Nyheter med etiketten "Nyhet"

 • Beredskap för värmeböljor

  I framtiden kan extrema värmeböljor bli allt vanligare – även i Sverige. Det innebär stora utmaningar för kommunerna, som behöver ha ett särskilt fokus på utsatta grupper som barn och äldre. Trelleborgs kommun får nu hjälp av forskare från RISE i Göteborg att öka beredskapen och mildra effekterna av värmeböljorna.

 • Kommunens dietist vill skapa goda måltidsupplevelser

  "En bra måltidsupplevelse handlar om mer än maten på tallriken. Det handlar om måltidsmiljö, bemötande och möjlighet att påverka." Det säger Charlotte Thelander, dietist i Trelleborgs kommun, inför en stor dukningstävling på kommunens vård- och omsorgsboenden.

  I samband med Nobelmiddagen den 10 december arrangeras det på nytt en stor dukningstävling på Trelleborgs vård- och omsorgsboenden. Charlotte Thelander gläds åt ett stort engagemang i verksamheten.

 • Smygeskolan läser längst

  Rektor Irene Nilsson, Smygeskolan i Trelleborgs kommun

  400 843 minuter. Så länge lästes det totalt i alla Trelleborgs grundskolor, från förskoleklass till årskurs 6, under Läslovstävlingen som arrangerades av skolbibliotekarierna i oktober och november. Vann gjorde Smygeskolan med 49 975 minuter.

 • Trelleborgs kommun och TFF startar fotbollsskola

  Fr v: Sofia Henderup Larsson, Mohammad Fakhro, Mattias Kronvall, Annica Liersch och Lars Mikkelä

  Nästa höst kan elever som ska börja i årskurs 7 söka till den nystartade fotbollsutbildningen på Pilevallskolan i Trelleborgs kommun. Fotbollsskolan är öppen för både flickor och pojkar och har plats för 25 elever första året. Satsningen är ett nytt samarbete mellan Trelleborgs kommun och fotbollsklubben Trelleborgs FF (TFF).

 • Lykttändning på Rådhustorget

  Lykttändare

  Varje år väljs en trelleborgare ut att få det ärorika uppdraget som lykttändare och inviga firandet av julen. Söndagen den 1 december tänds lyktan på Rådhustorget.

 • Julstök på Trelleborgs Museum

  Papperspyssel på Trelleborgs Museum.

  På söndag blir det julstämning på museet! Museet bjuder på gratis julpyssel för barn och vuxna. Bästa tomten tar emot önskelistor, och butiken är fylld med härliga julklappar.
  Kören Cum Pane sjunger ca 13.30. Välkomna!

Gå till sida: 1 (denna sida) , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , , 37 , Nästa