Nyheter med etiketten "Museum"

 • Ting - oanade, ovisade skatter 6.6-13.9 2020

  Ett urval föremål i utställningen TING på Trelleborgs Museum.

  För 10 år sedan förvandlades Tingshuset till Museum.
  Hög tid alltså att göra en utställning om Ting! Stora ting och småting, sköna ting, fula ting…

 • The Garden - ett underfundigt multikonstverk

  En bild från utställningen The Garden av Jan Cardell.

  The Garden av malmökonstnären Jan Cardell visar allt från 3D-printade blomsterkroppar till metallskurna organismer som växer fram med ett rotsystem av sladdar och förgreningar som leder och laddar olika mekanismer till ljud. I Cardells trädgård har varje planta ett eget unikt sound. Ett sant multikonstverk!

 • Karantänkonst

  Gör påskkort själv hemma

  I karantäntider som dessa är det viktigare än någonsin med kulturutövning. Därför kommer vi nu publicera en serie med tips på skapande med relativt enkla medel som går att göra hemma. Först ut är påskkort! Glad påsk!

 • Påsk på Trelleborgs Museer

  Påskägg

  Äggjakt, quiss och besök på Vikingagården. Både Trelleborgs Museum och Trelleborgen har påskaktiviteter för hela familjen. Aktiviteterna är anpassade till att kunna göras utan trängsel.

 • Grafiktriennalen XVI 4.4-24.5

  Grafik av Juha Tammenpää

  Årets triennal lyfter fram den nordiska grafiken. Resultatet har blivit en utställning med 330 verk av 171 konstnärer från Island, Danmark, Norge, Finland, Åland och Sverige. En utställning med stor ämnesmässig bred i allt från träsnitt till fotogravyr.

 • mekARTiskt-Matz Nordell

  Hole maker av Matz Nordell.

  Lekfullt och finurligt, glada färger och flera olika material – som dessutom rör på sig – vilken fest! Matz Nordell har kul när han skapar! Utställningen pågår 21 mars-24 maj.

  Utställningen mekARTiskt med Matz Nordell skjuts upp till nästa år. Det blir därmed ingen vernissage den 21 mars.

 • Visning av utställningen På tapeten

  Konstnären Debora Svensson vid ett av sina verk i utställningen På Tapeten sedan hundra år.

  Trelleborgs Museum uppmärksammar den Internationella kvinnodagen 9 mars med allmän visning av utställningen ”På tapeten – sedan några 100 år tillbaka” kl 12.30. Utställningen berör jämställdhet ur såväl ett historiskt som samtida perspektiv.

 • Filmvisning på Trelleborgs Bibliotek och Trelleborgs Museum

  Tycker du om film? Då är kanske filmklubben något för dig? Speciellt utvalda filmer i varierande genrer – spänning, dramatik och mycket humor i en intressant blandning. Det finns två föreställningar per film, eftermiddagsvisning på Trelleborgs bibliotek och en kvällsvisning i Bian på Trelleborgs Museum.

Gå till sida: 1 (denna sida) , 2 , 3 , 4 , Nästa