Gymnasielärare i Ma/Fy på Teknikprogrammet

Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.

Arbetsplatsen

Bildningsförvaltningen är den största förvaltningen i Trelleborgs kommun med ca 1300 medarbetare och ansvarar för förskola, grundskola, gymnasieskola, särskola och vuxenutbildning. På Söderslättsgymnasiet har vi 12 nationella program samt introduktionsprogram och gymnasiesärskola. Även vuxenutbildningen har ett väl inarbetat samarbete med gymnasiet. Vi erbjuder en modern gymnasieskola med flera studietorg och särskilda studietorgslärare som är till för att eleverna ska få extra stöd i sina studier. Vi vill att eleven ska utveckla självkännedom, självförtroende samt en vilja att söka och ta till sig ny kunskap. I Trelleborgs kommun har vi även möjlighet att erbjuda våra särskilt yrkesskickliga lärare olika karriärvägar som processledare, programutvecklare eller som förstelärare.

Du välkomnas till ett glatt arbetslag med bred kompetens och god sammanhållning! Vi hjälper varandra när det behövs och har alltid nära till skratt. Vi erbjuder dig en god arbetsmiljö med stimulerande arbetsuppgifter, kompetensutveckling, karriärmöjligheter och ersättning för friskvård.

Vi är certifierade inom TeknikCollege (TC) som innefatta Teknikprogrammet med inriktning design och produktutveckling och Industitekniska programmet som har inriktningarna Svets och CNC. Vi bedriver utbildning inom ungdomsgymnasiet, komvux samt på uppdrag.

2015 blev elever från Söderslättsgymnasiets Teknikprogram svenska gymnasiemästare i innovation (Blixtlåset 2015).

Arbetsuppgifter

Som lärare på Teknikprogrammet, kommer du endast att undervisa på ungdomsgymnasiet. Du kommer att undervisa i Ma 4, Fy 1 och 2 samt samverka med andra lärare i Ma 3.

Specifikt 

Teknikprogrammets inriktning i Trelleborg är design och produktutveckling. Eleverna har egna PC datorer som verktyg i sitt skolarbete.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lärarexamen eller annan lämplig utbildning. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet som lärare. Vi hoppas att du är engagerad i ditt läraruppdrag och tycker att det är roligt att vara lärare och leda ungdomar i sitt lärande. Du tar del av aktuell forskning, utveckling och vågar tänka nytt. Samarbete ser du som en naturlig del i ditt arbete och tar gärna emot feedback från både kollegor och ledning i syfte att förbättra ditt lärarskap. Kontakter med elever och vårdnadshavare ser du som en naturlig del i ditt dagliga arbete.

Som person är du utvecklingsinriktad och har god kommunikativ förmåga samt förmåga att se helheter. Du trivs med att arbeta i en miljö som ställer höga krav på ansvarstagande, flexibilitet, struktur, handlingskraft och social kompetens. Du är en kreativ medarbetare som kan erbjuda eleverna goda lärandemiljöer och har ett gott bemötande! Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Omfattning/Varaktighet

100%, vikariat till och med 20 juni 2019.

Tillträde 

Snarast

Kontaktperson

Bengt-Göran Persson, rektor, 0708-81 76 01

http://www.trelleborg.se/facket

Sista ansökningsdag

2018-12-16
Urval och intervjuer kommer att ske löpande.

9000 stolta barn, elever och studerande i Trelleborg. Vårt fokus är att skapa ansvarstagande medborgare, som tror på sin förmåga, kan samspela med andra, har drömmar, mål och fortsatt lust till ett livslångt lärande!

Vi längtar och hoppas på att du vill bli en av oss!

Ansök om tjänsten i vårt rekryteringssystem

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

HR-avdelningen

Telefon

0410-73 30 00

Besöksadress

Trelleborgs kommun Algatan 13 231 83 Trelleborg

GPS-koordinater

Latitud: 55,3735078 Longitud: 13,1579755

E-post:
: och