Nyheter med etiketten "Nyhet"

 • Trelleborgs kommun prisas för arbetet med Varannan Vatten

  Från vänster: Stefan Andersson (VA-avdelningen på Trelleborgs kommun), Gorgi Korlevski (ägare Restaurang Casablanca), Cina Bengtsson (volontär Varannan Vatten), Mats Rindborn Grahl (Polisen Trelleborg), Frida Andersson (IQ-inspiratör), Karin Jeppson (avdelningen för hållbar utveckling på Trelleborgs kommun), Anette Nilsson (volontär Varannan Vatten) och Ola Svensson (ordförande Palmfestivalen).

  Under tisdagen uppmärksammades Trelleborgs kommun av IQ-initiativet för sitt arbete med kampanjen Varannan Vatten på Palmfestivalen. Varannan Vatten har sedan 2010 närvarat på stora evenemang i Trelleborg för att uppmuntra gäster till en måttligare alkoholkonsumtion.

 • Stora biltvättarhelgen

  Stora biltvättarhelgen. Tvätta bilen på macken istället!

  Nu i helgen den 21-22 april är det den stora biltvättarhelgen. Visste du att varje gång det görs en biltvätt direkt på gatan istället för på biltvätten betalar både vårt vatten och vår miljö ett högt pris?

 • Inkluderande lärmiljöer ger positiva resultat

  Anhrie Masiko och Bianca Palmqvist i årskurs 2 på Bäckaskolan tycker att de får bättre studiero i soffhörnan i klassrummet.

  Att arbeta aktivt med inkluderande lärmiljöer är en av strategierna för att Trelleborgs kommun ska nå sin vision om 9000 stolta barn, elever och studerande. Under tre år deltar kommunen i forsknings- och utvecklingsprogrammet Ifous – inkluderande lärmiljöer. Genom kompetensutveckling och kollegialt lärande utvecklar kommunen ett gemensamt förhållningssätt som gagnar alla elever.

 • Kommuner på studiebesök i Trelleborg

  E-strateg Michel El-Dabh berättade om styrning och ledning i Trelleborgs kommuns arbete med digitalisering.

  Trelleborgs kommuns arbete med digitalisering drar många blickar till sig i kommunsverige. Under onsdagen och torsdagen har representanter från flera kommuner i Jönköpings och Skaraborgs län varit på studiebesök i Trelleborg för att lära sig mer om digitaliseringens möjligheter.

 • Ny hundrastgård i Trelleborg

  Nästa vecka på torsdag öppnas en ny hundrastgård i Trelleborg. Parkavdelningen har tagit till vara på den gamla basketplanen i nordvästra hörnet av Fagerängen.

 • Bokslut och medborgarförslag i fullmäktige

  När kommunfullmäktiges ledamöter samlas till sitt aprilmöte på måndag den 23:de, har församlingen 40 ärenden att ta ställning till. En lång rad handlar om medborgarförslag om vitt skilda ämnen. Också kommunens bokslut för 2017 ska behandlas liksom barnbokslut och förslag till modern medborgardialog.

 • Specialversion av översiktsplanen för orter och landsbygd ställs ut på Valen

  På andra våningen i Valens köpcentrum finns en specialversion av utställningsförslaget med bilder, kartor och grafik.

  Under hela vecka 16 (16-22 april) finns en specialversion av översiktsplan för orter och landsbygd utställd på andra våningen i Valens köpcentrum i Trelleborg. Där kan du med hjälp av bilder, grafik och kartor få en tydligare bild av hur livskraftiga orter i Trelleborgs kommun kan utvecklas.

Gå till sida: 1 (denna sida) , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , , 45 , Nästa