Förskollärare

Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.

Arbetsplatsen

Örtagårdens förskola söker en glad och engagerad kollega. Vi erbjuder dig en utmanande och stimulerande verksamhet med språk, matematik och normkritiskt förhållningssätt som fokusområden. Förskolans läge i ett mångkulturellt område ger en kulturell mångfald där medvetenhet om det egna kulturarvet och andras kulturer utvecklar förståelse för olikheter. Förskolan består av fem grupper uppdelade i yngre och äldre barn. Vi värnar om de yngsta barnens omsorg och den livsviktiga anknytningen genom att följa forskning och arbeta med nätverk mellan yngre barns pedagoger. Örtagården har flera sagopedagoger i verksamheten som utifrån sagans värld väver in  läroplanens mål i temaarbeten och skapa mångfald i lärandet. Förskolans utomhusmiljö utmanar till motoriska aktiviteter, lek och naturupplevelser. Närheten till grönområde kompletterar vår stora gård. Vi har Grön Flagg certifiering och arbetar för giftfri förskola med en ambition att inspirerar till ett livslångt engagemang kring hållbar utveckling och minskade miljögifter. Verksamheten skall väcka lust, nyfikenhet och glädje i det dagliga lärande och med hjälp av observationer, dokumentation och reflektion synliggörs barns lärandeprocesser och tar ut riktning för nästa steg i det pedagogiska arbetet. Vi erbjuder dig kompetenta och trevliga arbetskamrater och vi lägger stor vikt vid det personalsociala. Ett nära ledarskap med spontana och planerade medarbetarsamtal där ambitionen är att alla skall vidareutvecklas och känna arbetsglädje genom stimulerande arbetsuppgifter. Hos oss blir du en i gänget och omtanken om varandra är viktigt. Hos oss har du kompetensutveckling/planering 4 dagar per läsår och ersättning för friskvård.

Tillsammans skapar vi en fantastisk förskola med stolta barn och stolta medarbetare!

Se film om Trelleborgs förskoleverksamhet

Arbetsuppgifter

Varje barn skall känna sig sedda och bekräftade samt uppleva att det lyckas, som Förskollärare har du det övergripande ansvaret för barnens välbefinnande och deras rätt att få de förutsättningar som behövs. Att skapa utmaningar i lärandet och att dokumentera lärprocesserna tillsammans med barnen tillhör vardagen. Tillsammans med övriga pedagoger kommer du att planera, genomföra och utvärdera verksamheten utifrån förskolans styrdokument. Vi betonar helheten i barnens utveckling och ser därför föräldrasamarbetet som en viktig del i vårt arbete.

Kvalifikationer

Nu söker vi dig som är utbildad och legitimerad inom någon av befattningarna förskollärare, barnskötare, grundskollärare och som vill vara med och utveckla det pedagogiska arbetet på förskolan. Ditt barnfokus är tydligt, och du har en positiv attityd till ditt arbete, ditt arbetslag såväl som hela förskolan. Språkkompetens ses som meriterande gärna arabiska då verksamhetens kulturella mångfald utmynnar i flertal kontakter både internt och externt. Som person är du en relationsbyggare och kreativ med ett starkt intresse för barns lärande, utforskande och utveckling genom lek. Du har en helhetssyn på verksamheten är flexibel, handlingskraftig och skapar goda relationer med både kollegor, barn och vårdnadshavare. Kunskaper i unikum, TAKK, IKT, pedagogisk dokumentation ser vi som meriterande.

Arbetstid/varaktighet

Tillsvidareanställning, 100%

Tillträde

Då vi är i behov av tre medarbetare, vilket innebär möjlighet att tillträda den 31 oktober, 31 december och enligt överenskommelse.

Kontaktperson

Carina Berggren, Förskolechef, 0410-73 37 92

Katarina Jönsson, Lärarförbundet, 0708-81 74 62
Ronnie Johansson, Lärarnas Riksförbund, 0410-73 34 14

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Sista ansökningsdag

Då vi gör löpande urval ber vi Dig ansöka direkt men dock senast den 2017-11-06 via vårt rekryteringssystem, ej via e-post eller brev. Blir du kallad till intervju ber vi dig att ta med ett utdrag ur belastningsregistret.

Vi längtar och hoppas på att du vill bli en av oss!

Ansök om tjänsten i vårt rekryteringssystem

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

HR-avdelningen

Telefon

0410-73 30 00

Besöksadress

Trelleborgs kommun Algatan 13 231 83 Trelleborg

GPS-koordinater

Latitud: 55,3735078 Longitud: 13,1579755

E-post:
: och