt och representerar HR-frågorna på ett engagerat och pedagogiskt sätt med lyhördhet för verksamhetens behov.

HR bildar tillsammans med ekonomifunktionen en ny avdelning Kvalitet- och Resursutveckling inom kommunledningsförvaltningen. Ett viktigt arbete blir därför att tillsammans med avdelningschefen, tillika ekonomichef, leda arbetet med genomförandet av den nya avdelningens uppdrag, där den bärande grundprincipen är att skapa en tydlig uppdragsrelaterad organisation och arbetssätt. Du rapporterar till avdelningschef och ingår i avdelningens ledningsgrupp. Du kommer även att delta regelbundet i kommunens ledningsgrupper för att företräda HR-frågorna.

I din roll som funktionsansvarig chef ingår att utveckla verksamheten strategiskt och långsiktigt utifrån kommunens övergripande mål samt verka för helheten och samarbete över verksamhetsgränser. Som funktionsansvarig kommer Du arbeta på uppdrag av kommundirektör och personalutskottet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har gedigen erfarenhet av att leda och driva HR-arbete, sannolikt från en liknande roll som HR-chef. Du har bred och djup kompetens från hela HR-området samt vana att arbeta verksamhetsnära. För rollen krävs även erfarenhet av HR-arbete inom offentlig verksamhet, mycket god kunskap om arbetsrätt och ett strategiskt förhållningssätt. Du har en relevant  HR-vetenskaplig akademisk examen, sannolikt med inriktning mot personal, arbetsrätt och organisation. Du har även god kunskap om utveckling av individ, grupp och organisation.

Som person är du framåtblickande och beslutsam. Du är tydlig i din kommunikation och en erkänd relationsbyggare som bidrar till ett gott samarbetsklimat och en god arbetsmiljö. Erfarenhet och förståelse för de förutsättningar som gäller i en politisk styrd organisation. Du har vidare en god kommunikativ förmåga och är van att arbeta konsultativt. Arbetet förutsätter att du har ett analytiskt förhållningssätt och hög integritet.

Arbetstid/varaktighet

Heltid/tillsvidareanställning

Tillträde

Snarast, enligt överenskommelse

Kontakt

Bo Carlbark, Ekonomichef. Tel 0708-81 71 38.

Fackliga kontakter: www.trelleborg.se/facket

Sista ansökningsdag

2019-08-31 via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post.

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi längtar och hoppas på att du vill bli en av oss!

Ansök om tjänsten i vårt rekryteringssystem

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

HR-avdelningen

Telefon

0410-73 30 00

Besöksadress

Trelleborgs kommun Algatan 13 231 83 Trelleborg

GPS-koordinater

Latitud: 55,3735078 Longitud: 13,1579755

E-post:
: och