Nyheter med etiketten "Trelleborgen"

 • Änglar på Trelleborgen

  Änglar på Trelleborgen.

  En utställning på Trelleborgen med tema änglar. Änglarna är byggda av Barbro Waldemarsdotter och de är uppbyggda med torskhuvudsben som bas. Det är vernissage den 21 januari men utställningen håller på till den 25 mars.

 • Fru Cecilies följe

  Fru Cecilies följe.

  Vill du veta hur tillvaron tedde sig för en skånsk adelsdam runt år 1300? Under en hel dag på Trelleborgen (7 oktober) finns medeltidsföreningen Fru Cecilies följe på plats för att levandegöra kretsen kring frälsekvinnan Cecilie Jonsdatter.

 • Väsenvandring på höstlovet

  Väsenvandring.

  Vågar du möta väsena på Trelleborgen? På en av höstens mörkaste kvällar kommer de fram ur den djupaste folktron. Den 31 oktober, mitt på höstlovet, kan man som vanligt gå en väsenvandring på Trelleborgen.

 • Höstlovskul - Gör betlyktor!

  Betlyktesverkstad

  Enligt gammal skånsk tradition gör vi lyktor av sockerbetor att lysa upp de kulna höstkvällarna med. Betlyktesverkstad på Trelleborgen är den 1 och 2 november klockan 12.00 och 14.00.

 • Slagsmål mellan vikingar lockade till skratt

  Slaget om Trelleborgen utkämpades traditionsenligt.

  Besökarna på Trelleborgen tittade nyfiket på vikingatida smycken, vapen och kläder bland marknadstälten på lördagen. Men när det var dags för slag samlades alla på gräsmattan för att se vikingarna svinga sina svärd.

 • Vigda på vikingavis

  Borgfrun Ylva-Kristina Ekelund visar brudparet hur de ska spinna livets tråd.

  På fredagen sa Linda Persson och Tomas Olsson sina ja till varandra vid vattnet på Trelleborgen.

 • Trelleborgens största evenemang för året - Slaget!

  Helgens första vikingaslag.

  Fredagen den 7:e juli är dagen då vikingar från när och fjärran återigen samlas för att förvandla Trelleborgen till en färgstark blandning av showfight, vigsel samt en uppsjö av hantverk.

 • Kvällsöppet på Trelleborgen

  Trelleborgen i kvällsljus.

  Kom och upplev något helt annorlunda nämligen Trelleborgen på kvällstid, museet och fiket är öppet och du kan höra en vikingasaga i långhuset... Två gånger den här sommaren har Trelleborgen öppet på kvällen 5/7 och 2/8.

 • Anmäl dig till Vikingasommar

  Barn som leker.

  Är du intresserad av historia och att lära dig saker om vikingar? Under en vecka på sommaren har du möjlighet att komma och lära dig allt om vikingar. Veckorna är populära så anmäl dig snarast, senast den 8 juni!

 • Träna under Slaget

  Träna under slaget.

  Träna med vikingarna under Slaget om Trelleborgen! Sommaraktivitet för dig mellan 8 och 15 år. Träna på att använda vikingasvärd och sköldar. Avsluta med en uppvisning.

Gå till sida: 1 (denna sida) , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , 8 , Nästa