Nyheter med etiketten "Trafik"

 • I staden utan bil? - Res hållbart och smart tillsammans

  Europeiska trafikantveckan pågår 16-22 september. Årets tema är Res hållbart och smart tillsammans. Välkommen att höra mer om Trelleborgs kommuns lokala arbete med att planera och bygga en stad där man enkelt och säkert kan transportera sig utan bil. Arbetet knyter an till FN:s globala Agenda 2030 mål, mål nr 11 Hållbara städer och samhällen.

 • Snart slut med okynnestrafik på gågatorna!

  Grävningsarbeten på Algatan

  Tekniska förvaltningen gräver just nu på C B-Friisgatan och Algatan för att sätta upp pollare. Dessa ska förhindra okynnestrafik och öka tryggheten och säkerheten för alla som rör sig på gatorna.

 • Förseningar av skolbuss 3 - Väståkra

  På grund av bärgningar vid Stengården, mellan Alstad och Anderslöv, av andra fordon fick Skolbuss 3 som skulle hämta elever på Väståkra 14:25 förhinder.

 • Olivia får eget tåg

  Få trelleborgare har förunnats äran att få ett eget Pågatåg uppkallat efter sig, men nu ska Olivia Nordgren bli känd i hela Skåne som namn på ett lila tåg. Sedan tidigare har denna föregångskvinna fått ge namn åt en gata i Trelleborg.

 • Pendlarparkeringen förändras

  I samband med starten av Pågatågstrafiken förra året , byggdes en speciell pendlarparkering i kvarteret Skarpskytten vid Östergatan/Johan Kocksgatan. För att parkera här krävdes ett giltigt periodkort hos Skånetrafiken. Nu försvinner det kravet och parkeringen kommer från och med 1 januari 2017, att bli en fri parkering i 24 timmar.

 • Slår ett slag för två hjul

  Tack för att du cyklar och reser kollektivt!

  Just nu pågår Europeiska trafikantveckan, så också i Trelleborg. I morse fick tusen pendlare en frukostpåse som tack för att de reser hållbart, och under dagen finns möjlighet att prova på såväl hinderbana som olika sorters cyklar på Rådhustorget. Allt har samma syfte – att få allt fler att upptäcka fördelarna med att ta sig fram på två hjul eller med kollektiva färdmedel.

 • Gott betyg åt Trelleborg C

  Trafiksäkerhetens dag

  De allra flesta är väldigt nöjda med Trelleborgs nygamla centralstation och med buss och tågtrafiken som numera utgår och ankommer från och till samma plats.

 • Trafiksäkerheten i fokus på lördag

  Centralstation

  På lördag, den 23 april, står trafiksäkerheten i centrum i Trelleborg. Under flera år har Trelleborgs kommun tillsammans med bland annat Polisen arrangerat Cykelns dag. I år utvidgas begreppet och dagen kommer att handla om trafiksäkerhet i allmänhet och trafiksäkerhet kring Trelleborgs Central i synnerhet.

Gå till sida: 1 (denna sida) , 2 , 3 , 4 , 5 , Nästa