Nyheter med etiketten "Grundskola"

 • Res med Skånetrafiken under höstlovet

  Pågatåget testkörde Trelleborgsbanan. Här vid Trelleborg C.

  För att Skånes barn och ungdomar enkelt ska kunna ta sig till och från alla aktiviteter har Skånetrafiken tagit fram en höstlovsbiljett.

 • Skegrie skola fortsätter växa

  Skiss över utbyggnad Skegrie

  Lagom till höstlovet kommer eleverna att få flytta in i sina nya lokaler i Skegrie skola. Eftersom byn fortsätter att växa, växer skolan med den.

 • Skolledare från Trelleborg deltar i världskongress om skolan

  Skolledare på världskongress

  I förra veckan träffades 700 skolledare, forskare och politiker från 46 länder på ICSEI-kongressen i Singapore för att diskutera frågor som hållbart skolledarskap, kollegialt lärande och hur vi utbildar våra unga för ett framtida samhälle.

 • Arg skånsk man på besök i Trelleborg

  Danny Pedersen, ena halva av duon Argaskånskamän, besökte Söderslättsgymnasiet och pratade om yrket Youtuber inför en fullsatt aula. Det var elever från Väståkraskolan, Östra skolan och Liljeborg som tillsammans med elever från Söderslättsgymnasiet trängde ihop sig för att lyssna.

 • Trelleborgs kommun på plats 55 när grundskolor rankas

  Trelleborgs kommun hamnar på plats 55 av 290 kommuner i SKL:s årliga rapport: Öppna jämförelser: grundskola 2017. Syftet med rapporten är att ge huvudmän och skolor underlag för skolutveckling och möjlighet att jämföra sina resultat med andra på kommunnivå.

 • Lära för livet - Grundskolan mötte gymnasiet!

  Lära för livet är ett Real Case (ett uppdrag på riktigt) där värdeskapande lärande och inkludering stått i fokus. Lära för livet är ett samarbete om lärstrategier mellan grundskolorna Väståkraskolan och Bäckaskolan samt Söderslättsgymnasiet.

 • Höstlov – Läslov – Utbildningslov!

  Höstlov blir utbildningslov när ett femtiotal förskoleklasslärare och skolledare samlades till föreläsning och workshop. Klassrummet på Söderslättsgymnasiet är fullt till bredden och man har blivit placerade i olika grupper med kolleger från andra enheter för att kunna nätverka hela dagen.

 • Industrinatten visar Trelleborgselever vägen till framtidens jobb

  Industrinatten 2017

  Den 12 oktober öppnade ett tjugotal industriföretag sina dörrar för våra ungdomar varav tre företag i Trelleborg. Industrinatten är en möjlighet för våra elever, att på samma kväll få se och uppleva olika arbetsplatser som ger spännande jobb!

 • Tidskapsel för framtidens elever

  Skegrie skola växer så det knakar och man bygger ut skolan. En större matsal, ny idrottshall och nya lokaler är på gång. Under onsdagen kom man fram till en milstolpe då elever från förskoleklassen upp till sexan la ner två tidskapslar i betongfundamentet under den nya tillbyggnaden.