Textilinsamling

Släng inte kläder och textil i onödan! Insamling för textil, skor och leksaker finner du på ett 20-tal av återvinningsstationerna (ÅVS) i kommunen samt på återvinningscentralerna i Anderslöv och Smygehamn (ÅVC).

Ge bort eller sälj kläderna du inte använder längre.
Foto: Sysav Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Ge bort eller sälj kläderna du inte använder längre.

TextilRecycling hanterar insamling av alla textilier, kläder, väskor och skor för återanvändning och återvinning till förmån för miljön. Vid sorteringen väljs användbara textilier ut för återanvändning och det som inte kan återanvändas fiberanalyseras och får ett nytt liv som bland annat isoleringsmaterial, kartong, tvättlapp och nya textilier. TextilRecycling stödjer Malmös hemlösa genom att skänka insamlade täcken, kuddar och filtar till Skånes Stadsmission.

Du kan lämna alla typer av kläder, textilier och skor så länge de inte är våta eller kraftigt nersmutsade. De ska vara väl förpackade i förslutna plastpåsar eller säckar. Detta kan du lämna: kläder, skor, väskor, gosedjur, täcken, huvudkuddar, prydnadskuddar, filtar, lakan, dukar, handdukar, badlakan, tyger, skärp, garn, dun, trasmattor, sängöverkast, gardiner, leksaker.

Vi har valt att låta TextilRecycling i Sverige AB hantera insamlingen, men du kan även lämna kläder och loppisprylar till Myrorna som har containrar på alla återvinningscentralerna i kommunen.

Här finns behållarna i Trelleborgs kommun

Alstad

Landsvägen/Alstad stationsväg (Lantmännen)

Anderslöv

Landsvägen 67 (Rosenhagen)

Anderslöv

Åttavägen 656-8 (ÅVC)

Dalköpinge

Köpingedalsvägen

Klagstorp

Byggmästaregatan

Skåre

Skåre hamnväg

Smygehamn

Beddinge strandväg 3 (ÅVC och ÅVS)

Trelleborg

Allmogevägen/Engelbrektsgatan

Trelleborg

Klörupsvägen (Coop)

Trelleborg

Reparatörsgatan (Östra rondellen)

Trelleborg

Ripatorget

Trelleborg

Rådmansgatan

Trelleborg

Sjöviksvägen 34 (ÅVC)

Trelleborg

Strandridaregatan (Maxi ICA)

Trelleborg

Tommarpsvägen (Din Bil)

Trelleborg

Vikingagatan (Parken)

Trelleborg

Östervångsvägen (Vångavallen)

I Sverige är vi sämst i Europa på att tillvarata de resurser som faktiskt kläder, skor och textilier utgör. Vi förbrukar 135 000 ton textilier per år och av den mängden hamnar endast 27 000 ton i klädinsamlingar. Det mesta, även användbara plagg, hamnar tyvärr i det brännbara hushållsavfallet. Skänk eller sälj det du inte använder längre!

Hjälpte informationen på den här sidan dig?