Förskollärare

Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.

9000 stolta barn, elever och studerande i Trelleborg. Vårt fokus är att skapa ansvarstagande medborgare, som tror på sin förmåga, kan samspela med andra, har drömmar, mål och fortsatt lust till ett livslångt lärande!

Vill du bli vår nya stolta förskollärare?

Arbetsplatsen

På Uddens förskola möts du av trygghet och goda relationer där ett nära samarbete med föräldrarna om barnets utveckling och lärande ligger som en grund för verksamheten. Förskolan erbjuder en kreativ och inspirerande miljö där utevistelsen är ett viktigt inslag som utvecklar och utmanar barnets motoriska färdigheter. Förskolan ligger i ett underbart naturområde, med närhet till både skog, äng och till viss del hav. En röd tråd i vår verksamhet är fokus på ute- och sagopedagogik. Vi arbetar med pedagogisk dokumentation som arbetssätt. Detta innebär att vi hela tiden utgår ifrån barnens visade intresse och nyfikenhet.

Uddens förskola ligger i stadsdelen Stavstensudde i västra Trelleborg med goda pendlingsmöjligheter. Vi har fem avdelningar där barngrupperna är uppdelade i äldre och yngre barn. Vill du bli en del av vår spännande verksamhet är du rätt person att söka!

Arbetsuppgifter

Din uppgift som förskollärare har du det övergripande ansvaret att ta tillvara barnens nyfikenhet och finnas med i det gemensamma arbetet som stöd och förebild. Du synliggör barnens utveckling och lärande genom pedagogisk dokumentation genom UNIKUM. Att dokumentera, reflektera, planera och genomföra det pedagogiska arbetet sker såväl med barnen som enskilt och tillsammans med arbetslaget. Vi har en väl genomarbetad struktur för kollegialt lärande och mötesplatser som hjälper oss att utveckla verksamheten utifrån våra styrdokument och barngruppernas behov. Vi betonar helheten i barnens utveckling och ser därför föräldrasamarbetet som en betydelsefull del i vårt arbete.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad förskollärare. Som person är du utvecklingsinriktad och har en god kommunikativ förmåga. Du ser helheter och trivs med att arbeta i en miljö som ställer höga krav på flexibilitet, handlingskraft och social kompetens. Du är en kreativ medarbetare som kan erbjuda barnen goda lärandemiljöer och har ett gott bemötande. Du är lyhörd, tydlig, tillmötesgående och skapar goda relationer till barn, kollegor och föräldrar. Din kreativitet smittar av sig på andra och skapar ett engagemang. Du bidrar med idéer och nya tankesätt för att driva verksamheten framåt. Du ser möjligheter! Stor vikt kommer läggas på god samarbetsförmåga och personlig lämplighet.

Klicka på länken för att se vår film om förskoleverksamheten i Trelleborg kommun.

https://www.youtube.com/watch?v=EKsRmh6IGNs

Arbetstid/varaktighet

Tillsvidareanställning, 100 %

Tillträde

Efter överenskommelse

Kontaktperson

Camilla Wegbratt, Förskolechef, 0733- 51 10 80

Katarina Jönsson, Lärarförbundet, 0410-73 34 12
Ronnie Johansson, Lärarnas Riksförbund, 0410-73 34 14

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Sista ansökningsdag

2017-11-21 via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post.
Blir du kallad till intervju ber vi dig att ta med ett utdrag ur belastningsregistret. Urval och intervjuer kommer att ske löpande.

Vi längtar och hoppas på att du vill bli en av oss!

Ansök om tjänsten i vårt rekryteringssystem

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

HR-avdelningen

Telefon

0410-73 30 00

Besöksadress

Trelleborgs kommun Algatan 13 231 83 Trelleborg

GPS-koordinater

Latitud: 55,3735078 Longitud: 13,1579755

E-post:
: och