Nyheter med etiketten "Nyhet"

 • Fantastiska utvecklingsmöjligheter för Trelleborg

  Strukturplan för hamnområdet som ska utvecklas till nya stadsdelar.

  Så här bra kan det bli när Trelleborgs Hamn flyttar. Kommunen planerar för nya stadsdelar med bostäder, mötesplatser och fem kilometer havskontakt. I sommar visas strukturbilden för området upp i en utställning på Rådhustorget.

 • Tre nya lokala naturvårdsprojekt till Trelleborg

  Inventering av naturvärden, bibädd i Alstad och ängsmark istället för gräsmattor. Ännu en gång är Trelleborgs kommun med och delar på statliga medel för lokala naturvårdsprojekt.

 • Trelleborgs hamn bidrar till fossilfri kommun

  2013 undertecknade Trelleborgs kommun Länsstyrelsens i Skåne upprop ”100 % fossilbränslefritt Skåne 2020”. När 2019 års siffror för fossilbränsleanvändningen i kommunen sammanställts, visar det sig att den största förbättringen återfinns inom kategorin drivmedel - från 39 procent 2018 till 58 procent 2019. Bakom siffrorna ligger det framgångsrika klimatarbetet hos Trelleborg Hamn AB.

 • Ting - oanade, ovisade skatter 6.6-13.9 2020

  Ett urval föremål i utställningen TING på Trelleborgs Museum.

  För 10 år sedan förvandlades Tingshuset till Museum.
  Hög tid alltså att göra en utställning om Ting! Stora ting och småting, sköna ting, fula ting…

 • Dags att rösta på En miljon idéer

  Lennart Höckert, oppositionsråd, och Erik Lundström, vice ordförande i Kommunstyrelsen, uttrycker sin tacksamhet över det stora engagemang som visats för En miljon idéer i södra landsbygdsområdet.

  Det är dags att rösta på förslagen inom En miljon idéers södra landsbygdsområde. De förslag som får flest röster ska genomföras. Dina röster kan vara avgörande.

  Flera bra och påhittiga förslag har lämnats in och nu är det dags att bestämma vilka av förslagen som ska genomföras. Röstningsperioden startar måndagen den 1 juni och pågår till och med söndagen den 14 juni.

 • Årets sommarlovsprogram är klart!

  Sommarlovskul i Trelleborg

  Trelleborgs kommun satsar 300 000 kronor på årets sommarlovsprogram för barn och ungdomar tillsammans med lokala ungdomsföreningar. I arrangemanget medverkar sommarjobbande trelleborgsungdomar som får tre veckors kommunalt feriearbete.

Gå till sida: 1 (denna sida) , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , , 42 , Nästa