Familjerättssekreterare

Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.

Arbetsplatsen

Socialförvaltningen i Trelleborg består av Individ- och familjeomsorg, Äldreomsorg samt LSS-verksamhet. Individ- och familjeomsorgen innefattar enheterna; mottagnings- och utredningsenheten 0-20 år, råd och stödenheten, familjehems- och familjerättsenheten, beroende- och vuxenenheten samt enheten för socialpsykiatri. Inom individ- och familjeomsorgen arbetar vi med målet att ha en helhetssyn och har gemensamt satsat på utbildning i MI för all personal. 

På familjehems- och familjerättsenheten arbetar 4 familjerättssekreterare, 4 familjehemssekreterare, 5 vårdansvariga socialsekreterare, 1 förste socialsekreterare som arbetar mot familjehemsenheten samt en enhetschef.

Vi erbjuder dig en trevlig arbetsplats med engagerade och kompetenta arbetskamrater. Vi arbetar för att tillsammans förbättra och utveckla vårt arbete för att tillmötesgå de behov som de barn och familjer vi möter har. Extern handledning tillhandahålls samt närvarande arbetsledning i det dagliga arbetet och kommunen erbjuder förtroendearbetstid och friskvårdsersättning.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna består av samarbetssamtal, vårdnads-, boende-, och umgängesutredningar på uppdrag av tingsrätten, faderskapsutredningar, medgivandeutredningar för adoption mm.

Kvalifikationer

Arbetet kräver att du har socionomexamen samt 3 års erfarenhet av kvalificerat socialt arbete med barn. Erfarenhet av familjerättslig handläggning och av att hålla i samarbetssamtal är meriterande. Du ska ha körkort.

Du är ansvarstagande, målinriktad och har en god förmåga att självständigt planera och genomföra arbetet under givna tidsramar. Du är flexibel och har lätt att anpassa dig till nya situationer i arbetet. Du måste ha ett stort engagemang och kunna bemöta människor med respekt och integritet. En förutsättning är att du har goda teoretiska kunskaper om olika metoder och teorier inom socialt arbete och olika lagstiftningar. Du måste ha mycket goda kunskaper i svenska, både i tal och i skrift.

Arbetstid/varaktighet

Vikariat 2020-09-14--2021-09-17 pga föräldraledighet

Tillträde

2020-09-14 eller enligt överenskommelse

Kontaktperson

Therese Törnkvist, enhetschef 0410-73 34 70

Fackliga representanter nås via kommunens hemsida: www.trelleborg.se/facket

Sista ansökningsdag

2020-05-31 via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post.

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi längtar och hoppas på att du vill bli en av oss!

Ansök om tjänsten i vårt rekryteringssystem

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

HR-avdelningen

Telefon

0410-73 30 00

Besöksadress

Trelleborgs kommun Algatan 13 231 83 Trelleborg

GPS-koordinater

Latitud: 55,3735078 Longitud: 13,1579755

E-post:
: och