Nyheter med etiketten "Bygga"

 • 400 reflexvästar till Pilevallskolans elever för säkrare skolväg

  Pilevallskolans lärare Carolina Lindgren i en av de reflexvästar som Skanska skänkte till skolan.

  Igår förmiddag fick alla klasser på Pilevallskolan i östra Trelleborg besök av byggföretaget Skanska som delade ut 400 reflexvästar till elever och personal på skolan. Anledningen är den pågående marksaneringen inför bygget av en ny förskola i anslutning till Pilevallskolan.

 • Ny förskola till kvarteret Bollen

  Bilden visar kvarteret Bollen. Det rödmarkerade området är markanvisningsområdet.

  Trelleborgs kommun gick i början av veckan ut med en markanvisning för uppförande och drift av en förskola i kvarteret Bollen. Marken som ska säljas ligger längst västerut i området Övre och Stadsparkskvarteren, där en stor stadsomvanling planeras. Kommunen söker aktörer både för att bygga och driva en ny förskola på platsen.

 • Rivning av Altonas tidigare brottningslokal i Skegrie

  Torsdag 13 februari inleder entreprenör på uppdrag av tekniska serviceförvaltningen arbetet med att riva brottningsklubben Altonas före detta klubbhus i Skegrie. Arbetet beräknas klart i vecka 10.

 • Trelleborgs kommun säljer kvarteret Badhuset

  En markanvisningstävling är utlyst och Trelleborgs kommun eftersöker köpare av marken och befintliga byggnader i kvarteret Badhuset. Marken där själva badhusbyggnaden står ingår dock inte i anvisningen. Till sommaren 2020 flyttar Räddningstjänsten sin verksamhet till nya lokaler i norr och de gamla lokalerna finns tillgängliga för nya ägare och nya verksamheter.

 • Nomineringarna till Samhällsbyggnadspriset klara

  Det är tre välrenommerade verksamheter eller fastigheter som nominerats till Samhällsbyggnadspriset 2019: nyproduktionen i Sparven 1 i centrala Trelleborg samt de båda landsortsverksamheterna Helmerslunds gård i Smygehuk och Grönby Gårdscharkuteri i Grönby.

 • Kom och träffa en bygglovsarkitekt

  Drömmer du om att bygga till ditt hus, bygga uterum eller bara måla om fasaden? Nu startar vi drop in för bygglovsfrågor! Välkommen att prata med en bygglovsarkitekt på Rådhuset i Trelleborg, torsdagar klockan 15.30 till 18.30.

 • Tänker du bygga uterum i år?

  Onsdagen den 15 maj klockan 14 – 18 finns byggnadsinspektör och bygglovshandläggare från kommunen på plats hos Optimera på Tommarpsvägen 116. Optimera har en utställning om
  uterum där kommunens personal deltar för att rådgöra och svara på frågor kring bygglov för uterum.