Näringsliv & Arbete

Trelleborgs kommun är kommunens i särklass största arbetsgivare med runt 3 700 anställda i cirka 400 olika befattningar. Kommunen är också den åttonde största arbetsgivaren i Skåne.

 • Two touch fångar upp Trelleborgs unga

  Fredrik Fritz Persson och Ragnar Öhman, föreningsaktiva och välkända i Trelleborgs föreningsliv, arbetar för att fler ungdomar i Trelleborg ska studera eller arbeta.

  Fredrik Fritz Persson och Ragnar Öhman är två kända idrottsprofiler i Trelleborg, men vad många inte känner till är att de nu jobbar tillsammans för att fånga upp Trelleborgs unga. Fritz och Ragnar är den dynamiska duon i Two touch – projektet som motiverar unga som varken arbetar eller studerar att hitta sin väg till självförsörjning.

 • Vad tycker trelleborgarna och företagarna om Trelleborg?

  Mattias Wikner t.v. och Linus Andersson t.h.

  Torsdagsmorgonens näringslivsfrukost gick i statistikens tecken. Trelleborg kommuns Kvalitetschef Mattias Wikner och verksamhetsutvecklare Linus Andersson berättade vad trelleborgarna tycker om Trelleborg och kommunens service.

 • Nu ser vi fram emot nästa steg!

  Igår samlades deltagarna i utvecklingsprogrammet Trelleborgsmodellen för den sjätte och sista lärträffen.

 • Från tanke till företag – Green Room utvecklar trelleborgsentreprenörer

  John R Pickens är rådgivare på Green Room Trelleborg.

  Efter en omorganisering föll ansvaret för företagsinkubatorn Green Room Trelleborg på arbetsmarknadsförvaltningen i Trelleborgs kommun. Drygt ett år senare har man hittat formerna, satt processen och vill nu nå ut till ännu fler företagsamma trelleborgare.

 • Ett konkurrenskraftigt näringsliv i morgondagens Trelleborg

  På fredagsmorgonen samlades ett trettontal personer från näringslivet i Trelleborg för en workshop tillsammans med representanter från Trelleborgs kommun.

 • Väl investerade skattemedel

  När arbetsmarknadsförvaltningen i Trelleborgs kommun summerar 2017 kan man konstatera att de medel man satsat på arbetsmarknadsinsatser gett resultat – 450 trelleborgare har under året blivit självförsörjande genom arbete eller studier.