Näringsliv & Arbete

Trelleborgs kommun är kommunens i särklass största arbetsgivare med runt 3 700 anställda i cirka 400 olika befattningar. Kommunen är också den åttonde största arbetsgivaren i Skåne.

 • Årlig branschträff för lantbrukare

  Jonas Karlsson och Samuel Gren från Räddningstjänsten redogjorde för bland annat förvaring av bränsle på lantgård.

  På onsdagseftermiddagen samlades lantbrukare från kommunen på årlig branschträff. Kommunens miljöavdelning med miljöinspektör Malin Widén i spetsen, hade organiserat träffen i samarbete med näringslivsavdelningen.

 • Fortsatt dialog för att utveckla Västra verksamhetsområdet

  Trelleborgs kommun vill utveckla Västra verksamhetsområdet tillsammans med företagarna.

  På tisdagsmorgonen samlades företagare på Västra verksamhetsområdet för att få återkoppling på det dialogmöte som Trelleborgs kommun bjöd in till i maj.

 • Framtidsfokus på årets sista näringslivsfrukost

  Så möter vi framtiden tillsammans var rubriken på föreläsningen som Tomas Pålsson från Aspekta höll på Parken under torsdagsmorgonen.

  På årets sista näringslivsfrukost fokuserade vi på framtiden och hur vi kan arbeta för att utveckla Trelleborg tillsammans.

 • Kvällsöppen vägledning för vuxna

  Studie- och yrkesvägledarna Monica Sandberg, Julia Jarlsborg och Tina Borglin bjuder in till drop-in på kvällstid för att nå fler trelleborgare.

  Vuxenutbildningens studie- och yrkesvägledare vill bli synliga för fler trelleborgare och provar därför att bjuda in till drop-in på kvällstid på ny plats.

 • Årets galavinnare på Trelleborgsgalan

  För trettonde året i rad stod ett helt gäng glada vinnare på Trelleborgsgalans scen och tog emot sina respektive priser i de olika kategorierna.

 • Satsning på föräldralediga fångar upp kompetens

  Tala El Brouch är en av SFI-lärararna som håller i undervisningen för föräldralediga på familjecentralen Bryggan i Trelleborg.

  På familjecentralen Bryggan i Trelleborg har föräldralediga sedan i november förra året kunnat läsa svenska och få arbetsmarknadsinformation och vägledning till jobb och studier, i samband med att de besöker öppna förskolan med sina barn.