Nyheter med etiketten "Grundskola"

 • Skolledare från Trelleborg deltar i världskongress om skolan

  Skolledare på världskongress

  I förra veckan träffades 700 skolledare, forskare och politiker från 46 länder på ICSEI-kongressen i Singapore för att diskutera frågor som hållbart skolledarskap, kollegialt lärande och hur vi utbildar våra unga för ett framtida samhälle.

 • Arg skånsk man på besök i Trelleborg

  Danny Pedersen, ena halva av duon Argaskånskamän, besökte Söderslättsgymnasiet och pratade om yrket Youtuber inför en fullsatt aula. Det var elever från Väståkraskolan, Östra skolan och Liljeborg som tillsammans med elever från Söderslättsgymnasiet trängde ihop sig för att lyssna.

 • Trelleborgs kommun på plats 55 när grundskolor rankas

  Trelleborgs kommun hamnar på plats 55 av 290 kommuner i SKL:s årliga rapport: Öppna jämförelser: grundskola 2017. Syftet med rapporten är att ge huvudmän och skolor underlag för skolutveckling och möjlighet att jämföra sina resultat med andra på kommunnivå.

 • Lära för livet - Grundskolan mötte gymnasiet!

  Lära för livet är ett Real Case (ett uppdrag på riktigt) där värdeskapande lärande och inkludering stått i fokus. Lära för livet är ett samarbete om lärstrategier mellan grundskolorna Väståkraskolan och Bäckaskolan samt Söderslättsgymnasiet.

 • Höstlov – Läslov – Utbildningslov!

  Höstlov blir utbildningslov när ett femtiotal förskoleklasslärare och skolledare samlades till föreläsning och workshop. Klassrummet på Söderslättsgymnasiet är fullt till bredden och man har blivit placerade i olika grupper med kolleger från andra enheter för att kunna nätverka hela dagen.

 • Industrinatten visar Trelleborgselever vägen till framtidens jobb

  Industrinatten 2017

  Den 12 oktober öppnade ett tjugotal industriföretag sina dörrar för våra ungdomar varav tre företag i Trelleborg. Industrinatten är en möjlighet för våra elever, att på samma kväll få se och uppleva olika arbetsplatser som ger spännande jobb!

 • Tidskapsel för framtidens elever

  Skegrie skola växer så det knakar och man bygger ut skolan. En större matsal, ny idrottshall och nya lokaler är på gång. Under onsdagen kom man fram till en milstolpe då elever från förskoleklassen upp till sexan la ner två tidskapslar i betongfundamentet under den nya tillbyggnaden.

 • Vannhögsdagen – sista gången på gamla skolan!

  Vannhögsdagen 2017 väggmålning

  Vannhögsskolan genomförde enligt traditionen sin Vannhögsdag och det var aktiviteter i alla hörn av skolan. En av aktiviteterna var ommålning av väggen i rasthallen. Motiv som skulle reflektera skolans värderingar trängdes med varandra. Det var tro, hopp och kärlek för hela slanten i alla möjliga färger.

 • Skolintroduktion – kartlägger och förbereder!

  Skolintroduktion Trelleborg är en förberedelse för nyanlända med syfte att kartlägga och bedöma elevernas kunskaper och skolbakgrund. Verksamheten har varit igång i ett år och drivs av Eija Lindqvist, Christine Hammar Wieweg och Helen Gestsson.

 • Skolstart i Skegrie – som vanligt men ändå inte

  Skolstarten i Trelleborg såg ut som vanligt på många ställen i kommunen. Nervösa barn i förskoleklasserna på sin första skoldag, nya skolor för vissa och nya klasser för andra. För barnen i sjätte klass på Skegrie är det speciellt. Dom är första årskurs sex på Skegrie skola på 11 år.