Nyheter med etiketten "Gymnasium"

 • Skola och Natur i internationellt möte

  Naturpgrommat i internationellt utbyte i Skateholm

  Under två dagar samlas 15 elever från Naturprogrammet på Söderslättsgymnasiet och 16 elever från Naturprogrammet på Rödovre gymnasium i Skateholm och byter erfarenheter. Grupparbete över landsgränser och kulturer i naturfrågor.

 • Nya affärsidéer på Draknästet

  Draknästet i Trelleborg 2017

  För att uppmuntra till entreprenörskap samt samverkan med skolan och näringslivet arrangerar Söderslättsgymnasiet årligen sin version av Draknästet. Skolans koncept är en spin off av TV-programmet med samma namn, där olika företagsidéer presenteras inför s k drakar.

 • Vernissage på utställningen New Pattern

  Vernissage på utställningen New Pattern på Trelleborgs museum. Ett spännande projekt som resulterat i en lika spännande utställning. Ett stort tack till alla som deltagit!

 • Trelleborgslärare nominerad till Guldäpplet!

  Novellboken, releasefest med Fredrik F. Hansson, Malin Lundius och Maria Glawe

  Maria Glawe, speciallärare och förstelärare på Söderslättsgymnasiet har blivit nominerad till guldäpplet 2017. Nomineringen är bland annat för sitt arbete med att förnya lärandet med stöd av IT, Guldäpplet delas ut av stiftelsen Yngve Lindbergs Minne.

 • Studentveckans sista spexdag innan utspring

  Söderslättsgymnasiets spex i Söderslättshallen, 2017

  Med hög och god stämning samlades Söderslättsgymnasiets elever under torsdagen i Söderslättshallen till traditionellt spex. Stormtroopers och SWAT-team battlade med Pirater, Orange is the New Black fångar och många fler i en kamp som startade med uppvärmning av Jetset.

 • Granatdröm – en given succé

  Release av Granatdröm, en läsk i samarbete mellan Söderslättsgymnasiet och Sodalicious

  Söderslättsgymnasiet i samarbete med Sodalicious passade på tisdagen på att släppa en ny läsk på marknaden. Granatdröm, som är en granatäppleläsk med lime och rosmarin, fick sin premiär på mediateket. Samarbetet är ett Real Case, ett skarpt uppdrag, i samarbete med Samverkan Skola Arbetsliv inom Bildningsförvaltningen.

 • Så springer studenterna ut på fredag

  Studentutsläppet 2015

  Fredagen den 16 juni är det dags för årets studenter på Söderslättsgymnasiet att springa ut. Första klassen springer ut klockan 16.00 följt av resterande klasser. Den traditionsenliga studentkortegen startar från Stortorget klockan 17.15.

 • Studentveckan är igång!

  Spex brännboll 20170612

  Med traditionell brännbollsturnering har studentveckan för Söderslättsgymnasiet startat. I strålande sol och lätta vindbyar gjorde klasserna upp om årets titel som brännbollsmästare. Efter många matcher stod det till slut mellan Flashgänget (Samhälle) och Piraterna (Handels).

 • Att lyckas på gymnasiet!

  Informationsträff på SSG

  Söderslättsgymnasiet välkomnar dig och dina vårdnadshavare till informationsträff om gymnasievalet. Två tillfällen att välja på, med samma information, 25 april eller 27 april.

Gå till sida: 1 (denna sida) , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , , 14 , Nästa