Nyheter med etiketten "Säkerhet"

 • Minimera riskerna vid hantering av desinfektionssprit

  Desinfektionssprit, exempelvis handsprit och ytdesinfektion, är extremt brandfarliga och måste hanteras på särskilt sätt. Räddningstjänsten har därför tagit fram en anvisning om hur desinfektionssprit ska hanteras i samband med coronapandemin.

 • Var försiktig när du eldar och grillar i naturen

  Planerar du att elda eller grilla i naturen gäller det att ha koll på vilka regler som gäller.

  Det är vår i luften och snart valborgsmässoafton. Att träffas ute i naturen kan vara ett bra sätt att minska risken för smittspridning. Men om du planerar att grilla eller elda ute finns det en del saker du måste tänka på.

 • Slagsmål uppmuntras via sociala medier

  Under måndagskvällen larmades kommunens trygghetsvärdar till Parken av invånare som just bevittnat en ung flicka bli brutalt misshandlad.

 • Totalförsvar Skåne bygger vi tillsammans

  Överbefälhavare Micael Bydén och landshövding Anneli Hulthén.

  Under totalförsvarskonferensen ”Starka tillsammans” samlades representanter för Trelleborgs kommun, frivilligorganisationer, näringslivet, räddningstjänst, polis och andra regionala myndigheter för att tillsammans skapa en gemensam inriktning för Skånes totalförsvarsplanering.

 • Säker näthandel

  Handlar du kläder, mat eller prylar på nätet? Se till att skydda dig och dina uppgifter.

 • Förbered dig för storm och åska

  Stormar kan leda till att du måste klara dig en kortare eller längre period utan vare sig el eller vatten. Stormar kan också förstöra ditt hus eller annan egendom. Ta in eller surra fast lösa föremål på uteplatser och balkonger. Se också över byggnadsställningar och andra tillfälliga konstruktioner. Fortsätt att ta del av SMHI:s prognoser och lyssna på Sveriges Radio P4 för att följa med i vad som händer.

 • Arbeta säkrare i trädgården

  Varje år skadas omkring 4600 människor så allvarligt att de behöver uppsöka akutsjukvård efter att ha arbetat i trädgården. Stå stadigt på stegen och var försiktig med motorgräsklipparen, häcksaxar och sekatörer. Använd ordentlig skyddsutrustning och följ bruksanvisningen till verktygen.

 • Grilla säkert i sommar

  Varje år skadar sig ungefär 500 personer allvarligt vid grillning, de flesta är under 20 år. Flera av skadorna uppstår genom att man blåser på glöden eller på annat sätt får heta flagor i ögonen. För att undvika att grillningen resulterar i personskador eller bränder följer här några användbara tips för dig som ska grilla i sommar.

 • Höga temperaturer att vänta

  SMHI utfärdade under onsdagen ett meddelande om höga temperaturer i Skåne län. Under de kommande sju dagarna kan vi räkna med temperaturer upp mot, och även över 30 grader.

 • Om du reser bort

  Under sommaren är det många som väljer att upptäcka nya spännande platser och få fina semesterupplevelser genom att resa bort. Även om trenden för bostadsinbrott minskar, både nationellt och lokalt, så kommer här några användbara tips för hur du kan skydda dig före och under din resa.

Gå till sida: 1 (denna sida) , 2 , Nästa