Näringsliv & Arbete

Trelleborgs kommun är kommunens i särklass största arbetsgivare med runt 3 700 anställda i cirka 400 olika befattningar. Kommunen är också den åttonde största arbetsgivaren i Skåne.

 • Trelleborg ökar i undersökning om företagsklimat för andra året i rad

  För första gången på 12 år ökar Trelleborg två år i rad Svenskt näringslivs enkätundersökning om företagsklimatet. Det är en positiv trend som blir extra påtagligt när ökningen sker under ett år där trenden i landet är vikande.

 • Trelleborg blir första staden i ny vätgaskorridor

  Trelleborgs kommun ansluter sig till Nordic Hydrogen Corridor. Kommunen blir därmed den första av åtta städer att kvalificera sig som nod i en EU-finansierad vätgaskorridor mellan de nordiska huvudstäderna.

 • Minimera riskerna vid hantering av desinfektionssprit

  Desinfektionssprit, exempelvis handsprit och ytdesinfektion, är extremt brandfarliga och måste hanteras på särskilt sätt. Räddningstjänsten har därför tagit fram en anvisning om hur desinfektionssprit ska hanteras i samband med coronapandemin.

 • Så jobbar vi med tillsyn på restauranger och caféer

  I dessa dagar är det viktigare än vanligt att riktlinjer för servering på restauranger och caféer följs. Allt för att minska risk för smittospridning av corona och covid-19. Inspektörer från Trelleborgs kommuns samhällsbyggnadsförvaltning utövar tillsyn av restaurangerna och caféerna i kommunen och bistår med information och råd, men kontrollerar också att Folkhälsomyndighetens riktlinjer följs

 • Trelleborg klättrar i ranking för företagsklimat

  Igår offentliggjorde Sveriges kommuner och regioner (SKR) resultat och ranking för Öppna jämförelser företagsklimat 2019 och Trelleborgs kommun når sitt högsta resultat någonsin i undersökningen.

 • Företag kan ansöka om förlängt betalningsvillkor

  Är du företagare kan du ansöka om att få 90 dagars betalningsvillkor på fakturor från Trelleborgs kommun.

  En del i åtgärdspaketet för näringslivet som beslutades förra veckan är att förlänga betalningsvillkoret för fakturor från Trelleborgs kommun.