Måltidsservice

Måltidsservice är till för dig som är matgäst på våra förskolor, skolor och äldreboenden.

Inom Måltidsservice är vi över 100 medarbetare som varje dag är glada och stolta över uppdraget att tillaga flera tusen måltider i alla våra kök. Vi kan mat och måltider och har ett professionellt förhållningssätt i det vi gör. Att våra matgäster ser fram emot måltiden är viktigt för oss!

Måltidsservice

Måltidsservice är till för dig som är matgäst på våra förskolor, skolor och äldreboenden. Inom Måltidsservice är vi över 100 medarbetare som varje dag är glada och stolta över uppdraget att tillaga flera tusen måltider i alla våra kök. Vi kan mat och måltider och har ett professionellt förhållningssätt i det vi gör. Att våra matgäster ser fram emot måltiden är viktigt för oss!

Tillagning

Vi tillagar så mycket som möjligt från grunden av råvaror med god kvalitet så nära serveringsögonblicket som möjligt. Soppor, grytor, gratänger, potatismos, såser och mycket, mycket mer lagas från grunden.

Råvaror

Vårt färska kött kommer från skånska bönder liksom mycket av potatisen, rotfrukterna, grönsakerna och frukten. Mjölk och mejeriprodukter kommer oftast från skånska kor.

Kvalitet

Våra matgäster erbjuds mat och måltider som uppfyller lagar och rekommendationer för offentlig sektor inom området. Vi arbetar med mat och måltider på ett sätt som bidrar till hållbar utveckling.

Menyer

Vi arbetar för att varje matgäst ska kunna välja mellan olika maträtter vid måltiden. Vi är till för alla matgäster.

Delaktighet

För oss är det viktigt med ett gott samarbete och kommunikation med våra matgäster, anhöriga och föräldrar. Vi uppmuntrar till ett forum för matgäster att uttrycka synpunkter och önskemål vad gäller måltiden. Vi kommer också gärna ut på anhörigträffar och föräldramöten för att kommunicera det som har med våra matgästers måltider att göra.

Läs mer i Livsmedelsverkets broschyrer:

Bra måltider i förskola (PDF-dokument, 2 MB)

Bra mat i skolan (PDF-dokument, 1,7 MB)

Bra mat i äldreomsorgen - Sammanfattning (PDF-dokument, 133 kB)

Livsmedelsverket

Hjälpte informationen på den här sidan dig?