Nyheter med etiketten "Kultur"

 • Påsk på Trelleborgs Museer

  Påskägg

  Äggjakt, quiss och besök på Vikingagården. Både Trelleborgs Museum och Trelleborgen har påskaktiviteter för hela familjen. Aktiviteterna är anpassade till att kunna göras utan trängsel.

 • Tuff situation tvingar fram nya lösningar

  Jörgen Flink på Östervångsstadion. Alla idrottsplatser och hallar kan hyras av allmänheten. Konstgräsplanerna kan nyttjas utan bokning när det inte är någon förening som använder dem.

  På kort tid har allt förändrats. Så känner nog många just nu, men på kommunens kultur- och fritidsförvaltning har coronaviruset verkligen fått stor påverkan. Arrangemang bokas om och personal byter tillfälligt arbetsplats. Kultur- och fritidschefen känner med de ideella aktörerna som drabbas hårt.

 • Grafiktriennalen XVI 4.4-24.5

  Grafik av Juha Tammenpää

  Årets triennal lyfter fram den nordiska grafiken. Resultatet har blivit en utställning med 330 verk av 171 konstnärer från Island, Danmark, Norge, Finland, Åland och Sverige. En utställning med stor ämnesmässig bred i allt från träsnitt till fotogravyr.

 • Påskkul på Trelleborgen

  Påskkul på Trelleborgen dymmelonsdagen 8 april. Vikingagården och Vikingamuseet är öppet. Välkomna!

 • Våren på Trelleborgen

  Bösarpsmasken och fläderblommor

  Välkomna till vikingarnas borg i vår. Vikingamuseet är öppet alla helger i april 12.00 - 16.00 och utökar öppettiderna ytterliggare från maj månad. Öppettider och arrangemang hittar ni i vårt vårprogram.

 • mekARTiskt-Matz Nordell

  Hole maker av Matz Nordell.

  Lekfullt och finurligt, glada färger och flera olika material – som dessutom rör på sig – vilken fest! Matz Nordell har kul när han skapar! Utställningen pågår 21 mars-24 maj.

  Utställningen mekARTiskt med Matz Nordell skjuts upp till nästa år. Det blir därmed ingen vernissage den 21 mars.

 • Finsk klassiker i FilmiKlubi måndagen den 2 mars

  FilmiKlubi bjuder på filmvisning på finska, fika och möjlighet att prata finska första måndagen i månaden hela våren. Plats: Museet i Trelleborg, Stortorget 1. Alla är välkomna! Dörrarna öppnas klockan 18.00.

 • Kulturgaranti inom äldreomsorgen

  Håkan Brink på turné på Trelleborgs kommuns kulturgaranti inom äldreomsorgen.

  Årets kulturgaranti inom äldreomsorgen startade 18 februari med Håkan Brink som med sin Elvis Presleyturné besöker samtliga särskilda boenden i kommunen.

 • Kan din förening erbjuda sommarjobb till ungdomar?

  Aktiva ungdomsledare på sommarlov och sportlov.

  Trelleborgs kommun erbjuder sommarjobb för ungdomar liksom tidigare år. Nu på sportlovet har dessutom 16 ungdomar fått kommunalt arbete på en föreningsaktivitet på Söderslättshallen.

Gå till sida: 1 (denna sida) , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , Nästa