Nyheter med etiketten "Kuststad 2025"

 • Bolagskoncern en fråga för fullmäktige

  När kommunfullmäktige sammanträder på måndag den 16 oktober ska ledamöterna bland annat besluta om bildandet av en koncern för de kommunala bolagen.

 • Framtidsplaner lyftes fram på mässa

  Torbjörn Karlsson deltog i en pandeldebatt under seminariet Öresundsmarknaden 2017.

  Trelleborg är en kommun under utveckling, med ett strategiskt läge och stora förtätningsmöjligheter inom en kilometers avstånd från Centralstationen. Det var budskapet när Trelleborgs kommun på tisdagen deltog i mässan och seminariet Öresundsmarknaden 2017.

 • Fullmäktige sköt fram beslut om ringväg

  Det var en lång debatt när kommunfullmäktige skulle besluta om val av sträckning för östlig ringväg och infart till hamnen.

  Det blev inget beslut om placering av den planerade ringvägen och hamninfarten. Istället beslutade kommunfullmäktige att ta upp ärendet på nytt om en månad.

 • Europan-utställning förlängs

  En bild ur ett av de 28 förslag som lämnats in för Sjöstaden i arkitekttävlingen Europan.

  Intresset för utställningen där samtliga 28 bidrag som lämnats in för Sjöstaden i arkitekttävlingen Europan har varit stort. Därför förlängs utställningen på Valengallerian.

 • Internationell jury på besök i Trelleborg

  Europan-juryn är på plats i Trelleborg en hel dag för en första bedömning av bidragen.

  Arkitektförslagen för hur Sjöstaden ska utvecklas har nu börjat bedömas. Den internationella juryn, bestående av sju personer som alla jobbar med arkitektur eller stadsplanering, besöker under torsdagen Trelleborg.

 • Sjöstaden-förslag visas upp i utställning

  I västra delen av hamnen ska nya stadsdelar växa fram.

  Nu visas de 28 bidragen med idéer för hur Sveriges sydligaste stadsdelar kan utvecklas för allmänheten. Bidragen i arkitekttävlingen Europan börjar bedömas av en jury den 14 september och ställs sedan ut på Valengallerian i Trelleborg.

 • Ringvägens dragning avgörs i fullmäktige

  Det blir i kommunfullmäktige, kommunens högsta beslutande organ, som debatten om ringvägens dragning kommer att äga rum. Måndagen den 25 september kommer frågan att diskuteras vid mötet i Parken.

 • Kuststad 2025, ringväg och infart i kommunstyrelsen

  Kuststad 2025 med sina olika delar, är ett av de största projekt som genomförts i Trelleborg på mycket lång tid. På onsdag ska kommunstyrelsen ta ställning till valet av planeringsform, planprogram/detaljplan eller vägplan. Kommunstyrelsen ska också bestämma sig för val av sträckning för östlig ringväg och infart till hamnen.

 • Stort intresse för framtidsfrågor

  Kommunens framtidsplaner diskuterades på Hamnens dag.

  Många trelleborgare tog chansen att prata om kommunens framtid under Hamnens dag i helgen. Både projektet Kuststad 2025 och förslaget till ny översiktsplan diskuterades.

 • Trelleborgs framtid visas upp på Hamnens dag

  I västra delen av hamnen ska nya stadsdelar växa fram.

  Under Hamnens dag den 2 september väljer Trelleborgs kommun att fokusera på de långsiktiga framtidsplaner som finns - både i och utanför tätorten.

Gå till sida: 1 (denna sida) , 2 , 3 , 4 , Nästa